Passat b5 проблем
Passat b5 проблем
Здравейте, колеги, пускам темата от името на приятел. Проблема се появява за 2ри път. И двата пъти става в дъждовно време. 1вият път се оправи от самосебе си ... Грешката която исписва VAGCOM-а е "00777 accelerator position sensor G79". Колата си пали, но не може да вдига оборотите ... Някой ако знае за какво става въпрос, нека каже 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Passat b5 проблем
Адаптация на дросел-клапа
Принципно - не е невъзможно да има проблем с куплунга на ТПС-а. Да е окислен нещо...

Принципно - не е невъзможно да има проблем с куплунга на ТПС-а. Да е окислен нещо...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега... Колата е моя ей сега видях какво си писал че се прибрах бях на далече.... Та значи програмата ми е напълно активирана/регистрирана.... Но като гледах как се адаптира трябва в мас.блокс... да е на таблица 068 или 090 обаче мен на тези ми пише NOT AVAILABLE можеш ли да помогнеш как да я адаптирам. Дал съм на контакт и през ваг пише NOT AVAILABLE 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Carfan написа:колега на 98 канал става адаптацията
Пробвах пак пише същото...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Адаптация дросел на канал 60 или 98......
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дебе не четете ли че не става???Друго освен тези няма ли ?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Да не си с електронна газ и проблема да е в потенциометъра на педала?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dancing_niki написа:Да не си с електронна газ и проблема да е в потенциометъра на педала?
Ем да колега но нали за това искам да видя на диагностиката какво ще излезе .И е тази грешка която я пише в първия пост и казват адаптация на дроселова клапа аз съм с 1.9 TDI 110 коня

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Да ама аз като чуя дроселова клапа се сещам за самата дроселова клапа на смукателя или въздуховода към него. В един потенциометър няма нищо дроселово
Освен да пробваш с такъв от друг автомобил, друго не ми идва на ум.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес пак този проблем а за адаптация нямам и на 98 и на 60-ти канал пише нот авибъл.... помогнете пак свалих кората под волана и напръсках това което е за педала на гаста със контактен спрей гледам има контакт има сичко а преди това стана изчистих грешката през ВАГ и се оправи минах 200 метра и пак същото помогнете ето грешката >>>> http://store.picbg.net/pubpic/E0/7C/0c9 ... 51e07c.JPG
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги можете ли да ми кажете как се казва този датичк/потенциометър който е на педала на газта и излизат от него 4-кабела и е един бежав на цвят да и да да го купя защото ваг го лови него като грешка да го сменя не е до контакт ами май се ебава

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега да неби да говориш за ТРS /датчик за положението на педала на газта/ нещо такова беше/
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
ами потенциометъра на газта си кръстен"accelerator position sensor" (и в превод приблизително е това) с промивки е много малко вероятно да се оправи просто се е износил графитния слой и не контактува ремонта е с нов или втора ръка ,ама дали ще попаднеш на читав е въпрос на късмет(не ,че нов китаец ще е по сигурен).
а на дросела името му беше (throttle position sensor....)или нещо такова.
а на дросела името му беше (throttle position sensor....)или нещо такова.
виж да не влиза вода между кутията на компютъра и купето. ако влиза вода и намокри буксите колата влиза в сервизен режим.