В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот brum » Пет 06 май 2011 9:45

А някой разбра ли каква е законната процедура да си монтираш ксенон на колата която фабрично е без такъв?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 май 2011 9:53

Marto_VN написа: АВТОМАТИЧНА РЕГУЛАЦИЯ ПО НАКЛОНА НА ПЪТЯ!!!

и

s5501na написа:система , която определя височината на фаровете спраямо наклона на автомобила

са различни неща и се надявам, че колегата Marto_VN ще обясни, защото за системата, за която той пише, аз не съм чувал, нито пък съм я виждал
Marto_VN написа:... по колите сигурно от 15 години...

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пет 06 май 2011 10:07

myrshavija написа:

и

s5501na написа:система , която определя височината на фаровете спраямо наклона на автомобила

са различни неща и се надявам, че колегата Marto_VN ще обясни, защото за системата, за която той пише, аз не съм чувал, нито пък съм я виждал
Marto_VN написа:... по колите сигурно от 15 години...

Automatic Headlight Range Control

http://www.volkswagen.com/vwcms/master_ ... index.html

:beer
Превод с гоогле!
От:
английски

На:
български

Превод на текст или уеб страница
Въведете текст или адрес на уебсайт или преведете документ.
Отказ
Чуйте
Прочит на латиница
Превод от английски на български
Автоматичен контрол на диапазона на предните светлини

Автоматичен контрол на диапазона на предните светлини
В автоматичен контрол на фаровете кръг осигурява оптимална настройка на фаровете и осветяване на пътя пред вас. Контролът диапазона на предните светлини поддържа постоянен асортимент фаровете обаче силно превозното средство е натоварено, предотвратяване на насрещното движение да бъде заслепен. Контролната функция автоматично настройва ъгъла на светлината "на наклона в зависимост от моментното натоварване превозното средство.
Има два различни видове автоматични фарове система гама контрол: статични и динамични системи. Докато статични системи могат да се приспособят към компенсиране на допълнително тегло на пътниците и техния багаж, динамични системи и коригиране на фаровете настройка, когато превозното средство се дърпа далеч, ускоряване и спиране.
В статични системи, контрол преработва информацията, която получава от сензори за наклон, в допълнение на сигнали на електронни измерване на скоростта и контрол ABS единица. Това позволява на системата да се определи дали превозното средство е в покой или се движат с постоянна скорост.
Динамична система за фаровете на Volkswagen гама регулира нивото на правилното определяне на фаровете във всички ситуации на пътя. Неговата контролен блок след промените в скоростта на сигнали, когато превозното средство се ускорява или спирачки. Обработка на тези допълнителни сигнали изисква много по-мощен блок за управление. Неговата моторна задвижка и настройва по-висока скорост да се коригира обхвата на фаровете в част от секундата. Автоматично регулиране на фаровете гама е законово изискване за превозни средства, оборудвани с ксенонови фарове.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 май 2011 13:37

spartan4o написа:Всички от този модел са с ксенон фабрично на рефлектор ! Щом казвам нещо,значи имам наблюдение,не говоря празни приказки.
Изображение

Ц-кросъра е 1/1 с това,а третия аналогичен е 4007 (спомнях си че е рено колеос,за това казах дачията)

А защо последният модел е с оптика на фара? Отговори си на този въпрос и ще разбереш какво имам предвид, вместо да ми говорите врели-некипели. То и модели на Мерцедес през 90-те са имали ксенон на рефлектор, ама последните са с лупа. На вас оставям да си отговорите прогрес или регрес е тази промяна в съвременното автомобилостроене. Знам много добре, че при някои марки има ксенон на рефлекторен фар, но те са да кажем 5% на фона на останалите с лупи. Сега като гледам тенденцията вече клони към 0-1% от автомобилите на пазара. Както казах в по-предния си пост - на някои производители им трябват 10-ина години да осъзнаят разликата, на други по-малко. И така нататък :beer

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 06 май 2011 14:42

stefan4o написа:
spartan4o написа:А защо последният модел е с оптика на фара? Отговори си на този въпрос и ще разбереш какво имам предвид, вместо да ми говорите врели-некипели. :beer

Щото на лупата стъклото е като филтър обработено, който предпазва от не знам, какви лъчи бяха ... доколкото съм разбрал :oops: :| :roll:
Правилно ли съм разбрал или не? Това е въпросът! :mrgreen:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 май 2011 18:11

treniora написа:Automatic Headlight Range Control

http://www.volkswagen.com/vwcms/master_ ... index.html

Браво! Виждам, че можеш да използваш Google. :applause:
Но това описание няма нищо общо с

Цитираната от treniora система компенсира товар, ускорение, спиране ... но по никакъв начин не се влияе от наклона на пътя. Поне според мен. А колегата Марто липсва за да обясни.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 06 май 2011 19:01

Според мен най-интересно е как ще разбират полицаите кои са фабрични и кои не? Ако пък и фара е с лупа , дори и китайси тогава...?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 06 май 2011 19:15

s5501na написа:Според мен най-интересно е как ще разбират полицаите кои са фабрични и кои не? Ако пък и фара е с лупа , дори и китайси тогава...?

Кое е толкова трудно. Ти Голф 2 с фабричен ксенон виждал ли си? mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 06 май 2011 19:16

Що продължавате да се занимавате с глупости.
Вчера депутатите гласуваха закони за гражданската и да не се глобяват хората ако не са премахнали стари стикери.
Всичко свързано с колите ни, някъде някой да чу да говорят за ксенони -НЕ.
Ами аре мълчете,че то и те четът тук и ще им хрумне новия тъп закон покрай вас.
За сега никой не връщат,защо продължавате да я храните тая тема незнам.

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 06 май 2011 19:20

s5501na написа:Според мен най-интересно е как ще разбират полицаите кои са фабрични и кои не? Ако пък и фара е с лупа , дори и китайси тогава...?

има си маркировка на стъклото на фара, е те там си пише фара за какво е, ама кой да гледа!!!

разгледайте си фаровете земе па ви светне! mhihi

малко недовиждам ама май "H" пише....... или се бъкам?

и накрая идва въпроса какво е пък това "H" да го е*а :dummy:
Прикачени файлове
untitled.JPG

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 06 май 2011 19:50

treniora написа:

има си маркировка на стъклото на фара, е те там си пише фара за какво е, ама кой да гледа!!!

Пише си горе , ама кой да гледа mhihi правиш ли разлика между фабричен и афтър маркет?
Ти май от доста близо си гледал и си се осветил доста mhihi

Не знам кой се "БЪКА" , ама теб май някой наистина ще те е*е , не знам админите на Колояново ли са или какво чакат ?

Колега един съвет -смекчи , малко тона

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 06 май 2011 20:12

s5501na написа:
treniora написа:

Пише си горе , ама кой да гледа mhihi правиш ли разлика между фабричен и афтър маркет?
Ти май от доста близо си гледал и си се осветил доста mhihi

Не знам кой се "БЪКА" , ама теб май някой наистина ще те е*е , не знам админите на Колояново ли са или какво чакат ?

Колега един съвет -смекчи , малко тона

:beer Да правя, колега!
И фабричния е с маркировка "D" и афтер маркета пак!
Като искаш да имаш ксенон си поставяш допълнителните системи за да не си в нарушение!
Аз не виждам защо всички са против закон, след като халогена 100-120W свети колкото ксенон, ама е и забранена(точно заради това)!!!

http://www.my-gti.com/1780 тук крушката е H7 65W и някаде там из текста се среща думичката "offroad" ........
ама на кой му пука..........?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 06 май 2011 22:49

brum написа:А някой разбра ли каква е законната процедура да си монтираш ксенон на колата която фабрично е без такъв?

тръгваш първо с нови фарове за ксенон с означение D а не H,пробваш с китайски заместител (не е същото като с осрам или филипс крушки)купуваш си после и хубави крушки и полека лека си набавяш системата за миене на фарове и нивомера с контролера :idea:
п.п засега съм на стъпка 3 ,ама нема китаец да свети като Осрам(филипса по не ми хареса на един и същи фар като светене) :oops:
H7 крушка дори и офроуд изпълнение не свети като ксеноновата.такива са ми на дългите ,а биксеноновата лупа е с Осрам 5000к cold blue +20% и жълтеят при пряко сравнение

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Съб 07 май 2011 0:34

Нека да изчакаме да влезе тази забрана и тогава да му мислим ,а дали ще влезе...
А ако влезе да видим какво точно обхваща , защото в момента си стреляме на посоки ,и да не забравяме , че все пак сме в България - тук всичко е "уникално" :banghead:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 07 май 2011 8:34

да кажа само малки извън темата с колега "treniora" се помирихме :handshake
извинихме се един на друг.
случват се понякога такива неща , като се спори :)
:beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”