Здравеите колеги.Проблема е следният.Имам GOLF4 1.4 16V гореше масло около 300-400гр. на 1000км.Говорих с много хора които ме посаветваха да сменя гумички на клапаните с което горенето щяло да спре.Освен това ходих на дигностика където ми казаха,че съдаржанието на масло в изгорелите газове е внорма един вит сегментите са наред.Но проблема еследния след като смених гумичките на клапаните колата започна да гори около 1л на 1000км.Откакво започна да гори толкова много.Маслото не съм го сменял след ремонта.Иначе маслото е Cofran 10W40.
Благодаря предварително.
Проблем с GOLF4
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с GOLF4
plamen et написа:Здравеите колеги.Проблема е следният.Имам GOLF4 1.4 16V гореше масло около 300-400гр. на 1000км.Говорих с много хора които ме посаветваха да сменя гумички на клапаните с което горенето щяло да спре.Освен това ходих на дигностика където ми казаха,че съдаржанието на масло в изгорелите газове е внорма един вит сегментите са наред.Но проблема еследния след като смених гумичките на клапаните колата започна да гори около 1л на 1000км.Откакво започна да гори толкова много.Маслото не съм го сменял след ремонта.Иначе маслото е Cofran 10W40.
Благодаря предварително.
колега преди имах същия голф 1.4 16V и го продадох та да се върна на въпроса като купих голфа беше със блокирал двигател така го взех и по реда си го закарах на майстор който каза че на буталата им нямало нищо и само клапани трябва да се купят взе и нови гумички шлайфане на главата и му казах ако трябва смени и сигментите така и така си е утворил той ми каза няма смисъл добре е двигателя няма нужда от сигменти и се доверих все пак той е майстора и напрай е 4-ката и си е взех и мина се малко време и реших да проверя маслото и се оказа че гори горе долу кът твойта и много се ядосъх защото колата исках да си е карам и като си сменя основните чаркълъци по двигателя да си карам доста време с нея но я продадох просто ме беше яд пак да разглабят пак пари глупости та моя съвет и смени и сигменти гумички клапани и няма да имаш дерт повече и ядове но при добър майстор
-
powerstar
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако са сегменти след като свалиш свещите ще има нагар по тях. След като си сменил гумичките на клапаните и е започнал да гори повече масло значи вариантите са два... ментета гумички или менте майстор
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
powerstar написа:...вариантите са два... ментета гумички или менте майстор
Според мен ще е второто
Не е невъзможно да се скъсат новите при набиването им.
И има такива, дето ще се огледат дали клиента не е наблизо и ще си кажат 'Бе то и така ще кара!'

- gogevv
- Автомобил:
- Двигател:
и аз сега събота и неделя пътувах, и съм минал около 630 км и ми е изгоряло някъде малко над литър, и на мен ми казаха за гумичките и ще ги сменя. И мойто е 16V, и маслото е от същия тип
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Взех да се отказвам вече от тея бензини
до последно преди да си купя колата бях категорично за бензин, ама сега с дизела сякаш е по-добре. Макар че тея мотори 1.4 и 1.6 ги дават много несполучливи двигатели. За 1.8 не съм чувал да дават много дефекти.
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
колеги не съм съгласен със вас от кола до кола има много разлика като фаним от подръжката как се кара и т.н. скоро бащами си взе голф 4 1.6 101 коня но е перфектен във всяко едно отношение дано да имаме късмет защото колата наистина е глезена много а за тоя двигател 1.4 16V неща и на снимка да го виждам разочорован съм който го е имал само той знай за кво става въпрос аз ако съм на колегите нищо няма да сменям и да се занимавам продавам го и си взимам друг поне 1.6 да е и без това им идва слабичък този мотор на купето но всеки си има вкус поздрави на всички

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Sashko_Trg написа:Взех да се отказвам вече от тея бензинидо последно преди да си купя колата бях категорично за бензин, ама сега с дизела сякаш е по-добре. Макар че тея мотори 1.4 и 1.6 ги дават много несполучливи двигатели. За 1.8 не съм чувал да дават много дефекти.
Кой "ги дава" несполучливи колега
Това че четеш повече негативни отзиви за 1.4 и 1.6 е поради факта, че са много по-разпространени от 1.8... иначе по тая логика R32 май е най-безпроблемен - до сега един проблем не съм чел за него тука
Golf6000 в много много прав. 99% от проблемите ми по колата до момента са били от пипане на калпави майстори, които я превърнаха почти чисто нова кола във българска действителност!
Ако не бяха тия скапани майстори единственото, което щях да съм правил по колата до момента щеше да бъде почистване на ЕГР, смяна на мотора/контролера в шоф. врата и смяна тампони на заден мост.
Благодарение на тях обаче горното трябва да се умножи по 3 или 4
Това е България! Каквито пътищата, такива и 90% от майсторите.

- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:Sashko_Trg написа:Взех да се отказвам вече от тея бензинидо последно преди да си купя колата бях категорично за бензин, ама сега с дизела сякаш е по-добре. Макар че тея мотори 1.4 и 1.6 ги дават много несполучливи двигатели. За 1.8 не съм чувал да дават много дефекти.
Кой "ги дава" несполучливи колега
Това че четеш повече негативни отзиви за 1.4 и 1.6 е поради факта, че са много по-разпространени от 1.8... иначе по тая логика R32 май е най-безпроблемен - до сега един проблем не съм чел за него тука
Golf6000 в много много прав. 99% от проблемите ми по колата до момента са били от пипане на калпави майстори, които я превърнаха почти чисто нова кола във българска действителност!
Ако не бяха тия скапани майстори единственото, което щях да съм правил по колата до момента щеше да бъде почистване на ЕГР, смяна на мотора/контролера в шоф. врата и смяна тампони на заден мост.
Благодарение на тях обаче горното трябва да се умножи по 3 или 4![]()
Това е България! Каквито пътищата, такива и 90% от майсторите.
колега съгласен съм със теб яд ме е че тъпите майстори кат идем при тях за нещо и си мислят че въобще не разбираме и ако мине номера ще ни го задънат отзад но не става ........... просто всички внимавайте къде ходите и избягвайте да оставате колата да нощува при майстор защото съм имал предложения от този род турбото ми е било развалено а аз разбирам поне малко някой неща и му се исмях на майстора и си тръгнах нямам думи просто

- Haralampi
Въобще не ми се говори за майстори! Счупена конзола, изкормен катализатор, счупена кора на вратата, задръстен ЕГР и горивна система - всичко плод на майсторлъка на някои хора!!
И тъй като в тая държава никой не вярва, че има и коли със сигурни и малко километри, всичко се прави по "нюх" като за кола на 500 000.
И тъй като в тая държава никой не вярва, че има и коли със сигурни и малко километри, всичко се прави по "нюх" като за кола на 500 000.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да направите по сериозен ремон,се допитайте за дадения проблем,поне до три сервиза!След това изчитайте почти всичко писано във форума по проблема.За това всичкото,ще ви трябват 4 дена
и в следващия ден анализирате всички възможности и действайте както вие решите,а не както решават други.Поне себе си ще псувате после(по леко е)ремонта го правете в четвърти сервиз(не ангажиран по проблема)Успех!!!Последнят ми проблем който се реши за 110лв.след горе изброеното ми спести около 800-900 и сиг.месец без кола!Ремонта отне 30мин.Така,че ако можете да поемате отговорност,поемайте я!Така е,сложно е със сервизите.И те грешат,но все пак колата е ваша!
и в следващия ден анализирате всички възможности и действайте както вие решите,а не както решават други.Поне себе си ще псувате после(по леко е)ремонта го правете в четвърти сервиз(не ангажиран по проблема)Успех!!!Последнят ми проблем който се реши за 110лв.след горе изброеното ми спести около 800-900 и сиг.месец без кола!Ремонта отне 30мин.Така,че ако можете да поемате отговорност,поемайте я!Така е,сложно е със сервизите.И те грешат,но все пак колата е ваша!- Haralampi
H2O написа:Преди да направите по сериозен ремон,се допитайте за дадения проблем,поне до три сервиза!След това изчитайте почти всичко писано във форума по проблема.За това всичкото,ще ви трябват 4 денаи в следващия ден анализирате всички възможности и действайте както вие решите,а не както решават други.Поне себе си ще псувате после(по леко е)ремонта го правете в четвърти сервиз(не ангажиран по проблема)Успех!!!Последнят ми проблем който се реши за 110лв.след горе изброеното ми спести около 800-900 и сиг.месец без кола!Ремонта отне 30мин.Така,че ако можете да поемате отговорност,поемайте я!Така е,сложно е със сервизите.И те грешат,но все пак колата е ваша!
Така е Н2О - точно така и правя... но не винаги ги имам тези 4 дена за research, а и кво праим като си дадеш колата за едно и ти я върнат с изкормен катализатор, щото помислили че там е проблема... ама се оказало, че не е щото е като нов, ама неможе и да се върне щото е изкормен
Българска идиотщина! Иначе преди година и половина по подобен начин си спестих поне 200лв, след като част която НОВА от VW струва 220 лв. се опитваха като втора ръка да ми я продават за 350-400 лв! Но наглостта и дотам не спира и като обясних, че много добре знам за коя част става дума, гледам я в ЕТКА пред очите си, проверил съм цени, номера и всичко ми се каза "Не е това, грешите, ама както искате - донесете квото решите ама ви казвам, че няма да стане"!!
Накрая си я намерих сам от автоморга за 70лв и я занесох да ми я монтират другаде.P.s. Всичко гореописано "дължа" на Автосервиз "Корект" - Надежда 5 ! Стойте далече!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”