Един съвет какво да правя! :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Един съвет какво да правя! :)

Мнениеот Ivelinch0 » Нед 08 май 2011 22:20

Здравейте колеги, днес сутринта се случи нещо което ми развали цялото настроение за деня ... Ето и снимков материал да видите за какво ви говоря! :)
Изображение
Изображение
Изображение
Рано Рано сутринта един джип ме натресе доста яко като дава назад с теглича си. въпроса ми е дали ще може тая броня да се оправи и да няма следи от удряно, или направо да си търся нова предна броня .. нямам представа от тия работи затова реших да се посъветвам с вас защото съм сигорен че повечето от вас са наясно как стоят нещата с това изправяне на тия брони и дали е възможно ... :) Искам просто да знам нова ли да си търся или тая да се мъчат да ми я оправят .. :)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Един съвет какво да правя! :)

Мнениеот xalerrelax » Нед 08 май 2011 22:23

Бронята с нагряване смятам , че ще се оправи доста прилично.
Мой приятел си натресе в колче бронята на пасата и с нагряване се получи едвам забележимо , а удара беше "добър". :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Нед 08 май 2011 22:24

Колега,ако имаш каско,да ти дават някакви пари за да започнеш от някъде.За капака е възможно да се изправи,но за бронята се съмнявам малко,май ще трябва друга.Успех :да:

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Нед 08 май 2011 22:29

zvera92 написа:Колега,ако имаш каско,да ти дават някакви пари за да започнеш от някъде.За капака е възможно да се изправи,но за бронята се съмнявам малко,май ще трябва друга.Успех :да:

колега нямам каско аз ако имах дреме ми, даа беше цялата я напилял тоя ... но нямам .. ;sss

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 08 май 2011 22:44

A протокол за ПТП попълнихте ли? Със протокола отиваш при неговия застраховател да вземеш едни пари по гражданска. Сваляш си предната броня държи се на няколко болта под маската под номера и под мигачите и пластмасата пада. Отдолу гредата също е на болтове сваляш изпъваш и си ти а със парите от застрахователя ше си боядисаш капака :wink:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 08 май 2011 23:33

Брони колега има в раздел Продава на прилични цени.Трябва ти само маистор дето да изправи и боядиса предния капак.Бронята също ако боята се различава от твоята.Справедливо е да си плати щетите които е причинил.Поздрави :drunk

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 08 май 2011 23:44

Според мен бронята ще може да се изправи с пистолет за горещ въздух а в случай, че не може намери си за 20-30 лв някоя 2-ра ръка броня и така :) Ако на мен се случи нещо подобно сам ще си изчукам капака, ще дам 3-4 лв за кит + още 10 за щприц кит на спрей и към 20-30лв за 100-150 грама боя и ще го подготвя за боядисване, пък дали сам ще боядисвам или баща ми ще боядиса или ще броя пари за майстор според зависи какво качество гоня и с какви пари разполагам успех :wink:

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Нед 08 май 2011 23:49

аз няма да се изръся 1лв за щетите човека каза той поема всичко по колата утре ще я нося да я правят да видим какво ще ми кажат! надявам се да може да се оправи бронята .. но и да се оправи ми се струва че бая ще си личи че е удряна ! :)

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 08 май 2011 23:54

Ами това трябваше да го споменеш в първото си мнение.При това положение си вземи капак и броня втора употреба но прави.Тези и каквито и майстори да ги правят все ще си личи.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 1:29

По капака ми се струва че не е страшно и че може да се заличи даже издутата чупка, май не е смачкна което е добре, ама ако ще се боядисва трябва целия капак, че в България като знам кви майстори имаме ако частично го правят ще си оставят ръцете и ще си личи. За пример да дам на бащата Корсата преди той да се захване да я пребоядисва единия му калник не си и личеше да я боядисван, като взе да щкури чак си пролича, че частично е боядисван калника и му викам тей тей у германия има професионалисти а тука ако се фанат частично да боядисват ще осе*ат всичко за това по-добре да им платиш целия елемент да ти боядисат mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 09 май 2011 7:27

Тоя или е нямал ГО или нещо му куца, за да иска сам да ти плати. Не виждам как ще ми искаш пари при положение, че си плащам чинно ГО и те са ДЛЪЖНИ да ти изплатят щетите, които съм ти нанесъл. Когато нацелих един отзад, колата не беше неговата и се обади на собственика, като ми даде да говоря с него. Тоя ми вика "Аа, виж ся, ако не е много зле колата няма смисъл да викаш КАТ, ше се оправим". Сори, ама аз си извиках КАТ, иначе няма да има смисъл това, че си плащам ГО, нали така? Пък да ремонтирам чужди коли - не мерси, минавам си чинно по каналния ред и толкоз. :beer

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Вто 10 май 2011 15:48

Здравейте колеги, днес се хванах и вижте какво постигнах до момента ..
колкото можах си изправих бронята .... :)
Изображение

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 10 май 2011 15:54

Не ми изглежда толкова зле, иди на пластмасова заварка. Аз старата коля (форд) веднъж я натресох отзад в едно дърво и бронята директно се пукна и остана дупка половин педя. Заварката я оправи, е личеше малко, но беше добре. Това май ще е най-евтиният вариант, сигурно броните са по към 100-тина лв, а тая заварка ще е някъде 15. Цифрите ги давам по спомен. Но се оправя ;) А капакът като гледам малк очукче и ще е добре

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Сря 11 май 2011 13:32

ето малко снимки и от днес!
Изображение
Изображение
остана ми утре само да мина капака да махна облаците които има на капака и е готово ... за скромната цена от 45лв ... това успях да постигна! :)

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 11 май 2011 14:01

А защо си свалял номера? Или това е нова броня ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”