Проблем с Музика !

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Музика !

Мнениеот Ivelinch0 » Чет 05 май 2011 11:35

Днес сложих новото си Сд в колата всичко всързах както трябва ... обаче немога да разбера от къде ми идва следния проблем имам пуснати кабели за отзад на задната кора на голф 3 ... когато закача говорител гъгни не се чувя ясно и на 2та задни канала ми прави така от какво може да е ... не съм объркал + и - на говорителя и пак гъгни разменям ги същатата работа>? съмнява ме да е от тия кабели които са пуснати по прага до багажника кабела е 2 кравдрата и половина ... може ли от него да се получава тога гъгнене .. защото предните ми колони са с оригиналните си кабели както земах колата с тях няма такъв проблем .... само с задните се получава това ??? някой ако може да ми даде съвет какво да направя? или да е имал същия проблем! :)
Мисля да сложа тоя Кабел, достатъчнен ли ще е за елипсите?
Изображение

Последна промяна от Ivelinch0 на Чет 05 май 2011 16:42, променено общо 3 пъти.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Свързване на CD Pioneer !

Мнениеот andro_ » Чет 05 май 2011 12:37

1. Намери с мултицет или с пробна лампа на кой кабел от инсталацията на колата имаш постоянно 12V, без значение дали има или няма ключ в патрона. Намери и кабела, на който имаш напрежение, само когато ключът е в патрона и е завъртян 1 път.
2. Жълтия кабел от CD-то го свързваш с постоянния плюс.
3.Червения кабел го свързваш с плюса, който е през ключ.

4. Ако се окаже, че нямаш плюс, който да минава през ключа ще свържеш и двата кабела на постоянния плюс.
5.Ако се окаже, че плюсът през ключа не ти работи - сменяш клемореда на патрона или връзваш на постоянен плюс.

:)

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Re: Свързване на CD Pioneer !

Мнениеот Ivelinch0 » Чет 05 май 2011 12:49

никой ли не знае, от какво може да е? :)

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Музика !

Мнениеот nikolaitabakow » Съб 07 май 2011 11:45

Свали единият говорител от кората,свали цд то и с някакъв друг кабел "прихвани" сигнал от буксата директно.Ако пак не свири пробвай на всички канали и пиши какъв е резултата...Съмнявам се 1 в кабелите,2 ро задните канали на цд то,и чак на 3 то място говорителите,защото каза,че са си свирили преди новото цд...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 07 май 2011 12:06

Ако някой, който не е прочел въпроса на колегата, преди да си промени темата ще си каже, че съм дал неадекватен отговор mhihi :D .
Тъй...по въпроса - свали си поне единия от гъгнещите говорители и го изпробвай на друг усилвател - не е задължително да е друго cd за кола, може и в къщи на някоя уредба, примерно.
Само недей да увеличаваш много, защото повечето масови домашни уредби са предвидени за работа с говорители с минимум 6 ома съпротивление. Но за малко нищо няма да се повреди :) .И все пак внимавай.
Виж как е положението и пиши пак.
Също пробвай да си нулираш всички настройки по радиото - еквалайзери, loud, бас-бустове и подобни и виж как е положението.
Сподели и какви са говорителите и колко време и как са използвани. Може да са се повредили. Времето не прощава никому.

Самите кабели имат значение за качеството, но в твоя случай едва ли е от тях.

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Съб 07 май 2011 16:00

здравейте колеги смених ги тия 2квадрата и половина кабели с тия които са на снимката ... като чели по добре се чува но не е от кабелите ме съмнява и мен от говорителя е защото както каза колегата пробвах го да домашна система пак не се чува както трябва ... закачих го на едно приятелче в колата пак така проблема е в говорителите явно ... :) ще сложа нови и пак ще пиша да споделя какво е станало! :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”