Спешен проблем с Бобина - Поло 92 година
Спешен проблем с Бобина - Поло 92 година
Здравейте колеги, имам един голям проблем с бобината на моето поло. Значи проблема е следния - развали се вупросната бобина и ми казаха да намеря такава по моргите и че цена от сорта на 50-60 лева е нормална, обаче аз обиколих всички морги в и около Варна и нямат такава, защото била изключително рядка и било невъзможно да се намери такава 2-ра ръка. Обиколих няколко магазина и ми казаха цени от сорта над 150 лева за нормално работеща бобина, а не менте но аз не мога да си го позволя този разход. Бобината е голяма, квадрадтна и желязна , по-добре не мога да я опиша за поло, но ми казаха че и за голф 3-ка ставало- Телефункен. Та ако някой знае къде има такава или продава такава да пише, защото нямам на идея какво да правя вече 

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Re: Спешен проблем с Бобина - Поло 92 година
Според мен ако сложиш бобина от друго поло като твоето няма да имаш проблем,па макар и да не е желязна.Ама ако искаш оригинал-ще чакаш или ще дадеш много пари.
- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Здравеи колега аз карам венто имах сащия проблем и ми казаха да тарся втора рака но като се замислих като я купя за 50/60лв.колко ли ще изкара и за това пообиколих магазините и намерих чисто нова за 80.вече 2г.няма ядове.ако сикаш пиши на ЛС може да разпитам за цена тук при мен.
Колега щом са ти казали че и от голф става разбирам че си моно.И пласмасова да сложиш ще си върви няма ядове .Купи си от някои колега от форума бобина и не се занимаваи с глупости.Иначе аз съм с голф 3 1,4 92 и е такава метална телефункен пробвал съм и с пласмасова и пак работи така че няма проблем.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,имаше една реклама за правилната бира...та правилната бобина за твоето поло е телефункен/зелен етикет/...в мобиле.бг има поне 50 обяви за половери на части като твоето...съветвам те да си монтираш новата/стара бобина по-нависоко
...с малко по-дълги кабели като на поло 3 - на ламарината,която отделя двиг.отсек от купето...по далече от сълзящите мъркучета на моторчето за почиств. течност на чистачките и от по-големите локви по пътищата наоколо

...с малко по-дълги кабели като на поло 3 - на ламарината,която отделя двиг.отсек от купето...по далече от сълзящите мъркучета на моторчето за почиств. течност на чистачките и от по-големите локви по пътищата наоколо

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Не са редки, ако не си намериш пиши ми ЛС.
Мерси за съветите колеги, онзи ден бяж в Евро 07 Във Варна който е и ми казаха за чисто нова, обаче малка и пластмасова - италианската е на 55 лева, имало и немска за 62 лева, та като се замислих щом колегата djshomi е бил с пластмасова такава, се чудя направо дали да не вземам немската като по качествена за 62 лева и да си реша проблема все пак залагам на това че е нова, ако някой мисли че има по-удачен вариант нека ме посъветва, че съм доста ограничен с финансите в този момент. 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ако можеш си намери втора ръка оригинална, защото тези не се знае колко ще изкарат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имаше по рано писано .... бобините най-общо са два вида по размер - голяма и малка. На едните им изгаря комутатора, а на другите им изгаря бобината. Аз и всички мои приятели и познати караме със сглобени от две изгорели бобини - една.Здрав комутатор закачен към здрава бобина.Зависи от модела: крачетата на комутатора или се закачат директно - механично, или се удължават с проводник и спойка. Това е най-евтиния и добър начин. Поздрав и успех.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето ти един телефункен - колегата е мн. точен:
viewtopic.php?f=57&t=254162
viewtopic.php?f=57&t=254162
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”