Не работи 1ва степен чистачки ? Пасат б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не работи 1ва степен чистачки ? Пасат б3
КОлеги помагайте,при пускане чистачките на 1ва степен (лосчето надолу) те тръгват бързо (все едно 1ва нагоре) ?А нагоре си работят добре и двете степени ?Това на реле ли се дължи, че няма демек бавните пред 4-5 секунди и ако е реле кой номер да търся за смяна 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Не работи 1ва степен чистачки ? Пасат б3
Започни първо с отваряне на моторчето за чистачките, почистване от старата грес, почистване на пистите и смазване наново.
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега мои съвет е да започнеш първо от релето.Както колегата е писал релето за чистачките ти е с №19 или №99 няма начин да го сбъркаш като отвориш капака с бушоните и релетата откъм твоита страна.При мен преди около месец чистачките,като ги пуснех на пауза спираха посредата на стъклото но смених релето и всичко си доиде на мястото вече си спират при пауза в долно положение на стъклото както трябва да си бъде.Нищо не ти коства да вземеш от някои твои приятел със същият пасат неговото реле за проба и ако се окаже,че то е виновника ще си вземеш някое реле от някоя автоморга.Ако проблема не е от релето тогава се захващаи с отваряне на моторчето на чистачките под предният капак.Успех в разрешаването на проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах ,иначе колата не е моя .. но ще дам на момчето от мойте релета ,просто ме интересуваше като номер кое да търся !И при него от време на време спират по средата на прозореца а не в долно положение ..!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
volodya iliev написа:Здравей колега мои съвет е да започнеш първо от релето.Както колегата е писал релето за чистачките ти е с №19 или №99 няма начин да го сбъркаш като отвориш капака с бушоните и релетата откъм твоита страна.При мен преди около месец чистачките,като ги пуснех на пауза спираха посредата на стъклото но смених релето и всичко си доиде на мястото вече си спират при пауза в долно положение на стъклото както трябва да си бъде.Нищо не ти коства да вземеш от някои твои приятел със същият пасат неговото реле за проба и ако се окаже,че то е виновника ще си вземеш някое реле от някоя автоморга.Ако проблема не е от релето тогава се захващаи с отваряне на моторчето на чистачките под предният капак.Успех в разрешаването на проблема.
Е добре де...ако проблема му е в моторчето , за какво да ходи първо да търси колега за реле?

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Колега и мойте бяха така,от време на време спираха по средата.Отворих моторчето и какво да видя:средната пластина я няма,въстанових я(не ме питаи колко пъти споменах на ханц майка му)и всичко си дойде на мястото.Между другото направих и една профилактика на моторчето.Според мен релето би се развалило много трудно,ако не са пускани чистачките замръзнали или с много сняг отгоре,но и тогава е по вероятно да изгори моторчето.Надявам се да съм помогнал.
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само първата степен(импулса) на чистачките минава през реле.Горните две положения са директно към лостчето.Най-вероятно е като при колегата моторчето.