Здравейте колеги,
Тия дни имах нещастието съквартиранта ми да се качи на Полото(еденичка, '92) и да му нанесе необясним демидж.
По неговите думи си е карал най спокойно с 80 по околовръстното на София и тъкмо тръгнал да свива за центъра, когато педала на газта хлътнал. От паника решил че свършила газта (макар че е карал на бензин) и започнал да цъка копчето на газовата(а тя се сещате каква газова е на карбуратор). В крайна сметка нищо не станало, даже съмнявам че е успял да я задави и все пак резултата е следния:
Не ще да запали. Въртя ключа и двигателя започва нормалното си къркорене обаче без най-малък намек да запалва. Помпам педала на газ - никакъв ефект. Опитахме с бутане, пак нищо. в последствие забелязахме, че като правим опит да запалим бензин върви(като гледам бензиновия филтър и горивото се източва на накъде, ала къде - не знам). Изключихме да има проблем със жилото на газта - всичко е ок с него. Не знам дали не са свещите, но те не би трябвало да направят проблем по време на движение.
И все пак забелязах една тръбичка, която се бе откъснала от друга такава но метална. За да не се правя на поет ще прикачвам две снимки:
Някой да има някаква идея дали от тук идва проблема или какво може друго да е станало?
Благодаря предварително

Не може да запали, сякаш няма искра
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не може да запали, сякаш няма искра
това там е за вакуум дето си очертал,изкарайте главният кабел и вижте дали дава ток,ако няма,най вероятно е датчик на хол,вътре в делкото е,пък ако дава,свещи кабели,палец
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, това както са ти казали е вакуум регулаторът. Закачи го все пак и опитай с него. Ползва се маркуч за обратна нафта, ако старият ти е прецакан. Ако и тогава не запали - комутатор или датчик на Хол, то по тая кола няма какво друго 

- cloud
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1Y
Този вакуум закачи ли го където му е място и да пробваш тогава ?
- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
и аз реших че е нещо свързано с вакума, но съквартиранта ми само го запуши с пръст(металната тръбичка) естествено нищо не стана. Утре ще я мъча да ги свържа. Благодаря много за поясненията.
Последна промяна от Dante681 на Вто 03 май 2011 21:27, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Контакти:
Кое е запушил точно?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
А с педала какво стана?
Хлътнал викаш. Сега как е. Да не би дросел клапата на карба да се е откачила.
Иначе вакуума за регулатора се взима от карба.
Иначе вакуума за регулатора се взима от карба.
- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
Педала е ок сега. Нормално се натиска и нормално се връща, само дето не подава никаква газ :/
Иначе днес вързах двете тръбички, стегнах нещата, но уви. Положението е същото. Май ще купувам свещи. Мисля че им е време и без това не помня от кога не са сменявани. Тъкмо ще се научва и на това, пък ако не тръгне ще я вкарам в кварталния бокс.
Иначе днес вързах двете тръбички, стегнах нещата, но уви. Положението е същото. Май ще купувам свещи. Мисля че им е време и без това не помня от кога не са сменявани. Тъкмо ще се научва и на това, пък ако не тръгне ще я вкарам в кварталния бокс.
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
А стига ли ток до делкото/свещите ?
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Защо ще купуваш свещи? Не може да издумкат всички заедно.Ако искаш ги свали и им виж състоянието.Свали централния кабел от капачката на делкото и като се върти на стартер трябва да има искра/кабела доближен на 0.5см от корпус/маса,метална част по автомобила/.Ако има искра /искри 4 пъти по-бързо отколкото при свещ/огледай капачката и графита с пружинката от вътрешната част.Ако няма искра датчик на Хол или бобина/комутатор/-бях писал във форума как се проверява датчика,че трябва да да тръгвам за работа. НО първо провери за изгорял предпазител.
- stefan4o
- Контакти:
За да умре така изведнъж, ако приемем, че човекът не те лъже
не ми се чини и на мен проблем от свещи. Всъщност не мисля, че е и механически проблем свързан с капачка, палец... Мисля си, че проблемът е в ел.частта на запалването - датчик на Хол, комутатор, прекъснат ел. кабел, изваден и т.н.

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
stefan4o написа:За да умре така изведнъж, ако приемем, че човекът не те лъжене ми се чини и на мен проблем от свещи. Всъщност не мисля, че е и механически проблем свързан с капачка, палец... Мисля си, че проблемът е в ел.частта на запалването - датчик на Хол, комутатор, прекъснат ел. кабел, изваден и т.н.
Абселютно съгласен

Бобина/комутатор, Датчик на Хол, Клема контактен ключ или аларма.
- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
4i4o-dido написа:Защо ще купуваш свещи? Не може да издумкат всички заедно.Ако искаш ги свали и им виж състоянието.Свали централния кабел от капачката на делкото и като се върти на стартер трябва да има искра/кабела доближен на 0.5см от корпус/маса,метална част по автомобила/.Ако има искра /искри 4 пъти по-бързо отколкото при свещ/огледай капачката и графита с пружинката от вътрешната част.Ако няма искра датчик на Хол или бобина/комутатор/-бях писал във форума как се проверява датчика,че трябва да да тръгвам за работа. НО първо провери за изгорял предпазител.
Намерих ти съвета за проверка на датчика тук:
viewtopic.php?f=7&t=236222&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%A5%D0%BE%D0%BB&start=30
Но се страхувам, че ако има нещо, от което да не разбирам абсолютно нищо (освен автомобила) то това е токът. Така че, това ще го видят най-вероятно кварталните майстори. Поне разбрах какво е това датчик на Лот. Но определено ме спря от излишни пари за свещи. За сега обаче нямам ключ с които да ги сваля. Нито пък с нещо, с което да измеря дали върви ток по кабеляка.
lrlmodo написа:А с педала какво стана?
И това нещо го научих какво е. Но нищо не се е откачило. Поне видях че ще трябва да си почистя дроселната клапа.(във форума намерих как става това : ) злато).
lrlmodo написа:
Съквартиранта пък предположи, че може да е от бензиновата помпа. Това вече ми връща спомените от преди две години когато купих половера. Предишния и собственик ми беше казал, че често трябвало да се сменя уплътнението на бензиновата помпа. Но от там така и никога нищо не потече. Сега се чудя дали проблема не е точно там, но тогава къде отива всичкия бензин от бензиновия филтър(защото, като се опитам да я запаля и виждам че от там си тече.
И един въпрос извън темата по повод невежеството ми: Знаете ли някъде да има курсове или някакви видео "уроци" по автомонтьорство. Или да си задам по точно въпроса: как то невежа кратуна

- stefan4o
- Контакти:
Колега, не се вкарвай във филми. Ако колата я караш на бензин е много малко вероятно да е заминало платното на помпата (предимно, когато се кара на газ и мемраната му остане суха то дава фира). Пък и, както си забелязал - бензин има. Търси проблема в искрата. Казаха ти как да провериш дали има такава. Не е толкова трудно.
След като повъртиш известно време не замирисва ли на суров бензин? Ако имаш гориво, а нямаш искра миризмата не можеш я пропусна
След като повъртиш известно време не замирисва ли на суров бензин? Ако имаш гориво, а нямаш искра миризмата не можеш я пропусна

- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй де прав си.
В крайна сметка вчера го избутах до кварталния бокс. Искрички хвърляше. Но се оказа проблема в делкото. Всичко се върти само то седи и си мълчи и не ще да шавне. Сега са я оставил при тях и съм в процес на търсене на делко. Проверих на две три места, врътнах телефон на един двама познати, обаче от никъде нищо. Някой имали идея къде мога да намеря частта за тоя звяр?
В крайна сметка вчера го избутах до кварталния бокс. Искрички хвърляше. Но се оказа проблема в делкото. Всичко се върти само то седи и си мълчи и не ще да шавне. Сега са я оставил при тях и съм в процес на търсене на делко. Проверих на две три места, врътнах телефон на един двама познати, обаче от никъде нищо. Някой имали идея къде мога да намеря частта за тоя звяр?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”