Искам мнение за добавка за двигател!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Искам мнение за добавка за двигател!

Мнениеот Velko » Пон 09 май 2011 12:20

Колеги, навиха ме да взимам добавка за двигател : http://xado.unacs.bg/one-stage-prisadka ... dizel.html Имам човек работил в тази фирма и дава гаранция на 100%, че работи. Въпроса е по-натам, ако се наложи основен ремонт или нещо с пристъргване ( недай си Боже), ще има ли проблем и какво мислите като цяло за Добавката?

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Искам мнение за добавка за двигател!

Мнениеот bkunev » Пон 09 май 2011 13:25

Ако ти е наред мотора не виждам смисъл от каквато и да било добавка. Не ти трябва, карай си колата и не се занимавай с глупости. Нищо вечно няма.

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пон 09 май 2011 14:32

Аз карах с такава добавка Вектра 1.4 бензин.Не съм усетил намаление на разхода,качване на мощност,промяна на звука на двигателя.Но ми изби гарнитура на главата и омешех вода и масло и съм карал така около 80-100км.От Траянови врата там като вклщчих на скорост ми се видя,че изпуши много бяло,на първия светофар на цариградско вече колата зад мен не се виждаше от белите облаци и така стигнах до Западен парк,от там след кратък престой до Орландовци на самоход отново.Майсторите не вярваха,че тази кола е минала такова разстояние.Никакви други поражения по мотора,вече е на 40 000км след този ремонт и няма грижи.
Пред мен видях слагане на тази добавка и на дизел Нисан Алмера,след 5 мин колата заработи все едно че е бензинова,т.е изчезна характерното тракане на дизела.
На едно Ауди 100 2,4 ли беше 2,5 ли нещо такова също сложиха но също като при мен не се усети увеличение на мощност или понижение на разход.
Изводите колега си ги вади сам.Добавката е Украинска.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 09 май 2011 15:02

yano добавката ще я слагам на дизел.Казаха ми ,че не може да навреди... това от човек работил в тази фирма.Чудя се дали да я слагам.

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пон 09 май 2011 15:09

Защо не бробваш с добавка-Бардал,чел съм доста приятни работи....

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 09 май 2011 15:11

tdi_20yare написа:Защо не бробваш с добавка-Бардал,чел съм доста приятни работи....

Защото Xado-то ми го предложи човек работил там и гарантирал за качеството на продукта... дори кара колата си с добавка от същата марка, но друг тип.
п.п. и не на последно място 30% отстъпка mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 09 май 2011 15:21

Не виждам смисъл от добавка на кола, като твоята, колега. В общия случай тези добавки имат доста лоша слава и са нож с две остриета. Ако мога да направя аналогия с нещо е все едно да даваш антибиотици профилактично на здрав човек. Ако ти е читав моторът и нямаш оплаквания парите за добавката ги прибави към парите за масло при следващата смяна (т.е. вземи си една идея по-добро масло, ако караш с масло средна работа като марка).
Такава добавка аз лично бих сложил само ако моторът ми има проблем и нямам намерение да давам пари за ремонт, просто да го карам докато издъхне :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 09 май 2011 15:39

Благодаря stefan4o за съвета :)Мотора незнам как е - върви... вътре не съм го гледал :)

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 09 май 2011 16:26

stefan4o написа:Не виждам смисъл от добавка на кола, като твоята, колега. В общия случай тези добавки имат доста лоша слава и са нож с две остриета. Ако мога да направя аналогия с нещо е все едно да даваш антибиотици профилактично на здрав човек. Ако ти е читав моторът и нямаш оплаквания парите за добавката ги прибави към парите за масло при следващата смяна (т.е. вземи си една идея по-добро масло, ако караш с масло средна работа като марка).
Такава добавка аз лично бих сложил само ако моторът ми има проблем и нямам намерение да давам пари за ремонт, просто да го карам докато издъхне :beer

за това става въпрос... :да: :да:

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пон 09 май 2011 16:58

Относно добавките аз съм за, но не от този тип, има си хубави добавки който подобряват качествата на маслото и на горивото.
Но колко трябва да си наивен за да повярваш, че тази има действие 100 000км!!!

Звучи ми малко като това :link

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 09 май 2011 18:42

На мен ми казаха само няколко основни неща- създава керамичен филм по буталата и цилиндрите, запълва издраните места и така повишава компресията.Намалява триенето.Другите неща за икономии и повишаване на мощности е ясно, че не са истина.Ще направя замерване на компресия преди и след.А това за 100 хиляди е вярно.Филма си остава в мотора и след смяната на маслото.Шефа поне каза, че има всички сертификати и няма измама... все пак е работила там и ползва добавка ( нали се сещаш, че няма да се набие... ). И вярвам, защото сме си близки и няма да се лъжем я mhihi Но приемам още коментари по темата :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 09 май 2011 18:56

bkunev написа:Ако ти е наред мотора не виждам смисъл от каквато и да било добавка. Не ти трябва, карай си колата и не се занимавай с глупости.

Точно така! Остави ги тия добавки за продавачите на коли! mhihi

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пон 09 май 2011 19:42

Да разбрах,че колата е дизел и ти казах за Алмерата,други наблюдения нямам.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 09 май 2011 21:06

Може ли да навреди на турбината това чудо? Някой знае ли? ( много са противоречиви мненията по форумите за това чудо ) :|

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 09 май 2011 21:26

На времето рекламираха една подобна добавка за масло,която уж се използвала от руските военни и била тяхна разработка.Универсален модификатор се казваше.Както на теб Велко,така и на мен ми я предложи човек,който работеше във фирмата,която го внасяше.Подлъгах се да я сложа на стария ми голф 1,3 бензин/газ уж да му вдигна малко мощността.Да,ама не,нищо подобно.Колата си вървеше все толкова палеше си все така,с две думи никаква промяна.Не се набутвай с излишни пари за глупави добавки.По-добре скътай някъде по-дълбоко тези пари,защото утре ще ти потрябват за нещо по-важно и ще съжаляваш,че си ги дал за нещо,което след няколко хиляди километра ще изсипеш в канала.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”