Разбира се контролният орган проверява първо квитанцията ,която е с дата до следващата вноска и е прикрепена към основната полица.
Проверяващият търси квитанцията до крайната дата.
Стикера също е с дата до следващата вноска.
Няма начин да ти разсрочат и да караш само с първа платена вноска.
Караш до там до където си платил.
Пиша го за колегите мислещи че далаверата е да караш на вноски че не ги плащат.А те като плащат на куп са прецакани.
Няма такава споко.Всичко си е ок.
ПП Колегата Милослав го подкрепям напълно.
Не е въпроса в момента как плащаш...А защо плащаш.
ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН
Много ви е странна логиката и никой не се замисля,че като си плати ГО само за периода,за който ползва МПС-то си,нарушава този закон,който се вижда коя година е приет още,само че по него няма стабилни санкции и затова сега оревахте света тези,които го нарушавате,като си карате колата по 3 месеца само.За това сега теслата е за всички нас :
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което
не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло
на моторното превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна
застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон
към знака.
И имам въпроси към вас,които карате кола или мотор само за 3 месеца - данък за колата плащате ли само за 3 месеца? Гуми за нея купувате ли на 1/4 от цената,понеже ги ползвате само 3 месеца,а иначе си седят без да се ползват? Маслото купувате ли го на 1/4 от цената,понеже го ползвате и него само 3 месеца? Това е крайно несериозно.
Ако човек не може да си отдели 200лв от бюджета (не е нужно да си купува кола с огромен двигател,за която не може да си плаща), значи просто кола не му трябва,то едни гуми и едни дискове с накладки са по-скъпи от ГО-то...ама забравих,че те може и да не се сменят,консумативи са все пак
.Съгласен съм,че е по-удобно да се плаща на вноски,ама е редно да си я плащаш до край,като си я направиш,понеже без ГО,колата няма право да съществува в движение,както го пише в горния закон...на който не му харесва,да си я спира от движение и после да си я пуска пак....ама колко от вас са правили така? Точно заради вас е измнен така закона сега,понеже там си пише,че ако си в движение,трябва да имаш ГО и толкова,още от преди 4 години
Вас удряли ли са ви коли без ГО? Мен 3 пъти,после не е никак приятна процедурата,ако нямаш и каско,за да кажеш,че онзи е избягал и да ти платят...
По повод на човека дядо му,дето нямал автобус и такси и нямал как да дойде,отиваш,взимаш го,после го връщаш,човека ти дава пари за горивото и пак ще му е 10 пъти по-евтино от колкото да има някаква кола,да я поддържа някак,до плаща дори 1/4 от ГО т.е. една вноска,да прави ГТП,да плаща данък за колата и т.н. ...ако ще и 100лв за гориво да ти дава. Точно заради това мислене сега го отнасяме всички,защото още от 2007-ма с приемането на стария закон,вие сте станали нарушители и държавата и застрахователите са се чудили как да избегнат нарушаването на този закон,тогава направиха плащането на 4 вноски и какво стана - започнахте да хитрувате и да им се качвате на главата и да си правите ГО само когато искате да карате,за това сега теслата е за всички!

не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло
застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон
към знака.
И имам въпроси към вас,които карате кола или мотор само за 3 месеца - данък за колата плащате ли само за 3 месеца? Гуми за нея купувате ли на 1/4 от цената,понеже ги ползвате само 3 месеца,а иначе си седят без да се ползват? Маслото купувате ли го на 1/4 от цената,понеже го ползвате и него само 3 месеца? Това е крайно несериозно.
Ако човек не може да си отдели 200лв от бюджета (не е нужно да си купува кола с огромен двигател,за която не може да си плаща), значи просто кола не му трябва,то едни гуми и едни дискове с накладки са по-скъпи от ГО-то...ама забравих,че те може и да не се сменят,консумативи са все пак

Вас удряли ли са ви коли без ГО? Мен 3 пъти,после не е никак приятна процедурата,ако нямаш и каско,за да кажеш,че онзи е избягал и да ти платят...
По повод на човека дядо му,дето нямал автобус и такси и нямал как да дойде,отиваш,взимаш го,после го връщаш,човека ти дава пари за горивото и пак ще му е 10 пъти по-евтино от колкото да има някаква кола,да я поддържа някак,до плаща дори 1/4 от ГО т.е. една вноска,да прави ГТП,да плаща данък за колата и т.н. ...ако ще и 100лв за гориво да ти дава. Точно заради това мислене сега го отнасяме всички,защото още от 2007-ма с приемането на стария закон,вие сте станали нарушители и държавата и застрахователите са се чудили как да избегнат нарушаването на този закон,тогава направиха плащането на 4 вноски и какво стана - започнахте да хитрувате и да им се качвате на главата и да си правите ГО само когато искате да карате,за това сега теслата е за всички!

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
maxpayne написа:StS написа:Но - причини има много сериозни и те наскоро даже бяха обсъждани на дълго и широко ...
С удоволствие ще ги чуя отново.
Доколкото разбрах вече се въвеждат електронни полици с точна дата и час - плащаш при брокера, веднага това се отразява в системата на ЗК, лепиш си стикера и си ти. Съответно изтича ти периода, за който си платил и вече официално си без ГО.StS написа:Защо смятате че някой ще тръгне да Ви прави просто ей така мръсно...за да ви е гадно виждаш ли...
Защото на никой не му дреме, защото който изкарва половин милион на месец отдавна се е откъснал от реалния живот и е забравил как съществуват хората с 500лв заплата, защото лобирането и икономическите интереси на големи групировки винаги надделяват над справедливостта в българската държава и т.н. Не говоря за конкретния случай, а по принцип.
Не, просто чаках някой пич като ZFA да го напише вместо мен защото ми е омръзнало да пиша в форума заради подобни спорове свързани с вечно мрънкащите и онеправданите...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А, това, че адаша е пич не значи, че сега няма да го налазят и оплюят.
Моето мнение е същото като неговото, казах го по-напред в темата, ама тактично предпочетох да замълча и да не навлизам в излишни спорове с колеги с други мнения
Общо взето нещата седат така - имаш пари - караш кола, нямаш пари - ходиш пеш/с колело/с автобус
Всякакви други обяснения от сорта "ама аз утре ако я продам защо да й плащам цялата такса" за мен са плод на българската байганьовщина да не се мине с парите случайно. 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
На мен не ми пречи да ме оплюят и т.н. ,понеже за това е форум,всеки да си каже мнението ,аз няма да седна да си защитавам моето,понеже всеки сам си преценява дали ще спазва законите или ще се оплаква от тях,дали ще си плаща ГО или не и т.н. и т.н. Не знам защо някой си мисли,че като се пише на умен и нарушава години на ред предише закон,рано или късно няма да има тесла за всички заради него. Както и по-нагоре писах,заради тези хора,които си ползват МПС-тата рядко и не си плащат задължителната застраховка,сега го отнасят и хората,които си плащат и 4-те вноски,но просто им е трудно да извадят парите на куп,така че тези хора могат да реват не срещу държавата,а срещу другите хора,които са си плащали само една или две вноски от всичките 4 при дадения застраховател. Държавата спроед мен пре много време изчака с тези 4 години да се научат хората и да си плащат вноските до край.
Като я продадеш - пише се "допбавък" към ГО и тя отива в полза на следващия ползвател,на който му казваш,че колата се продава със застраховка и съответно искаш +50-100лв там колкото да не е без хич.Ти по тази логика и гуми не и сменяй,и маслото също,и данъка не и плащай..нали е за продан
..те за това 99% от колите за продан се чупят преди да си я продал,понеже си ги оставил на произвола на съдбата поне няколко месеца преди да е за продан

Като я продадеш - пише се "допбавък" към ГО и тя отива в полза на следващия ползвател,на който му казваш,че колата се продава със застраховка и съответно искаш +50-100лв там колкото да не е без хич.Ти по тази логика и гуми не и сменяй,и маслото също,и данъка не и плащай..нали е за продан

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
zfa159 написа:Много ви е странна логиката и никой не се замисля,че като си плати ГО само за периода,за който ползва МПС-то си,нарушава този закон,който се вижда коя година е приет още,само че по него няма стабилни санкции и затова сега оревахте света тези,които го нарушавате,като си карате колата по 3 месеца само.За това сега теслата е за всички нас :
към знака.
колега, ти си в грешка - тук се говори за "водач". Т.е. колата се движи по пътищата. Когато колата е паркирана в някой гараж, за какъв водач говорим? Не пише собственик, а водач - т.е. колата се движи.
Сравнението с гумите няма нищо общо.
Застраховката е срещу риск при движение. След като колата не се движи - няма риск - няма нужда от застраховка. Това е логиката.
Все едно аз да те накарам да си купиш винетка целогодишна задължително и зелена карта за чужбина, пък ти ако искаш карай извънградско и извън България... РЕКЕТ!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
А като седи в гаража спрял ли си я от движение,за да не и правиш ГО целогодишно?
Дефиницята за "водач" е много размита,понеже може да се приема човека,който я кара,човека който я стопанисва и т.н...това наистина в закона не го пише...какво всъщност е "водач" 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Така е...просто който е мислил законите според мен е адски глупав, и въобще не е мислил когато ги е писал...Просто законите са много объркани и си противоречат...както и с винетките...пишат ти акт за залепен невалиден стикер, а не за НЕзалепен такъв...и какво...обжалваш акта, купуваш си винетка и съда решава, че ти си прав, защото имало противоречие между диспозитив и санкция
....ии ако трябва да говорим по тази тема...то тя ще стане 45824538 страници за 1 седмица....за това сме си виновни ние, и то от голяма степен....Така сме свикнали, така живеем....така си пишем по форумчетата и се оплакваме, а реално като упре ножа до кокала седим и циклим....и съответно нищо не правим, дупиме се и...пак секс
...Това е моето мнение за нещата...колегите са много прави...ако не бяха лайнарите дето си я плащат когато си искат и се опитват да цакат, нямаше да е така...даже бонус са ни пуснали, за това разсрочено плащане...вноски и тем подобни...Всичко на куп и това е, без тарикатлъци. Щом нямаш пари за гражданска, не карай кола. Щом имаш по 150-200лева на месец за цигарки, дискотечки и така нататък, значи нямаш оправдание да кажеш, че нямаш пари за гражданска...Много ми е интересно мисленето на българина...не, че аз понякога не мисля по същия начин де...и аз много пъти съм псувал по държавници и прочее...обаче като ми щракна шайбата излиза, че аз съм си виновен...Да държавниците и държавата са скапани...всичко е скъпо, пътища няма...така е. НО това е точно, заради тарикатлъка ни...затова сме затова сме затънали...от неплащане на данъци, и хитруване, е разбира се и от щипването на милиончета от държавниците...И аз бях на протеста за горивата, ще отида ако трябва и на протест за високи заплати, за каквото и да е, стига нещо да се промени, но това в близко време няма да се случи 

- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
zfa159 написа:А като седи в гаража спрял ли си я от движение,за да не и правиш ГО целогодишно?Дефиницята за "водач" е много размита,понеже може да се приема човека,който я кара,човека който я стопанисва и т.н...това наистина в закона не го пише...какво всъщност е "водач"
Няма нищо такова

Допълнителни разпоредби
§ 6. По смисъла на този закон:
25. "Водач" е лице, което управлява пътно превозно средство или води организирана група пешеходци, което води или кара впрегатни, товарни или ездитни животни или стада по пътищата.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Колега Vlad777,чел ли си този закон (закона за застраховането)?
Глава дванадесета
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕ
ЗАСТРАХОВАНЕ
(Изм. на загл., ДВ, бр. 97 от 2000 г. - в сила от 01.01.2002 г.)
Раздел I
Задължителни застраховки
Чл. 77. (1) "Задължителни застраховки" са:
1. "Гражданска отговорност" - на собствениците, ползвателите, държателите и водачите на моторни превозни средства;
Раздел II
Задължителна застраховка "Гражданска отговорност"
Чл. 78. Застраховка "Гражданска отговорност" по чл. 77, ал. 1, т. 1 са длъжни да имат:
1. собствениците, ползвателите, държателите и упълномощените от тях водачи на моторни превозни средства, регистрирани в страната;
Тук вече си го пише - собственик,водач,ползвател или какъвто и да си,ако колата е регистрирана - трябва да си имаш ГО,което е задължително и така е било през последните 9 години.Това,че системно не е спазвано,води до приемането на новия закон и го отнасят всички заедно.
Нито аз,нито държавата може да е сигурна,че точно твоята кола,която си казал,че ще седи в гаража,ще си седи там и няма да я караш? Със същия успех и много други хора казват,че колата им ще седи в гараж,пък си я карат и правят ПТП-та,раняват и убиват хора и после не могат да платят обезщетенията,защото нямат толкова пари и ги съдят с години и държавата взима мерки точно срещу тези хора.Като видят,че и така не се плащат ГО-тата,ще приемат по-лош закон,после и по-лош и накрая ще обикалят по улиците и като нямаш ГО ще ти дерегистрират колата и вероятно е въпрос на време да го направят.Никой след моето мнение не каза колко пъти са го удряли хора без ГО,като ги защитавате толкова?
Глава дванадесета
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕ
ЗАСТРАХОВАНЕ
(Изм. на загл., ДВ, бр. 97 от 2000 г. - в сила от 01.01.2002 г.)
Раздел I
Задължителни застраховки
Чл. 77. (1) "Задължителни застраховки" са:
1. "Гражданска отговорност" - на собствениците, ползвателите, държателите и водачите на моторни превозни средства;
Раздел II
Задължителна застраховка "Гражданска отговорност"
Чл. 78. Застраховка "Гражданска отговорност" по чл. 77, ал. 1, т. 1 са длъжни да имат:
1. собствениците, ползвателите, държателите и упълномощените от тях водачи на моторни превозни средства, регистрирани в страната;
Тук вече си го пише - собственик,водач,ползвател или какъвто и да си,ако колата е регистрирана - трябва да си имаш ГО,което е задължително и така е било през последните 9 години.Това,че системно не е спазвано,води до приемането на новия закон и го отнасят всички заедно.
Нито аз,нито държавата може да е сигурна,че точно твоята кола,която си казал,че ще седи в гаража,ще си седи там и няма да я караш? Със същия успех и много други хора казват,че колата им ще седи в гараж,пък си я карат и правят ПТП-та,раняват и убиват хора и после не могат да платят обезщетенията,защото нямат толкова пари и ги съдят с години и държавата взима мерки точно срещу тези хора.Като видят,че и така не се плащат ГО-тата,ще приемат по-лош закон,после и по-лош и накрая ще обикалят по улиците и като нямаш ГО ще ти дерегистрират колата и вероятно е въпрос на време да го направят.Никой след моето мнение не каза колко пъти са го удряли хора без ГО,като ги защитавате толкова?
Последна промяна от zfa159 на Нед 08 май 2011 13:19, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
А този закон кой го е писал? И защо до сега не се е спазвал? - Защото е малоумен! Но настоящото правителство реши да си кърпи бюджета с подобни хватки... Да има пари да се издържат управляващите... В коя европейска държава се сключва ГО за автомобил, а не за водач????
Както казах - това е застраховка. Разгледай какво е застраховане. И какво означава риск. Какви щети може да причини кола, която не се движи?!?
Проблемът е че спиране/пускане от движение е почти невъзможно - отново малоумно написан закон
Иначе аз нямам против да си спирам МПС, които не карам от движение
И управляващите го знаят това, знаят, че хората няма да тръгнат да си спират от движение автомобилите, които не карат сезонно и затова разчитат да ни ощавят още малко
Защото за тях е важно да си съберат парите и да си купят изборите, а не им пука какво се получава всъщност и пред какъв избор са поставени хората... ПАК ЩЕ КАЖА - ТОВА Е РЕКЕТ - или плащай, или глоба (или теоретичният, но неприложим на практика вариант да се спре от дижение)...
Това във всички цивилизовани страни е уредено много по-елегантно и без ниакакви бюрократични пречки!
По тази логика не можеш да си сигурен, че като си купя нож няма да заколя някой... Дай да спрем и ножове от продавба
както и не можеш да си сигурен, че нама да карам извънградско без винетка... И не можеш да си сигурен, че няма да дам колата си на някой пиян, или че няма да я карам с изтъркани гуми и т.н.
НАЛИ ЗАТОВА ИМА КАТ! Това им е работата - да контролират кой с какво се движи по улиците!
Както казах - това е застраховка. Разгледай какво е застраховане. И какво означава риск. Какви щети може да причини кола, която не се движи?!?

Проблемът е че спиране/пускане от движение е почти невъзможно - отново малоумно написан закон

И управляващите го знаят това, знаят, че хората няма да тръгнат да си спират от движение автомобилите, които не карат сезонно и затова разчитат да ни ощавят още малко

Защото за тях е важно да си съберат парите и да си купят изборите, а не им пука какво се получава всъщност и пред какъв избор са поставени хората... ПАК ЩЕ КАЖА - ТОВА Е РЕКЕТ - или плащай, или глоба (или теоретичният, но неприложим на практика вариант да се спре от дижение)...
Това във всички цивилизовани страни е уредено много по-елегантно и без ниакакви бюрократични пречки!
zfa159 написа:Нито аз,нито държавата може да е сигурна,че точно твоята кола,която си казал,че ще седи в гаража,ще си седи там и няма да я караш?
По тази логика не можеш да си сигурен, че като си купя нож няма да заколя някой... Дай да спрем и ножове от продавба

както и не можеш да си сигурен, че нама да карам извънградско без винетка... И не можеш да си сигурен, че няма да дам колата си на някой пиян, или че няма да я карам с изтъркани гуми и т.н.

НАЛИ ЗАТОВА ИМА КАТ! Това им е работата - да контролират кой с какво се движи по улиците!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Е,аз никъде на казвам,че държавата ни е напълно уредена,ама си има закон и би трябвало да се спазва.Пак ще попитам - теб удрял ли те е човек без ГО ? Разбирали ли сте се да ти плаща на ръка,за да не викаш КАТ и да го съдиш,понеже така или иначе няма пари да ти плати,които иначе ГО изплаща? После да ходиш месеци на ред до тях да ти дава по 50лв,понеже не може да отдели повече,за да си направиш колата? Пожелавам ти и да не ти се случва,за да видиш дали после ще скачаш срещу подобен закон,който задължава всички коли да имат ГО целогодишно.
Последна промяна от zfa159 на Нед 08 май 2011 13:38, променено общо 2 пъти.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Аз какво съм виновен, че някой без ГО те е ударил?!? АЗ НЕ КАРАМ БЕЗ ГО!
Този който кара без ГО и те е ударил ще продължава да кара без ГО и след този закон! С какво се променя за него ситуацията?
Този закон ще удари единствено съвестните данъкоплатци!
Другите ще продължават "да се разбират" както си написал!
А защо не си викал КАТ ти си знаеш

Този който кара без ГО и те е ударил ще продължава да кара без ГО и след този закон! С какво се променя за него ситуацията?
Този закон ще удари единствено съвестните данъкоплатци!
Другите ще продължават "да се разбират" както си написал!

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Лично на мен не ми се е случвало,но на близък мой човек,да.И да викне КАТ какво,ще му треснат глоба на онзи,която той няма да плати и все едно....пак ще си има ударена кола,за която няма кой да плати.Онзи е имал ГО до 3 дни преди удара,след това пропуснал неволно или нарочно да си плати вноската и вече дефакто по закона няма ГО.
Иначе като говорим за другите държави - данъка за кола на и над 10 години в коя друга държава е като в нашата? Логично е,че ако направят данъка като в повечето държави,нямаше да пипат ГО и нямаше да кърпят бюджета така,защото щяха да събират 10 пъти повече пари от данъци,ама по-добре да платиш 200лв ГО и да използваш 1/4 от тях от колкото да платиш 1000лв данък за колата ти,поне според мен де.
Че го правят за да кърпят бюджета и т.н. е ясно,но има далеч по-гадни начини да го закърпят,както примерно казах с данъците,при които и събираемостта е по-реална,защото те осъждат,пращат ти съдия изпълнител,който ти събира половината или цялата къща и готово,вече не дължиш данъци...за ГО поне мисля,че не биха ти пратили съдия изпълнител
Аз поне виждам и някаква полза в това,да го направят така за ГО-тата.
Реално погледнато трябваше да ревете и да пишете такива теми и мнения преди 9 години,когато са приели другия закон,а не да го заобикаляте 9 години и да ревнете сега,когато искате или не,ще ви бъркат в джоба за цялата ГО и няма как да го избегнете.
А за ножовете - над незнам си колко см се води хладно оръжие и не можеш да го носиш просто така

Безсмислено е да пълним темата с нашия си спор,ясно е,че ти за себе си си прав,аз за себе си също и всеки ще извади от 9 кладенеца вода,че е прав.Че ни е скапана държавата,съм съгласен,че Го би трябвало да е за собственика,а не за колата - също,че аз примерно давам по 1000лв за застраховки на сумарно 3 коли годишно,не ми е приятно,като не карам и 3-те едновременно,което е ясно,ама това е положението.Както и ти по-горе го каза - или си плащаш или глоба.Аз предпочитам да давам 1000лв за застраховки и така да пълня бюджета от колкото да плащам данък 10 пъти повече от сегашния,в размер на същите 1000лв,умножен по 3 за 3-те коли. Понежа данъците както казах,са много по-лесносъбираеми и с един по-хубав закон,държавата ще продава на търг 90% от нашето имущество вкл. и колите,за които ревем,че не искаме да плащаме ГО на куп за цяла година.
Иначе като говорим за другите държави - данъка за кола на и над 10 години в коя друга държава е като в нашата? Логично е,че ако направят данъка като в повечето държави,нямаше да пипат ГО и нямаше да кърпят бюджета така,защото щяха да събират 10 пъти повече пари от данъци,ама по-добре да платиш 200лв ГО и да използваш 1/4 от тях от колкото да платиш 1000лв данък за колата ти,поне според мен де.
Че го правят за да кърпят бюджета и т.н. е ясно,но има далеч по-гадни начини да го закърпят,както примерно казах с данъците,при които и събираемостта е по-реална,защото те осъждат,пращат ти съдия изпълнител,който ти събира половината или цялата къща и готово,вече не дължиш данъци...за ГО поне мисля,че не биха ти пратили съдия изпълнител

Реално погледнато трябваше да ревете и да пишете такива теми и мнения преди 9 години,когато са приели другия закон,а не да го заобикаляте 9 години и да ревнете сега,когато искате или не,ще ви бъркат в джоба за цялата ГО и няма как да го избегнете.
А за ножовете - над незнам си колко см се води хладно оръжие и не можеш да го носиш просто така

Безсмислено е да пълним темата с нашия си спор,ясно е,че ти за себе си си прав,аз за себе си също и всеки ще извади от 9 кладенеца вода,че е прав.Че ни е скапана държавата,съм съгласен,че Го би трябвало да е за собственика,а не за колата - също,че аз примерно давам по 1000лв за застраховки на сумарно 3 коли годишно,не ми е приятно,като не карам и 3-те едновременно,което е ясно,ама това е положението.Както и ти по-горе го каза - или си плащаш или глоба.Аз предпочитам да давам 1000лв за застраховки и така да пълня бюджета от колкото да плащам данък 10 пъти повече от сегашния,в размер на същите 1000лв,умножен по 3 за 3-те коли. Понежа данъците както казах,са много по-лесносъбираеми и с един по-хубав закон,държавата ще продава на търг 90% от нашето имущество вкл. и колите,за които ревем,че не искаме да плащаме ГО на куп за цяла година.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
писна ми да ме рекетира и краде тази държава и този монопол.да се гласуват разни измислени закони дето следват единствено частни интереси. "ама в другите държави било така" да,ама тези държави имат ли нашия стандарт на живот,а?много хора са "ЗА".да де,ама на тях им е широко около връта,щото не взимат заплата 300-400 лв.на месец,нали?така и аз мога да се правя на голям общественик,моралист и съвестен гражданин уж.до кога ще ни грабят се чудя.първо данъци,винетки,прегледи,а сега и с тея ГО се оляха.ми аз нямам пари на куп да плащам,например.никой не ме пита ок.ама тва да нямам пари временно да си карам колата определен период от време и стои в гаража заключена,значи ли че трябва да си плащам застраховката за цяла година и то на един куп-защо?щото в кат се водела в движение-голяма тъпотия честно.ами,ако ми е блокирал двигателя или е ударена и стои в двора на село няма пари за ремонт да я оправя и през тва време ми изтече застраховката?пак плащай като попа.ми,ако замина за чужбина за повече време или съм решил да я продавам-кво правим?плащай!ба*и изнудването.ами,ако имам няколко коли или въобше МПС-та?имам мотоциклет и за тва,че го изкарвам от гаража няколко пъти в годината пак ли трябва да му платя застраховката на куп за цялата година?тва не ги интересува,че хората изнемогват.не стига,че плащаме луди данъци за всичко..... ами и тва 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”