1,8 моноинжекция...Турбо
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: 1,8 RP Турбо(начало от 4стр.)
Аз от турбо проекти още не разбирам много, но по това, което гледам покрай мен, всички слагат турбината да е по-високо, а ти си я забил в ниското. 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Аз от турбо проекти още не разбирам много, но по това, което гледам покрай мен, всички слагат турбината да е по-високо, а ти си я забил в ниското.
Ми то няма как да я сложа горе,заради самия всмукателен колектор,а и на 1з положението на турбото е същото,та мисля,че няма проблем

- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
emiltd написа:Vento написа:Аз от турбо проекти още не разбирам много, но по това, което гледам покрай мен, всички слагат турбината да е по-високо, а ти си я забил в ниското.
Ми то няма как да я сложа горе,заради самия всмукателен колектор,а и на 1з положението на турбото е същото,та мисля,че няма проблем...кофти е само с даунпайпа,че ще трябва да майсторим доста завои на тръби
проблем няма да седи надолу пробвал ли си да я обърнеш наобратно студената част да дойде при тампона или става хептем невъзможно? това със завоите е кофти макар че и аз го бях направил така и колата си вървеше макар и за кратко

- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
всичко е екстра отичане ала бала,но за пайпа,ще псуваш малко(слагаш,махаш мерсиш,затягаш всичко х20 и е готово
)като за целта трябва да махнеш лапата на тампона....и поне една мека връзка за пайпа .... 
П.С Емич от този охладител не очаквай чудеса....дори бих казал нищо да не очакваш ....търси направо от 1-ка гти конзолата с маркучите и радиаторчето

П.С Емич от този охладител не очаквай чудеса....дори бих казал нищо да не очакваш ....търси направо от 1-ка гти конзолата с маркучите и радиаторчето
- Vento
И аз това щях да му кажа за охладителя, ама викам да не му разбивам илюзиите... Да охлаждаш вряло масло с гореща вода е малко
Изкарай си външен радиатор като на моята двойка или ако не искаш да се вижда - пред водния (зад маската).

Изкарай си външен радиатор като на моята двойка или ако не искаш да се вижда - пред водния (зад маската).
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
поздравления за проекта колега, RP-то колко коня е заводско , и колко се очаква в краина фаза (оринтировачно), Успех 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
indjov_GTI написа:всичко е екстра отичане ала бала,но за пайпа,ще псуваш малко(слагаш,махаш мерсиш,затягаш всичко х20 и е готово)като за целта трябва да махнеш лапата на тампона....и поне една мека връзка за пайпа ....
Ще се преправя пайпа от ААЗ,имам и мека връзка(перфектна)...знам,че няма да стане лесно,бая ще ме нервират завоите

Тази вечер успяхме с много зор да нагодиме охлювите и започнахме пилажа на колектора,но не остана време и утре продължаваме

- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
колега той оригиналния пайп на ааз-то отначало тръгва на 55мм после след завоя става на 45мм и така си мисля,че ще затапва.аз и за това си резнах само фланеца и назад всичко е на 57мм и на края Кр-ко гърне,но само за пред чичко полицай...
П.С някой не се ли е опитвал да прави ония врътки с Т-ка и клапа в генерацията....когато ти се дава газ отваряш клапата и гониш

П.С някой не се ли е опитвал да прави ония врътки с Т-ка и клапа в генерацията....когато ти се дава газ отваряш клапата и гониш

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
indjov_GTI написа:колега той оригиналния пайп на ааз-то отначало тръгва на 55мм после след завоя става на 45мм и така си мисля,че ще затапва.аз и за това си резнах само фланеца и назад всичко е на 57мм и на края Кр-ко гърне,но само за пред чичко полицай...
П.С някой не се ли е опитвал да прави ония врътки с Т-ка и клапа в генерацията....когато ти се дава газ отваряш клапата и гониш![]()
Ще използвам точно този фланец и малко от самата тръба след него,както и меката връзка...всичко ще се разфасова и нагажда според свободното пространство,а меката връзка ще е по-назад след завоищата,където вече тръгва права тръба

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Успяхме да изпилим изпускателя както трябва,но се наложи да пообработим малко и смукателя...след това майсторчето се зае с даунпайпа,а аз успях да поосвежа новия картер,да е готов за инстал,че беше в окаяно състояние
...пайпа е почти готов,успяхме да го прекараме успешно при тампона и остава само да отведем надолу към тръбата ...и това е за днес,утре ще можем да работим по колата цял ден и се надявам да отхвърлим повече работа

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Много зор видяхме с нагаждане на тоя пайп
,отне много време но стана сполучливо,толкова нерви бяха,че забравих да снимам
Не мина и без проблеми,оказа се,че заводската лапа за масления филтър не става...болта на магистралата не влиза в нужния отвор,а и резбата е по-ситна...последва смяна с лапа от 1з и всичко е ок
.Измислих и много хитро положение на кулера-между водния радиатор и фара,с лек наклон и планки за застопоряване...като по чудо си легна перфектно на мястото,а и така ще получава директен свеж въздух,без да се намира пред водния радиатор...може и да изглежда малко спартанско,но на мен си ми харесва 
ето как изглежда новия пайп преди да се прикачи с меката връзка

Не мина и без проблеми,оказа се,че заводската лапа за масления филтър не става...болта на магистралата не влиза в нужния отвор,а и резбата е по-ситна...последва смяна с лапа от 1з и всичко е ок

ето как изглежда новия пайп преди да се прикачи с меката връзка
- Vento
Ако решетката ти пред кулера не е отрязана, освободи я ето така, а може и докрая:

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за идеята...и аз това мисля да направя(ще я орежа абсолютно докрай)
,даже ми се върти в главата да измисля и някакъв дифузьор,та всичко да е на 6 

- Vento
Ако намериш счупен дифузор от BMW E34/E36, можеш лесно да го пригодиш - те са големи и подходящи за целта.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Ако намериш счупен дифузор от BMW E34/E36, можеш лесно да го пригодиш - те са големи и подходящи за целта.
Малко съм на вие с бимите...предполагам,че визираш 3-ките от 92-95г. някъде,дето са ТДС...
Мерси за съвета