светеща ръчна и абс б3
светеща ръчна и абс б3
Здравейте! Имам следният проблем при стартиране на двигателя ми светва жълтия абс и лампата за ръчната след около 7-8 секунди след стартирането на двигатела изгасва ръчната следващата секунда и абса. Мисля , че това го прави при студен двигател несъм обръщал внимание но сега ще гледам , колата е автомат и тези светвания несе влияят дали ще паля колата с крак върху спирачката или без. Течноста е ок. 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: светеща ръчна и абс б3
Значи - радвай се!
Това е начален тест на системата.
Индикатора на ръчната свети докато помпата на АБС-а (те е електрическа) вдигне необходимото налягане. След секунда и АБС-системата си свършва теста и загасва
Вярно - времето за вдигане на налягане ти е малко длъжко, ама... то и добавения животец на колите ни се е поудължил повечко, така, чеее...
Докато не светне за постоянно лампата на АБС-а - нямаш грижи!

Това е начален тест на системата.
Индикатора на ръчната свети докато помпата на АБС-а (те е електрическа) вдигне необходимото налягане. След секунда и АБС-системата си свършва теста и загасва

Вярно - времето за вдигане на налягане ти е малко длъжко, ама... то и добавения животец на колите ни се е поудължил повечко, така, чеее...
Докато не светне за постоянно лампата на АБС-а - нямаш грижи!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Лично според мен няма значение. Поне аз не съм открил разлика.
Като правило - не натискам нищо, преди да изгаснат индикациите, но ако е под наклон колата - натискам си спирачка, защото и аз не тръгвам, преди да загаснат
Като правило - не натискам нищо, преди да изгаснат индикациите, но ако е под наклон колата - натискам си спирачка, защото и аз не тръгвам, преди да загаснат

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
значи да разбирам ли,че ако лапмите гаснат по-бавно,помпата вдига налягане по-бавно?Защото при мен лампите гаснат като мина някаде 100-тина метра....тва е първоначално палене за деня.После гаснат по-бързо.
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен вдига налягане по бавно затова ти гаснат.Но..... тъй като абс-а е от най убавите проблема може и от него да е.Карай докато ти откажат спирачките(както на мен) и проблемът сам ще се покаже.