Марки лаптопи
Re: Марки лаптопи
Имам HP nx6325 от 2006г. Използва се почти ежедневно. Досега няма никакви проблеми и дефекти. Преди Великден купихме още един HP 620 за 650лв. Има много добри характеристики за тези пари. Много мои познати са заложили на HP и са много доволни. Успех с избора на марка лаптоп и да го ползваш със здраве. 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Най ми харесва дизайна на Леново-на есенциален и изчистен е според мен,не защото имам такъв,а имам вече такъв защото така смятам
Брах страшни ядове с уайърлес картата,и още ги бера-шит отвсякъде,но моя е бъджетен модел,за петстин леа толко
Избрал си кралския клас-комплименти за което
Тва е най оптималния размер,нагоре по добре си земи десктопа под мишка

Брах страшни ядове с уайърлес картата,и още ги бера-шит отвсякъде,но моя е бъджетен модел,за петстин леа толко

Избрал си кралския клас-комплименти за което

Тва е най оптималния размер,нагоре по добре си земи десктопа под мишка

- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Dell или Acer.Аз лично бих си взел Acer защото цена спрямо другите е по - ниска.Ако си вземеш Dell Hp или Lenovo за 1000 лв примерно същия Acer ще е с видео карта Ati а не Intel, което мен лично ме устройва повече.Не мисля че по качество се разминават кой знае колко, единствено Hp то лично аз съм виждал 5 с проблеми с прегряването, когато са с процесор Amd.На каквото и да се спреш бих препоръчал процесор Intel и видео Ati или Geforce всичко друго е според тва за какво ти е необходим
.Надявам се да съм бил полезен.

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
MMX, като гледам с тези изисквания за екрана, правилно си се ориентирал. Това май са единствените марки с матов екран. Ако имам повече финанси бих си взел Lenovo. Иначе Dell е по-малкият дявол, поне за мен, по ред причини. Ама от тези модели с матовите екрани, който и да вземеш, няма да сбъркаш. Успех!
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
radi_nrj написа:restless написа:зависи от модела.
Това че марка А >> Б са глупости
![]()
![]()

Щото нали се сещате, че Един ЕлитБук е доста по-сериозен от бюджетните Дел, Леново и т.н. ThinkPad пък е всякак по-добър от HP 625...

Под 1300 - 1500 лв. всичкото е едно и също. Гледайте да ви устройват параметри, гаранция, дизайн и не го мислете все едно купувате апартамент.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
escrime написа:radi_nrj написа:restless написа:зависи от модела.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Щото нали се сещате, че Един ЕлитБук е доста по-сериозен от бюджетните Дел, Леново и т.н. ThinkPad пък е всякак по-добър от HP 625...![]()
Под 1300 - 1500 лв. всичкото е едно и също. Гледайте да ви устройват параметри, гаранция, дизайн и не го мислете все едно купувате апартамент.
Само дето на цената на Елитбука ще си взема последователно два "скапани" Асера и втория на 4-тата година ще е поне 2 пъти по-бърз от Елитбука. Та...

- escrime
bnick написа: Само дето на цената на Елитбука ще си взема последователно два "скапани" Асера и втория на 4-тата година ще е поне 2 пъти по-бърз от Елитбука. Та...
За всеки влак си има пътници.

Има хора, които всяка година купуват нов лаптоп от най-високата серия. Там скоростта по параметри не определя цената.
restless написа:зависи от модела.
Ами по тая логика хайде да гледаме моделите на колите без значение VW ли е или Fiat? Всяка марка си има отдел за разработки, които не се изгражда за 3 дни и има определени виждания и стил на работа. Естествено в по-скъпите марки се наливат повече пари за заплати в тия отдели -> няма как да не се усети в крайния продукт.
godfadar написа:Виж в лаптоп бг и дай няколко модела да ги обсъдим,че така по марки,аз съм за едно,друг за друго и става мазало
Дилемата ми засега е между Lenovo ThinkPad Edge 14, HP 4320 и HP 4330. Първият е с лъскав екран и 14", но всичко останало заедно с цената е добре. Другите 2 са матови, с полу-метален корпус, но по-съмнително качество (спрямо леновото) и с по-висока цена.
- escrime
Леновото ми харесва повече, напомня ми на IBM-те от едно време. А и при възможност винаги бих предпочел лъскав екран. За съжаление нямам никакво наблюдение върху тях като здравина.
HP-то е добре. Това е ProBook и честно казано - читави се оказаха. Няма много върнати, да не казвам почти никакви. Ако се решиш на HP ми пиши на лично парт номера. Ако има как ще помогна за цена...
Сравнението на марките лаптопи с марки коли никак не е меродавно, според мен. Под една цена е долу-горе все тая, с някои малки изключения.
HP-то е добре. Това е ProBook и честно казано - читави се оказаха. Няма много върнати, да не казвам почти никакви. Ако се решиш на HP ми пиши на лично парт номера. Ако има как ще помогна за цена...
Сравнението на марките лаптопи с марки коли никак не е меродавно, според мен. Под една цена е долу-горе все тая, с някои малки изключения.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Toshiba Satelite Vision c660 Двуядрен процесор от Intel
Видео карта ATI с 512МБ собствена памет
6ГБ оперативна памет
HD+ резолюция на дисплея доволен съм адски много от лаптопчето
http://pcstore.bg/laptopi
Видео карта ATI с 512МБ собствена памет
6ГБ оперативна памет
HD+ резолюция на дисплея доволен съм адски много от лаптопчето
http://pcstore.bg/laptopi
-
- Автомобил:
- Двигател:
От изброените,Леново го остави на по-заден план.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа честно,
хубав е лаптопа като хардвуеър...но той има и софт...
Казах ти вече за картата,която отива в Лимитед Аксес когато си пойска,при рестарт се оправя....
Почна да прави магарий и със Фн бутоните за яркост на дисплея,рабтят когато си искат и те
да не кажа че половината от тези бутони просто не работят,а драйверите са за Уин7 от сайта на Леново
Трябва да кажа,че лапа се продава с Windows XP и там нямах тези проблеми, но това значи ли че ако сложа 7 хардуеъра ще се кара със софта
Нещо нещо май....Леново....ненам. Лапа Пакард Бел на жената след ъпгрейд на Операцйонната(и той се продава с XP) не ги е имал тези проблеми...и ми идва на акъла да кажа...Б*СИ реномираната марка
хубав е лаптопа като хардвуеър...но той има и софт...
Казах ти вече за картата,която отива в Лимитед Аксес когато си пойска,при рестарт се оправя....
Почна да прави магарий и със Фн бутоните за яркост на дисплея,рабтят когато си искат и те

Трябва да кажа,че лапа се продава с Windows XP и там нямах тези проблеми, но това значи ли че ако сложа 7 хардуеъра ще се кара със софта

Нещо нещо май....Леново....ненам. Лапа Пакард Бел на жената след ъпгрейд на Операцйонната(и той се продава с XP) не ги е имал тези проблеми...и ми идва на акъла да кажа...Б*СИ реномираната марка

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Matematiks,
тези проблеми с лаптопи, продавани с XP и сега оборудвани със 7/Vista, не са от вчера и определено не са само с Lenovo. ТуШибите също имат проблеми с това...
Производителите сами се прецакват понякога с тези бутони, понеже слагат разни нестандартни функции, които само с драйвъри се подкарват... (Специално на ТуШибите и на някои Dell-чета, с които съм се занимавал, трябва да им се поровиш доста, за да разбереш какво точно трябва и дали изобщо го има за Win 7/Vista)
A Packard Bell лаптопите, доколкото съм виждал такива, са направени сравнително просто, т.е. с бутони, които не са с някакви по-специални функции, та те понякога и без драйвъри си вървят.
Колкото до тези за яркостта на дисплея, те обикновено са вързани с хардуера директно, така че ако не работят както трябва, проблемът по-скоро е някъде другаде, а не в драйвърите. Не винаги е така де.
За съжаление с повечето техники, трябва да се гледа дали изобщо се поддържа съответната операционна система, та дори и това не е гаранция... (т.е. не плюй само Леново, всички си ги имат тези проблеми
)
MMX, по темата...
От тези трите, които си си избрал, HP 4320 е по-хубав като параметри, очевидно, и е с матов дисплей, което ти казваш, че предпочиташ.
Lenovo-то си заслужава парите, но е малко по-немощно и не става за разни игри много много, май (HP си има Radeon-че).
Ако питаш мен и ако имаш възможност, иди ги виж на място как изглеждат и как се усещат в ръцете.
За мен лично, има значение и това, дали може да се отваря лесно за профилактика, ама... то си е за мен
Успех с избора!
тези проблеми с лаптопи, продавани с XP и сега оборудвани със 7/Vista, не са от вчера и определено не са само с Lenovo. ТуШибите също имат проблеми с това...
Производителите сами се прецакват понякога с тези бутони, понеже слагат разни нестандартни функции, които само с драйвъри се подкарват... (Специално на ТуШибите и на някои Dell-чета, с които съм се занимавал, трябва да им се поровиш доста, за да разбереш какво точно трябва и дали изобщо го има за Win 7/Vista)
A Packard Bell лаптопите, доколкото съм виждал такива, са направени сравнително просто, т.е. с бутони, които не са с някакви по-специални функции, та те понякога и без драйвъри си вървят.
Колкото до тези за яркостта на дисплея, те обикновено са вързани с хардуера директно, така че ако не работят както трябва, проблемът по-скоро е някъде другаде, а не в драйвърите. Не винаги е така де.
За съжаление с повечето техники, трябва да се гледа дали изобщо се поддържа съответната операционна система, та дори и това не е гаранция... (т.е. не плюй само Леново, всички си ги имат тези проблеми

MMX, по темата...
От тези трите, които си си избрал, HP 4320 е по-хубав като параметри, очевидно, и е с матов дисплей, което ти казваш, че предпочиташ.
Lenovo-то си заслужава парите, но е малко по-немощно и не става за разни игри много много, май (HP си има Radeon-че).
Ако питаш мен и ако имаш възможност, иди ги виж на място как изглеждат и как се усещат в ръцете.
За мен лично, има значение и това, дали може да се отваря лесно за профилактика, ама... то си е за мен

Успех с избора!
На тема проблеми Lenovo + Fn клавиш и аз имам малко опит. Блутута не се включва с Fn-F5 или ако се включва става при неясни обстоятелства. С голям зор накрая някак проработи с някакво "активиране" от Линукс - после и в Windows стана активен. Наскоро при пореден ъпдейт на BIOS-а пак беше изгаснал и минах през по-голяма главоблъсканица. Не мисля, че става въпрос за драйвер - клавишът Fn според мен се обработва още в BIOS-а.
- Ivan1133
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих избрал HP, тъй като не съм ползвал другите 2 марки, а от HP съм доволен, но както те посъветваха и колегите мисля, че по-важни от марките са параметрите на съответния лаптоп.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”