Проблем с температурата на водата, Голф 4 1J1
-
- Автомобил: VW PASSAT B8
- Двигател: 2000 TDI 110 kw
Re: Проблем с температурата на водата, Голф 4 1J1
Колега със същият проблем съм и аз.Кода на мотора ми е ALH само че на Сеат Кордоба,от 90 гр. пада на 0гр. и после пак на 90гр.А на мен ми се случва и във движение без да гася,и за това си мисля че е температурен датчик а не термостат.Ако е термостст няма да загрява до 90 гр.Утре съм на работа но в неделя ще погледна да видя моят датчик със колко пина е и ще кажа.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
genata_74 написа:Колега със същият проблем съм и аз.Кода на мотора ми е ALH само че на Сеат Кордоба,от 90 гр. пада на 0гр. и после пак на 90гр.А на мен ми се случва и във движение без да гася,и за това си мисля че е температурен датчик а не термостат.Ако е термостст няма да загрява до 90 гр.Утре съм на работа но в неделя ще погледна да видя моят датчик със колко пина е и ще кажа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си термостата, аз го смених и вече показва 90 градуса точно.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Не е термостат, проблема не е да ми вдигне 90градуса за има няма 7-8мин градско каране, проблема и да задържа стрелката на 90, но както и да е, днес установих че преди време не съм сменил температурния датчик който е трябвало, а датчика за климатика
Правилния датчик наистина е 4пина и се намира на доста е*ано място зад двигателя, понеделник ще ходя да го поръчвам оригинален, дано само да не ме застрелят с цена, ще пиша дали има промяна след смяната.

-
Колега и моят е със 4 пина.За цената мисля че е от 30лв. до 50лв.И за литър антифриз около 20лв.Пиши после какво е станало и да сменям и аз датчик. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги проблема ви е в температурният датчик ,който е с 4 пина и е отзад на двигателя в една плетеница мъркучи итръби .Датчика струва между 25 и40 лв.Говоря от личен опит polo variant 1.9 tdi alh.Реших проблема сам преди 1 седмица.
-
Колега tih смених температурен датик и всичко си доиде на мястото.Датчик 30лв.антифриз 16лв. 

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Супер, аз още нищо не съм направил, не ми е оставало време даже да видя дали колата е в гаража, но последно миналата събота си измих двигателя в водоструйка и от тогава проблема изчезна, но така или иначе и аз ще сменям.
ПС: а твоя датчик оригинален ли е, каква марка е?
ПС: а твоя датчик оригинален ли е, каква марка е?
-
Датчика е topran ушким бил Немски което много ме съмнява,просто във нашият град нямам друг избор.Вземи си поне 1л. антифриз (концентрат),изтича 1,5л.че и малко отгоре.На кофти място е но смяната става за не повече от 10мин.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Да се похваля, най-накрая смених въпросния температурен датчик, само че реших да инвестирам в оригинален такъв, който беше сравнително скъп, но това е друг въпрос, резултата е на лице, всичко е ток и жица, много съм доволен че стрелката вече е само на 90 градуса и тъй като не бях сменял термостата от 2г. реших да ги съчетая двете неща, доста бързо загрява сега и температурата не се колебае.
ПС: датчика който свалих от колата беше оригиналния предполагам с който е станала кола 98ма година, дай боже и с тоя да няма проблеми поне следващите 13години
ПС: датчика който свалих от колата беше оригиналния предполагам с който е станала кола 98ма година, дай боже и с тоя да няма проблеми поне следващите 13години

Върни се в “Дизелови агрегати”