Скъсан болт-колянов вал,бензин 1,8...,случка!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Скъсан болт-колянов вал,бензин 1,8...,случка!

Мнениеот emo-gar » Пет 06 май 2011 13:45

Колеги,може да не е някаква "новост" но вчера(05.05.2011) спрях до аварирал колега.Излизах от Троян,посока Беклемето и гледам-суети се някакъв тип под дъжда около едно Венто(отпред е с Голфова визия.. :lol: ),червенко-като моето..Та слизам от служебната и питам :нещо да помогна..?А той на "чист сръбски":брато ..угасна :lol: Пък колата със Старозагорска табела..Вдигаме капака,мотор 1,8-моно+газ...шайбите на коляновия вал-в кората паднали :shock .То там има ядове при дизелите(1.9),ама при бензинките не бях чувал!Питам го ;въртя ли стартера?..а той:Даа..неколико пута.. :shock .Въй,викам-тиси за теглич бре!Няма въже,няма кука..звънях на познати в Троян,намериха майстор със сервиз..(малко реклама:отзова се сервиза на Иван "Токът" от Троян :bowdown ).Дойде синът му(пасатаджия...),закачи закъсалия...и аз си продължих към Кърнаре,какво е станало-при следващо посещение в района ще се разбере.
Та те така,студ дъжд,шайби,ремъци...а дали и клапани...

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Re: Скъсан болт-колянов вал,бензин 1,8...,случка!

Мнениеот Presian » Пет 06 май 2011 13:49

Евала, батка, че си му помогнал(намерил помощ)!
Ама тази тема, в техническия за Голф? Освен, че е бил 1.8 моно и е имал газ аз друго техническо не виждам...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 06 май 2011 20:50

"Цапнах" я тук,защото до сега не бях чувал,камо ли виждал превъртяла зъбна шайба на бензинка,иначе дизелджиите (като мен)-визирам основно 1,9 AAZ,са патили редовно.Та да си погледнете пистовата шайба на бензинките(поне на бензинката ми не е "демпферна",както на дизела).Явно и там се случва!Та за това.Пък и возилото,поне отпред си беше Г3 :lol:Може и да се премести,ма не знам в кой раздел е подходящо.Когато пак намина в тоя район,ще имам инфо-удря или не клапаните тоя 1.8 М.И.!!!Ама със сигурност!!!Може да е бил 75 к.с.,там е с понижена степен на сгъстяване..т.е. има нещо в "тиквата" при равни други неща..(бутала,ход)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 06 май 2011 22:50

Историята помни и други подобни случаи :wink:
Колега от форума е патил преди време Spasov_G му е ника. Та преди доста време му се скъса болта на коляновият вал ама не беше ударил клапани тогава имаше масирана спасителна операция в която бяха намесени: Dobrin,Vasstop и Ваското1
Първия беше дежурен влекач от втория частите а третия възкресява голфа на Гошо :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”