Проблем с бушон GOLF 4
Проблем с бушон GOLF 4
Здравейте колеги наскоро ми изгоря първият бушон от тези които са на акумолатора (110 А)!Купих си нов,но явно има някав по сериозен проблем,защото при монтирането на новия той отново грее !!!Някой можели да ми помогне къде може да се крие проблема?МЕРСИ !!!

Re: Проблем с бушон GOLF 4
Не знам дали е някаква полезна информация:
През този предпазител алтернатора зарежда акумулатора.
Ако акумулаторът е бил разреден и е имало много включени консуматори, може да е нормално да протича доста голям ток и да грее, но само докато се дозареди. Но при зареден акумулатор и без други консуматори на ток трябва да се търси някаква причина, ако грее.
Като начало замерете напрежението с което се зарежда акумулатора - при всякакви обороти не трябва да е по- високо от 14,8V (може да е по-ниско, напр. 13,6V )и трябва да е стабилно, да не се променя в големи граници при различни обороти.
През този предпазител алтернатора зарежда акумулатора.
Ако акумулаторът е бил разреден и е имало много включени консуматори, може да е нормално да протича доста голям ток и да грее, но само докато се дозареди. Но при зареден акумулатор и без други консуматори на ток трябва да се търси някаква причина, ако грее.
Като начало замерете напрежението с което се зарежда акумулатора - при всякакви обороти не трябва да е по- високо от 14,8V (може да е по-ниско, напр. 13,6V )и трябва да е стабилно, да не се променя в големи граници при различни обороти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”