Проблем със запалване голф 4, 1,6, 16 V - засега решен!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Проблем със запалване голф 4, 1,6, 16 V - засега решен!!!

Мнениеот stevap » Вто 03 май 2011 8:25

Здравейте колеги, от няколко дни насам имам следния проблем, колата е голф 4, 1,6, 16 V, двигател ATN 2000 г., работи си нормално държи обороти обаче на няколко пъти се случва следното: гася двигателя и при следващото запалване след 15-20 мин. върти но неиска да запали, припалва за секунди на 200-300 оборота и гасне, няма отчетени грешки но компютъра, обикновенно запалва след 20-30 пъти въртене но пада и акумулатора и се налага да ми подават ток scare :horror: :banghead: Много неприятна история, след като запали си работи нормално, някой има ли идея от какво може да е?

Последна промяна от stevap на Вто 10 май 2011 19:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със запалване голф 4, 1,6, 16 V

Мнениеот van4ooo » Вто 03 май 2011 9:48

Ако само припалва и гасне може да е от имобилаизера(пробваи с другия клуч).Като няма грешки проверете показанията на датчиците(живи данни).

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 03 май 2011 9:56

Аз нямам много опит с бензиновите коли, но на жена ми се държеше по същия начин. 10 пъти разреждахме акумулатора почти до край, тоци давахме, на финала и стартера се износи и стана за ремонт.
Оказа се, че бубината се е скапала. Вторичната намотка я дават по аутодата 3-4 килоома, а нашата беше станала 1.1 мегаома. Ефекта беше, че при палене, поради ниското напрежение от това, че върти стартера и явно искрата е много слаба, но успее ли да запали някак и да тръгне алтернатора и си работеше перфектно докато не я загасим.
Не знам дали обаче това е приложимо за двигателя горе, тоест дали е с бубина или е с така наречените "блок-бубина", където са няколко в един корпус...

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Пет 06 май 2011 7:49

Колега ако е от имобилайзера може би изобщо няма да припалва, незнам, при следващия фал-старт ще пробвам с другия ключ, иначе бобината е една с четири изхода за кабели http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... elId=14590

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Съб 07 май 2011 9:33

stevap написа:Колега ако е от имобилайзера може би изобщо няма да припалва, незнам, при следващия фал-старт ще пробвам с другия ключ, иначе бобината е една с четири изхода за кабели http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... elId=14590

Вземи от колега за проба и тогава, ако проблема е от нея си купи. Става и от 1.8 двигател, а също и от Сеат и Ауди :да:

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със запалване голф 4, 1,6, 16 V - засега решен!!!

Мнениеот stevap » Вто 10 май 2011 19:15

Колеги днес бях пак при майстор във връзка с гореизложения проблем, беше запаметил компютъра следната грешка: датчик на налягането на всмукателните тръби /МАР-сензор/, след като изчисти грешката майстора покарах колата около двайсетина минути и след многократно палене и гасене се оказа че проблема е изчезнал и вече не се отчита тази грешка, това беше само докато си тръгна от майстора и след това проблема пак се появи. Отново при майстора , нова диагностика - грешка няма, въпреки това човека почисти въпросния датчик който се оказа доста замърсен, почисти и дроселовата клапа и засега всичко е ОК!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”