Свири на скорост
- bibow1
- Автомобил:
- Двигател:
Свири на скорост
Здравейте. От ония дни забелязах, че като колата е на скорост нещо свири, а като натисна съединителя спира. Какъв може да е проблема? VW Polo 2F.
- garvan06
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свири
Аксиалния лагер на съединителя , най-вероятно му е изтекъл мандата. Лощото е че за да се смени се сваля кутията дори и да ти е добре съединителя 

- bibow1
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега, но колко пари е тая "екстра" и нужно ли е да се сменява като е започнало да свири? Да не направи някакъв по-голям проблем.
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Интересно!
Аз съм с голф 3, при мен на 4-та и 5-та предавка се чува свирене!, Натисна ли обаче съединитяля изчезва!
Колата ми е Голф 3 1.4 моно(ABD), в съединителя ми има живот около още 20000хил. км.
Обаче тук идва въпросът, дали този проблем е от този аксиален лагер, или проблема си е от самата скоростна кутия!
Маслото на скоростната кутия е сменяно, преди 5000хил. км.
Моля по запознатите да изразят мнение, че и аз и колегата да имаме някакво становище по въпроса!

Аз съм с голф 3, при мен на 4-та и 5-та предавка се чува свирене!, Натисна ли обаче съединитяля изчезва!
Колата ми е Голф 3 1.4 моно(ABD), в съединителя ми има живот около още 20000хил. км.
Обаче тук идва въпросът, дали този проблем е от този аксиален лагер, или проблема си е от самата скоростна кутия!
Маслото на скоростната кутия е сменяно, преди 5000хил. км.
Моля по запознатите да изразят мнение, че и аз и колегата да имаме някакво становище по въпроса!

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Свири на скорост
Аксиалният лагер може да свири само когато педала на съединителя е натиснат!Защото само тогава той се върти, иначе не мърда и няма как да издава звуци. Друг е въпроса ,ако имаш проблем с жилото и педала на съединителя стои винаги леко натиснат,ама тогава се предполага ,че поне от време на време и ще ти боксува
- bibow1
- Автомобил:
- Двигател:
И какъв може да е проблема тогава.
- pomeoo
- Контакти:
Значи да предполагаме, че проблемите идват от скоростната кутия.....?
И ако е така, какво ще рече това? Какво трябва да се смени по скоростната кутия или там се семня цялата такава.....
И ако е така, какво ще рече това? Какво трябва да се смени по скоростната кутия или там се семня цялата такава.....

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Диференциал? 

- pomeoo
- Контакти:
stefan4o написа:Диференциал?
Колега, предполагаш ли или? Обоснови се малко моляте

- stefan4o
- Контакти:
Предположих, щото помислих, че задаваш въпрос, кога е по-добре кутията да се смени и да се ремонтира. Пък май диференциалът е точно това, заради което кутията се подменя с друга. Пък колегата е ползвал думата "свири", не знам дали не е по-редно да се ползва думата "вие" при прецакан диференциал. Така по нета е доста трудно с това описание за различни звуци, малко става като доктора по телефона
Имал съм прецакан аксиален лагер и звукът му наистина беше по-различен от този, който е описал колегата (ако приемем, че наистина "свири") 

- pomeoo
- Контакти:
Ами и аз немога точно да определя шума, който се издава.... нещо между свирене и виене...но по скоро свири....!
Симптомите са тези който описах по горе
"на 4-та и 5-та предавка се чува свирене!, Натисна ли обаче съединитяля изчезва!"
Това го прави само на 4-та и 5-та предавка,колкото повече подаваш газ толкова повече се засилва шума, минеш ли 100/110км вече напълно изчезва! Чува се в порядъка на 65/95-100км!
Те тъва са симптомите!
Симптомите са тези който описах по горе

Това го прави само на 4-та и 5-та предавка,колкото повече подаваш газ толкова повече се засилва шума, минеш ли 100/110км вече напълно изчезва! Чува се в порядъка на 65/95-100км!
Те тъва са симптомите!

- stefan4o
- Контакти:
Сетих се и друго. Когато колата е на задна предавка се чува едно специфично, както го описваш ти:
Шумът същият/подобен ли е на 4 и 5-та с ниска скорост, щото и аз го имам
нещо между свирене и виене...но по скоро свири....!
Шумът същият/подобен ли е на 4 и 5-та с ниска скорост, щото и аз го имам

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
отваряш и ремонтираш наред
може от лагер до износено зъбно колело да е така ,че специално за такъв тип проблем интернет е безполезен
може от лагер до износено зъбно колело да е така ,че специално за такъв тип проблем интернет е безполезен
- pomeoo
- Контакти:
Ами, шумът не е същият като все едно си включил на задна!
По слаб е звука, и е по тънък...сякаш... абе все едно нещо свири...."Ама при пуснато радио не се чува....
"
Според мен щом няма варянт да е от съединителя, е скоростната кутия!
Познавам доста хора, които имат подобни симптоми....свири, вие... и то все със коли от сорта "Поло, Голф малките мотори 1.4...."
И всички така си карат.....
По слаб е звука, и е по тънък...сякаш... абе все едно нещо свири...."Ама при пуснато радио не се чува....

Според мен щом няма варянт да е от съединителя, е скоростната кутия!
Познавам доста хора, които имат подобни симптоми....свири, вие... и то все със коли от сорта "Поло, Голф малките мотори 1.4...."
И всички така си карат.....

- stefan4o
- Контакти:
Е, нормално е, човек като няма финансовата възможност или просто не му се инвестира в тези... коли да си ги кара така с шумове, виене, тракане и т.н. Наистина по нета е доста трудно да се дават прогнози и диагнози. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”