VW Polo - Проблем с пукнатина на предното стъкло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ilia_hrisi
Автомобил:
Двигател:

VW Polo - Проблем с пукнатина на предното стъкло

Мнениеот ilia_hrisi » Сря 04 май 2011 14:08

Здравейте,

Преди около месец и половина купих WV Polo 1.4, 98 година. Постегнах го. Предното стъкло беше пукнато по средата от долната част. Пукването имаше център, т.е. личеше си къде е падало нещо върху стъклото. Предишния собственик ми каза, че е от камък изхвърчал от камион. Смених стъклото. Но след 2 седмици някъде, една сутрин като се качвах в колата видях пукнатина на предното стъкло, но от страната на шофьора, пак в долната част на стъклото. Излязох от колата и видях че колата е драскана отсрани на вратите с ключ. Явно имам съсед недоброжелател, защото бях паркирал на тротоара.

Голямата загадка сега за мен е, дали съседа е спукал стъклото или имам някакъв проблем с купето, което създава някакво напрежение върху предното стъкло. Защото попаднах и на такива случаи в нета. Нов съм в колите и не разбирам много.

Ако може някой да помогне има ли някакви сигнали когато купето създава въпрoсния проблем с предното стъкло.

Блгодаря Ви.

ilia_hrisi
Автомобил:
Двигател:

Re: WV Polo - Проблем с пукнатина на предното стъкло

Мнениеот ilia_hrisi » Сря 04 май 2011 14:32

Сетих се нещо много важно. Предишния ден стана така, че отворих капака на антифриза докато колата беше загряла и изкипя около литър и нещо антифриз. И си мисля, че пукнатината може да е от горещата вода, която е попаднала върху основата на предното стъкло, защото пукнатината е точно там. Но тогава след тако затворих капака нямаше пукнатина, а чак на сутринта или през нощта да се е образувала.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: VW Polo - Проблем с пукнатина на предното стъкло

Мнениеот hooligans » Сря 04 май 2011 20:23

И аз имам същия проблем...
Чисто ново стъкло и пукнатина след 10 дена, точно долу при шофьора...
Аз си мисля, че е некъдърно монтиран, но нз...

ilia_hrisi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia_hrisi » Чет 05 май 2011 12:45

Днес минах през няколко майстора. Версията за изкипелия антифриз отпада. И двамата майстори видяха външна намеса и ми показаха точно къде е ударено стъклото. Версията за съсед недоброжелател е най-вероятна. И предпочитам да е така, а не да има усукване на купето или некадърно сложено стъкло.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Чет 05 май 2011 13:14

Брат, по-добре некадърно сложено стъкло. 'Щото някой друг може да ти го сложи кадърно, но глупавия ти съсед няма как да го отучиш да троши стъкла, освен ако не знаеш кой е точно

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 10 май 2011 23:43

При осукване на купето стъклото се пука на ивици, не на точка. И спукванията почват от края на стъклото. Ако се суче, няма да се спука отдолу, там рамката на стъклото е най - здрава и не се деформира.
Та слагай камера и си гледай колата. И не паркирай на тротоара.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 11 май 2011 10:07

В нормалните държави оставят бележка, а не трошат колата! Никога няма да се оправим!
Тоя ако го знаеш кой, е ... обади ми се да дойда да си поговорим, че ми писна от такива малоумници вече!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”