Голф 2 проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Голф 2 проблем

Мнениеот boraks » Пет 06 май 2011 20:34

Здравейте приятели и колеги. Понеже почти нищо не разбирам искам помощ от вас. Имам Голф 2 1.6 кабуратор 2Е(до колко знам това е базовия модел).Имам проблем с оборотите.Постоянно държи високи и на газ и на бензин и открих сам къде е проблема,обаче незнам как мога да го оправя.Свалих от интернет схемата на карбуратора. Та проблема ми е в това нещо на картинката на номер 3( тъпото стъбло не иска да се прибира само) трябва да го бутна с ръка.Пробвах да го смажа със всякакви шпрейове и не иска да работи. Ако някой може да ми помогне много ще съм му благодарен.

3-35.jpg
3-35.jpg (10.41 KиБ) Видяна 1296 пъти

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 проблем

Мнениеот salamaleikum » Пет 06 май 2011 22:18

Проблема ти не идва оттам, ами от един датчик, който при температури под 10 градуса принудително вдига оборотите, докато позагрее двигателя.С годинките вътре пластинката спича и започва постоянно да държи високи обороти.Вариантите са 3 или да го смениш, но е много скъпо и не се намира, или да го изолираш но тогава в студено време ще трябва да подаваш газ няколко секунди като запалиш за да не загасне.3-тия вариант е да идеш при Люси в Орландовци да го погледне, много ги пипа тези карбуратори ;)

Потребителски аватар
boraks

Мнениеот boraks » Пет 06 май 2011 22:42

Здравей колега. Много ти благодаря за отговора. Аз избирам вторият вариант. Ако може само да ми напишеш как мога да го изолирам. Много ми пука че зимата ще му подавам газ :)

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 07 май 2011 7:43

този елемент на снимката служи за подаване на газ само докато запали ДВГ, вътре има мембрана която поради количеството служба (работа)се износва и започва да пропуска =>вакуума неможе да я върне .Ремонта е с нов елемент(струва доста) ,или демонтаж и крачно подаване на газ докато запали.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 07 май 2011 7:51

Над него има букса с 2 кабелчета .Виж дали не са прекъснати,също и вакумните маркучи.

Потребителски аватар
boraks

Мнениеот boraks » Съб 07 май 2011 10:39

Благодаря ви клеги много. След малко отивам да правя проверка. То е ясно че няма да слагам нова мембрана,а само да ви питам за да го демонтирам трябва ли да свалям целия карбуратор или им по-лесен вариант? :012:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 07 май 2011 12:03

keymaker написа:този елемент на снимката служи за подаване на газ само докато запали ДВГ, вътре има мембрана която поради количеството служба (работа)се износва и започва да пропуска =>вакуума неможе да я върне .Ремонта е с нов елемент(струва доста) ,или демонтаж и крачно подаване на газ докато запали.

Не неразбирам защо пишеш глупости

Потребителски аватар
boraks

Re: Голф 2 проблем разрешен

Мнениеот boraks » Нед 08 май 2011 10:40

Здравейте. Успях да оправя проблема. Значи на това нещо с мембраната отдолу има една дупчица(точно под стеблото/оста) и всичко което направих е да пъхна една тръбичка и да вкарам вътре шпрей ВД-40 и започна работи веднага.След това малко регулирах едно винче там за газта зашото пак държеше по-високи обороти и се оправи. Благодаря ви за помощта :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 08 май 2011 20:55

Това може да се получи също и ако нямаш достатъчно ниво на антифриз/вода в двигателя.Ако ти липсва литър-литър и половина при каране около 2000 оборота не се качва достатъчно вода до горе,и карбуратора седи студен и това чудо се лъже че двигателя не е загрял достатъчно и държи принудително високи обороти.Също се наблюдава и леко покачване на работната температура над нормалното,но ти не споменаваш такова нещо.Ясно че си си оправил проблема, и не е било това,но пак при подобен проблем ако има някой друг това също е варянт.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 09 май 2011 4:05

agent_kowalski написа:Това може да се получи също и ако нямаш достатъчно ниво на антифриз/вода в двигателя.Ако ти липсва литър-литър и половина при каране около 2000 оборота не се качва достатъчно вода до горе,и карбуратора седи студен и това чудо се лъже че двигателя не е загрял достатъчно и държи принудително високи обороти.Също се наблюдава и леко покачване на работната температура над нормалното,но ти не споменаваш такова нещо.Ясно че си си оправил проблема, и не е било това,но пак при подобен проблем ако има някой друг това също е варянт.

Колегата се е справил с проблема,но мисля че скоро пак ще се появи.А триточковия модул няма нищо общо с антивриза и охладителната система на автомобила. :horror: :horror:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 май 2011 10:24

Не съм супер технически грамотен.Не казвам кое с кое има общо.Карал съм такава кола с такъв карбуратор.Проблема беше следния.Първо при напълно загрял двигател оборотите на празен ход не падаха.Седяха 1200-1500.Колата се караше на бензин нямаше газова.Докато се чудя какво става почна и леко да качва темепература повече от нужното,но без да прегрява определено.Това се случва в рамките на един ден.Като я вкарах малко в обороти темепературата падна.Вдигнах капака и гледам карбуратора точно това на номер три от картинката в началото на темата не прибира.Като го напъна на ръка оборотите падат.Реших че е запецнало и реших че ще търся майстор за това не е в моята компетенция.После забелязах че имам пукнат маркуч за вода,оправих го сипах вода пое два литра.И всичко заспа.И това чудо под номер три се прибра напълно.И аз така си обясних нещата,както съм написал в по-горният пост.Кое как е да казват спецовете,аз само казвам какво ми се се случило на мен :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”