Проблем с включването на скоростите повече инфо в темата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Проблем с включването на скоростите повече инфо в темата

Мнениеот martin_072 » Пон 09 май 2011 21:05

олеги имам странен проблем с включването на скоростите понякога се включват много лесно(както трябва) понякога по трудно а доста често ми се случва и като включвам 2-ра да изръмжи,примерно изрежа я на 1-ва до 5000об и при включването на 2-ра ръмжи което не мога да разбера от какво е,най вероятно синхронизатор, и при спокойно каране го прави но рятко.Това не ме притеснява толкова колкото трудното включване на скоростите което е на моменти,зимата просто беше ужас адски трудно се включваха,сега от както се позатопли времето като чили и направо си се включват лесно има ли вероятност да е от маслото?! наскоро го проверявах има но ми направи впечатление че е много рядко а до колкото знам трябва да е гъсто ако не се лъжа възможно ли е да е от него???

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с включването на скоростите повече инфо в темата

Мнениеот bobi_diesel » Пон 09 май 2011 21:15

Прегледай си лостовия механизъм.Маслото трябва да рядко,но не като вода.

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Пон 09 май 2011 21:38

Маслото трябва да е 75W90 ако не си сигорен в качеството му направо го смени.2 л ще ти стигнат излизат около 35лв.Обърни внимания и на стелката на пода някой път се изхлузват напред и ти пречи да натискаш съединителя до край.Самия съединител къде ти отделя?Възможно е ако е много долу да имаш проблем с превключването,но би трябвало да е постоянно.Трудното превключване при ниски температури ме навява на мисълта за неподходящо масло в кутия.Възможно е малко по трудно(мазно) да ти влизат скоростите 200-300 метра докато се разбие маслото след това не би трябвало да имаш проблем.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 09 май 2011 21:43

3.1 л. събира кутията, вземи го смени, моята се беше разтракала и 3-тата хъркаше, смених маслото и всичко заспа! А нека после ми разправят, че не се било сменяло, а само доливало!

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пон 09 май 2011 22:33

2л.Това е тип 020.Твойта е друг тип :012:

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 10 май 2011 6:28

krasio00o написа:Маслото трябва да е 75W90 ако не си сигорен в качеството му направо го смени.2 л ще ти стигнат излизат около 35лв.Обърни внимания и на стелката на пода някой път се изхлузват напред и ти пречи да натискаш съединителя до край.Самия съединител къде ти отделя?Възможно е ако е много долу да имаш проблем с превключването,но би трябвало да е постоянно.Трудното превключване при ниски температури ме навява на мисълта за неподходящо масло в кутия.Възможно е малко по трудно(мазно) да ти влизат скоростите 200-300 метра докато се разбие маслото след това не би трябвало да имаш проблем.

На против колега отделя ми доста горе в последните 3 см да кажем това признак на износване на съединителя ли е по принцип понеже съм чувал че се регулира къде да ти отделя?!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 10 май 2011 9:07

При голф 4-ката ми е същата работа-проблем с втората.
Мисля,че е тампон на двигателя/скорости...долу под двидателят се намира.
На свободна дай газ ако се отмества назад двигателят и после се връща...
Моят така прави,и мисля да сменя този тампон.Иначе сменях масло на кутията и непомогна!
Зимата беше отврат,с 2 ръце съм дърпал да влезне втора... и докато неповърви малко (на 1-ва),неможеше да се включи!

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Вто 10 май 2011 21:46

martin_072 написа:
krasio00o написа:Маслото трябва да е 75W90 ако не си сигорен в качеството му направо го смени.2 л ще ти стигнат излизат около 35лв.Обърни внимания и на стелката на пода някой път се изхлузват напред и ти пречи да натискаш съединителя до край.Самия съединител къде ти отделя?Възможно е ако е много долу да имаш проблем с превключването,но би трябвало да е постоянно.Трудното превключване при ниски температури ме навява на мисълта за неподходящо масло в кутия.Възможно е малко по трудно(мазно) да ти влизат скоростите 200-300 метра докато се разбие маслото след това не би трябвало да имаш проблем.

На против колега отделя ми доста горе в последните 3 см да кажем това признак на износване на съединителя ли е по принцип понеже съм чувал че се регулира къде да ти отделя?!

Ако съединителя ти с жило което не е автоматично и може да се регулира ръчно добре е да го натегнеш малко.Съединителя трябва да отделя приблизително посредата.Аз карам мк3 тди и ми събра 1,6(да предположим,че винаги остава изестно количество от старото).По аутодата дават на моята кутия 1.9 л.Възможно е колегата щом е слагал на неговата 3 л да събира толкова не съм гледал в аутодатата колко дават.

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 11 май 2011 9:35

Мисля че е с жило от къде и как мога да го натегна малко ако някои постне някоя снимка ще съм му много благодарен!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 9:50

085 кутиите и 020 събират различно количество масло. Дискутирано е вече неколкократно. Само на APQ кутията събира около 2л., но тя е по-скоро изключение от 085-варианти.

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 11 май 2011 17:55

На моята пише
"CXB 01063"
14 5

Последна промяна от martin_072 на Сря 11 май 2011 18:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 18:02

Доколкото знам всички кутии тип 020, като твоята, събират по 1.9-2.0л.

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 11 май 2011 18:08

stefan4o написа:Доколкото знам всички кутии тип 020, като твоята, събират по 1.9-2.0л.

Така ми каза и един майстор кажете ми марка масло,цена да видим какво ще стане.А ако след смяната на маслото скоростите се оправят и започнат да си влизат лесно но мъркането на 2-рата остане?! има ли вариант да сменя синхронизатора?! ще мога ли в домашни условия да сваля скоростната кутия и да го сменя,не сам разбира се баща ми разбира повече от коли?!

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 11 май 2011 18:41

Колега аз сложих YACCO 75W90.Много доволен.Взех го от колега от форума.И при мен 1 и 2 включваха трудно но с новото масло на кутията направо и олекна.Втората се оправи а другите скорост направо взеха да си влизат с лекота.Заради първата мислех да слагам някаква добавка на XADO но вчера като я поогледах се оказа че тампона през който минава пръта от купето към кутията този който стои на една планка отгоре на кутията го няма никакъв.Не стига това ами и никъде не мога да го намеря.Така че може да не е само от маслото но това ти го препоръчвам.Не съм очаквал че от една смяна на масло ще има такъв ефект.А казват че маслото в нашите скорости не се сменя :?: :D

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 11 май 2011 19:05

Не се сменя защото е доживотно.Но откъде завода производител ще знае че живота на колите в БГ е над 20години :D .Моето го сменям на 3 години.Аз съм с ОМВ(наливно)75в90.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”