имам следния проблем на мойто голфче 2йка. Значи при дълги разтояния с по голяма скорост 130/140км и по нанагорнища започваше да пищи сензора за маслото (датчика) и като отпусна газта спира темперетурата се вдигаше но в рамките на нормалното, това е когато колата е натоварена и по магистралата най-често се случваше. Уви заминах за чужбина и не се караше мн често колата и сега когато седнах да го карам, дори при малко настъпване и по високи обороти датчика почва да пищи , смених маслото. Не и не оправя се за ден не пищи и пак започва.И казвам само когато му се даде ръчка!Дали е маслената (износена) или е проблем от сензора защото ми казаха че давали проблеми. Колата е 1.8 90hp благодаря за помоща колеги Голф 2 датчик за масло
-
nikola1991
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 датчик за масло
Здравейте колеги
имам следния проблем на мойто голфче 2йка. Значи при дълги разтояния с по голяма скорост 130/140км и по нанагорнища започваше да пищи сензора за маслото (датчика) и като отпусна газта спира темперетурата се вдигаше но в рамките на нормалното, това е когато колата е натоварена и по магистралата най-често се случваше. Уви заминах за чужбина и не се караше мн често колата и сега когато седнах да го карам, дори при малко настъпване и по високи обороти датчика почва да пищи , смених маслото. Не и не оправя се за ден не пищи и пак започва.И казвам само когато му се даде ръчка!Дали е маслената (износена) или е проблем от сензора защото ми казаха че давали проблеми. Колата е 1.8 90hp благодаря за помоща колеги 
имам следния проблем на мойто голфче 2йка. Значи при дълги разтояния с по голяма скорост 130/140км и по нанагорнища започваше да пищи сензора за маслото (датчика) и като отпусна газта спира темперетурата се вдигаше но в рамките на нормалното, това е когато колата е натоварена и по магистралата най-често се случваше. Уви заминах за чужбина и не се караше мн често колата и сега когато седнах да го карам, дори при малко настъпване и по високи обороти датчика почва да пищи , смених маслото. Не и не оправя се за ден не пищи и пак започва.И казвам само когато му се даде ръчка!Дали е маслената (износена) или е проблем от сензора защото ми казаха че давали проблеми. Колата е 1.8 90hp благодаря за помоща колеги - kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 датчик за масло
Провери си двата датчика за ниско и високо налягане за маслото, обикновенно те дават фира и омасляват около пластмасата им 
Намират се върху конзолата за завиване на масления филтър
Намират се върху конзолата за завиване на масления филтър
Здравей колега,
Едва ли проблемът ти е в датчиците. До скоро имах същия проблем, само че при Г3 и съм пробвал какволи не! Смяна на масло , датчици/два пъти ги сменям/, чистене на цедката на маслената помпа, измерване на налягането /високо;ниско/- нищо не помогна. Извън града ме побъркваше! Оказва се , че проблемът е в самото табло, където се намира и зумера.
Вчера бях на майстор, който отстрани този проблем/поне засега/.
Успех!
Едва ли проблемът ти е в датчиците. До скоро имах същия проблем, само че при Г3 и съм пробвал какволи не! Смяна на масло , датчици/два пъти ги сменям/, чистене на цедката на маслената помпа, измерване на налягането /високо;ниско/- нищо не помогна. Извън града ме побъркваше! Оказва се , че проблемът е в самото табло, където се намира и зумера.
Вчера бях на майстор, който отстрани този проблем/поне засега/.
Успех!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега, погледни и мнението на Petyoffy - втора страница на тази тема viewtopic.php?f=5&t=66145&start=15&hilit=%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%932
-
nikola1991
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отзивите колеги 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”