И така,който ме познава,знае,че не се занимавам смо със сервиза и с климатици а и със ел. инсталации и охранителни системи на сгради и апартаменти. В тази връзка преди 3 години взехме едно комби (бразилски Фиат,комби с 5 врати и много нисък под).Обаче му натежаха годините а и един сериозен произвдоствен недостатък го убиха (киселината от акумулатора изтича точно върху ухото за закрепване на задния носач на колелото).За момента е реставрирано,но като всяко служебно,не вижда никаква поддръжка и в скоро време ще трябва да се сменя.Харесал съм за следващ вариант Рено Рапид или Експрес,поради причината,че почти никога не се возим повече от 2-ма души вътре (т.е. 2-местно върши добра работа) ,но пък влачим куфари с инструменти,кабели и т.н. и т.н. Не ни се дават повече от 2000лв,понеже целта на новото возило ще е като на старото - да изкара 3-4 години и да отиде за скрап. Мислих и реших да вземем бензиново на газ,понеже читав дизел трудно ще намеря,а ще разбера че не е читав чак зимата при студеното време,иначе имам нафта да се удавя в нея. Има едни двигатели от сорта на 1.4 моно 60-75кс (няколко версии са),харесал съм си тях.Сегашното е 1.5 моно на газ ,75 к.с. и върви добре,пък и то се ползва предимно градско. За сметка на това дизелите са по-голяма кубатура,макар и почти същите коне (1.6 и 1.9),което са по-големи разходи за гражданска и т.н.
Питането ми е дали някой от вас е карал такова,имал,поддържал и т.н.,за да се ориентирам дали е добър избор и в какво да се вглеждам при избора. Като цени за части и т.н. вече съм проучил въпроса (колегата ми в сервиза се занимава основно с френски коли) и не е нищо страшно. Не ме притеснява,че ще го разбиват да крадат или нещо подобно,защото в него инструменти така или иначе няма да се оставят

Предварително благодаря за мненията ви