Здравейте колеги,
Харесах един Пасат Б6 2.0 FSI, 2006г. много запазен, и на цена която ме устройва.
До сега не съм имал Пасат и моля за вашето мнение като специалисти. Притесняват ме
следните неща: няма 2-и ключ (нямало, така се продава колата); свети жълта лампичка
P (предполагам паркинг) - обясниха ми че колата не е карана дълго време (около 2г.)
и вероятно е от това; няма крик - който бил специален!!! Ще мога ли да си намеря
резервен ключ и ще може ли да се препрограмират наново ключовете които имам, струва ли
си да купувам Пасат Б6 който не е бил в движение толкова време?
Четох и порових из темите, но не намерих отговор?
Пасат Б6 FSI 2006г - ДА или НЕ?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б6 FSI 2006г - ДА или НЕ?
Ако решиш все пак да го вземеш,пусни една диагностика и тестване на основните модули - климатроник,АБС,ръчна спирачка,двигател и т.н. за да видиш дали и какви грешки ще покаже електрониката по него.Ръчната на тази кола е електрическа и е с ел. мотори.Масово се развалят и са по 600лв бройката,така че гледай внимателно.Климатика на колата е връх на малоумието и гледай много внимателно дали и какви грешки ще даде и той.Компресора е електронно уравляван и редовно дефектира..ремонта е една торба с пари,така че задължително гледаш колата в топъл ден и искаш да духа студено,също така ако не работи и ти кажат,че е само за пълнене,накарай ги да ти го напълнят и да ти го пуснат,за да си сигурен,че работи,защото един компресор за тази кола е доста пари.Мои клиенти с такива коли,редовно идват с проблем в компресора и в сервизната история на колата има по 3-4 смени на компресор още по време на гаранцията на колата...много слабо място са тези компресори и 2-ра ръка доста трудно се намират,а нов е 1000+ лв 

Да, ще отида в представителството на VW и ако компютъра не покаже грешки, как да огледам климатика и какво да гледам? Нещо за 2-ия ключ?
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
YPD написа:Да, ще отида в представителството на VW и ако компютъра не покаже грешки, как да огледам климатика и какво да гледам? Нещо за 2-ия ключ?
Ключ ще се намери лесно и ще се обучи към колата, но затова се обърни към колегата Vladko.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя съвет е бягай на далеч от тази кола
Опитват се да те прекарат и то хубаво
ВСЯКА КОЛА СЕ ПРОДАВА ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ С 2 ключа
И бас хващам че колата която се опитат да ти продадат е мин на 250 000 км
Друг е въпроса за това колко е нагласена
Вземи с теб някой които разбира от коли за да няма после ама не го видат това че и частите им ги няма по моргите
УСПЕХ
Опитват се да те прекарат и то хубаво

И бас хващам че колата която се опитат да ти продадат е мин на 250 000 км
Друг е въпроса за това колко е нагласена

Вземи с теб някой които разбира от коли за да няма после ама не го видат това че и частите им ги няма по моргите
УСПЕХ

-
- Автомобил:
- Двигател:
По възможност снимай Data Sticker-а, и тук да ти кажем какви екстри трябва да има колата, и евентуално да установиш ако има липси на такива и т.н. Давам пример, ако има парктроник, а на бронята няма датчици, то се знае, че колата е блъскана и т.н. 

къде се намира този дата стикер? Вече купих колата, ще споделя след време какво е положението...
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
в багажника там кадето е резервната гума
4естито за покупката ако има нещо ще помагаме 

Благодаря ви!
Има ли някой с ВАГ в Стара Загора да закачим колата и да ми каже нещо повече за нея?
Има ли някой с ВАГ в Стара Загора да закачим колата и да ми каже нещо повече за нея?