Свири на скорост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Свири на скорост

Мнениеот Gecatawe » Нед 08 май 2011 12:19

viewtopic.php?f=7&t=218041 ето ви отговорът за това виене/свирене на 4-та и 5-та предавка и при мене така беше и после започна на 3-та на 2-ра, докъто един ден нея разглобихме.

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 08 май 2011 12:20

stefan4o написа:Е, нормално е, човек като няма финансовата възможност или просто не му се инвестира в тези... коли да си ги кара така с шумове, виене, тракане и т.н. Наистина по нета е доста трудно да се дават прогнози и диагнози. :beer

Найстина няма смисъл да се инвестира в коли 15+години.... разбира се не ангажирам никого с това мнение!
И точно за такива проблеми е малко трудно да се дават прогнози какво и от кое може да е!
Поздрави :) :beer

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 08 май 2011 12:26

pomeoo написа:
stefan4o написа:Е, нормално е, човек като няма финансовата възможност или просто не му се инвестира в тези... коли да си ги кара така с шумове, виене, тракане и т.н. Наистина по нета е доста трудно да се дават прогнози и диагнози. :beer

Найстина няма смисъл да се инвестира в коли 15+години.... разбира се не ангажирам никого с това мнение!
И точно за такива проблеми е малко трудно да се дават прогнози какво и от кое може да е!
Поздрави :) :beer

Прав си много колега, обаче какво е по-добре да дам 500лв(за ремонт) или да взема 600лв(за скраб) и да дам още 3500-4000 за друга кола, която тепърва ще започна да я ремонтирвам.Тази съм си я стегнал до ниво(без да се замисля тръгвам на колкото и км да е далеко).Все пак всеки сам решава :) а и за виенето си много прав че тука може само да се гадае!

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 08 май 2011 12:40

Gecatawe написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=218041 ето ви отговорът за това виене/свирене на 4-та и 5-та предавка и при мене така беше и после започна на 3-та на 2-ра, докъто един ден нея разглобихме.

Токущо прегледах темата!
Явно проблема вече се знае от къде е! Ремонта илиза около 500 левчета като само оставяме колата и после си я взимаме!
Прочетох, че скоросната кутия на 1.4 маторетките си е била консуматив... mhihi

Така, че успех на всички ентусиасти!
:beer :beer :beer

Потребителски аватар
bibow1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bibow1 » Нед 08 май 2011 14:27

Точно за свирене говоря. Се едно да натискаш горещи спирачки, по същия начин свири.

Потребителски аватар
vr_mk2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr_mk2 » Нед 08 май 2011 15:52

Съединител! Имах го абсолютно същия проблем. Така и не разбрахме точно от какво идва проблема. Смених феродов диск, притискател и аксиален лагер и всичко заспа. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Сря 18 май 2011 13:54

Постоянно ли "свири" пущината или само в мокро време? 'Щото, ако свири само в мокро време, мога да предположа от какво е. На бившия ми таралясник в мокро време му свиреше ремъка на алтернатора, а като натисна съединителя спираше да издава звуци. Оказа се, че ремъкът ми даже не е за смяна(а при теб може и да е). Проблемът беше, че ролката, закрепена за шасито се беше разхлабила и от това ремъкът провисваше малко. Стегнах ролката и я опънах както трябва и виенето и свиренето и като цяло звуците престанаха да се чуват.
П.П. Говоря от личен опит, не съм чул от лелята на стринката на вуйчо ми, че така станало в Горно Нанадолнище.
П.П.П. Колата ми беше Голф2 с двигател 2G (1.3 карбуратор)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”