Здравейте колеги,
имам Голф 4 ТДИ 110 к.с. 98г който е с МФА. Имам желание да си сложа табло с Half FIS ... въпроса ми е има ли съвместимост м/у двата вида борд комп. дали ще има смисъл да дам +-200 за табло, а то да не стане.
Поздрави и Весели празници на всички съфорумци!
Въпрос за MFA и Half FIS
Re: Въпрос за MFA и Half FIS
viewtopic.php?f=60&t=174189
Темата е информативна до толкова, до колкото да видиш че такава замяна е възможна, стига да си намериш табло. И за дизел и за бензин.
След подмяната се налага обучаване на ключа заради имобилайзера в таблото.
Може да се наложи да се изгасят някой индикации на новото табло принудително, щото е възможно колата ти да не ги поддържа.
Това е, ако има нещо питай. Ако си от София, направо намери Vladko, ще оправи нещата за отрицателно време.
Само да кажа че това с т.н. Half FIS e доста умно. Като ти намелее бензина и ти светне лампата за резерва ти изписва "Please refuel", като дръпнеш ръчна и изписва "Handbrake on" и такива ми ти нещица.
Темата е информативна до толкова, до колкото да видиш че такава замяна е възможна, стига да си намериш табло. И за дизел и за бензин.
След подмяната се налага обучаване на ключа заради имобилайзера в таблото.
Може да се наложи да се изгасят някой индикации на новото табло принудително, щото е възможно колата ти да не ги поддържа.
Това е, ако има нещо питай. Ако си от София, направо намери Vladko, ще оправи нещата за отрицателно време.
Само да кажа че това с т.н. Half FIS e доста умно. Като ти намелее бензина и ти светне лампата за резерва ти изписва "Please refuel", като дръпнеш ръчна и изписва "Handbrake on" и такива ми ти нещица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бих искал и аз да се включа в темата.Искам да знам дали след като сменя таблото ми от MFA С това с FIS ще има ли опция да ми показва колко гориво ми остава в резервоара.И какви други допълнителни данни могат да се гледат с FIS табло,които ги няма на MFA.Благодаря предварително.
Това с оставащия бензин в резервоара е пълна глупост, не е точно и ми се вижда безсмислено. Най-новите табла го показват, т.н. Immo 3. А кои табла са такива, проверете чрез търсачката и ще разберете кое как и що.
За мен е важно че без да натискам нищо на таблото в един и същ момент изписва колко е часа, температурата навън и разхода. Щото ако си с MFA, за да ги видиш всичките тия неща, ще има да щракаш докато ги огледаш.
За мен е важно че без да натискам нищо на таблото в един и същ момент изписва колко е часа, температурата навън и разхода. Щото ако си с MFA, за да ги видиш всичките тия неща, ще има да щракаш докато ги огледаш.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
joromnt написа:Това с оставащия бензин в резервоара е пълна глупост, не е точно и ми се вижда безсмислено. Най-новите табла го показват, т.н. Immo 3. А кои табла са такива, проверете чрез търсачката и ще разберете кое как и що.
Това с разхода не е неточно, нито безсмислено

Но трябва да бъде активирано като функция допълнително и не се поддържа от всички табла, както колегата joromnt отбелязва.
Аз съм си по начало с "правилното" табло и при мен трябваше само да се активира. Работи точно и безпроблемно.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ти бидейки 1998година не е КАН базирана което значи че вероятността да тръгне халф-фис табло при теб е минимална, повечето информация при халф-фиса идва по кан-а ти като нямаш ще ти изписва ниско налягане на маслото на таблото, няма да ти работи обортомоера и т.н Все пак знам за 1 случай в който кола 98година не-КАН успя да подкара Бора спорт табло и всичко му работеше, така че ако имаш как да пробваш без да купуваш таблото, пробвай може пък да си късметлия
1J0 920 826 е да кажем модел или по-точно номер на табло 1J0 означава че е голф4, 920 означава че таблото е КАН, 826 (8-таблото е в км/ч, 2-халф фис, 6-иммо3) табла при които 3-тата цифра е различна от 6 са иммо2 табла.
табла с 2-ри индекс от серииния номер 919 не са КАН базирани, табла с индекс 920 са КАН табла.
Ресткилометер може да се активира само на ВДО табла ИММО3 и с някои изключения на БОШ РБ8 но пак задължително ИММО3.
Взема да драсна някоя тема за таблата че като гледам има интерес мине се не мине и някой пита

1J0 920 826 е да кажем модел или по-точно номер на табло 1J0 означава че е голф4, 920 означава че таблото е КАН, 826 (8-таблото е в км/ч, 2-халф фис, 6-иммо3) табла при които 3-тата цифра е различна от 6 са иммо2 табла.
табла с 2-ри индекс от серииния номер 919 не са КАН базирани, табла с индекс 920 са КАН табла.
Ресткилометер може да се активира само на ВДО табла ИММО3 и с някои изключения на БОШ РБ8 но пак задължително ИММО3.
Взема да драсна някоя тема за таблата че като гледам има интерес мине се не мине и някой пита

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Aprilia написа:Колата ти бидейки 1998година не е КАН базирана което значи че вероятността да тръгне халф-фис табло при теб е минимална, повечето информация при халф-фиса идва по кан-а ти като нямаш ще ти изписва ниско налягане на маслото на таблото, няма да ти работи обортомоера и т.н Все пак знам за 1 случай в който кола 98година не-КАН успя да подкара Бора спорт табло и всичко му работеше, така че ако имаш как да пробваш без да купуваш таблото, пробвай може пък да си късметлия![]()
Теми по въпроса бол. Ето тук много подробно е разяснено кое,как,защо с тези табла и впрочем има табла с халффис които не са по кан.
http://uk-mkivs.net/forums/t/167146.aspx
Да вметна само,че и аз минах по този път и наистина табло работещо по кан няма да тръгне на кола без кан шина просто защото не може да направи връзка с ЕКУ . Единственото решение както разбрах в последствие е монтирането на кан адаптер който обаче струва доста повече от самото табло ,което обезсмисля начинанието освен ,ако не те бият пари в ръцете .

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:Aprilia написа:Колата ти бидейки 1998година не е КАН базирана което значи че вероятността да тръгне халф-фис табло при теб е минимална, повечето информация при халф-фиса идва по кан-а ти като нямаш ще ти изписва ниско налягане на маслото на таблото, няма да ти работи обортомоера и т.н Все пак знам за 1 случай в който кола 98година не-КАН успя да подкара Бора спорт табло и всичко му работеше, така че ако имаш как да пробваш без да купуваш таблото, пробвай може пък да си късметлия![]()
Теми по въпроса бол. Ето тук много подробно е разяснено кое,как,защо с тези табла и впрочем има табла с халффис които не са по кан.
Да вметна само,че и аз минах по този път и наистина табло работещо по кан няма да тръгне на кола без кан шина просто защото не може да направи връзка с ЕКУ . Единственото решение както разбрах в последствие е монтирането на кан адаптер който обаче струва доста повече от самото табло ,което обезсмисля начинанието освен ,ако не те бият пари в ръцете .
Табло халф-фис което да НЕ Е по КАН НЯМА ! Има само фулфис на коли преди 99-та които обаче са имали заводско навигация

- achodemo
Aprilia написа:achodemo написа:Aprilia написа:Колата ти бидейки 1998година не е КАН базирана което значи че вероятността да тръгне халф-фис табло при теб е минимална, повечето информация при халф-фиса идва по кан-а ти като нямаш ще ти изписва ниско налягане на маслото на таблото, няма да ти работи обортомоера и т.н Все пак знам за 1 случай в който кола 98година не-КАН успя да подкара Бора спорт табло и всичко му работеше, така че ако имаш как да пробваш без да купуваш таблото, пробвай може пък да си късметлия![]()
Табло халф-фис което да НЕ Е по КАН НЯМА ! Има само фулфис на коли преди 99-та които обаче са имали заводско навигацияА в темата която си дал, много от нещата не ги пише
Ето ти едно такова ,което викаш ,че нямало http://store01.prostores.com/servlet/vwparts4sale/Detail?no=9391

Ето тук има всички модели със снимка и номер ,а те биле много

А пропуснатото в горната тема всички очакваме да я допълниш с ценна информация

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Това табло сигурно е канадски/американски голф или джетта, все пак живеем в Европа и до такова табло не съм имал допир, може наистина да е без кан и халф фис а може и да е объркан модела в сайта (която според мен е и по-вероятното).
А именно немския линк който си дал е към сайт и форум в който има сигурно най-много инфо в света за табла и т.н, ако се разровиш по темите в онзи форум а и сигурно си го правил ще намериш липсващата информация в ук-мк4с
а тя не е малко
А именно немския линк който си дал е към сайт и форум в който има сигурно най-много инфо в света за табла и т.н, ако се разровиш по темите в онзи форум а и сигурно си го правил ще намериш липсващата информация в ук-мк4с

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Към разбиращите искам да отперя един въпрос.Може ли на моето табло да се активира т.нар. рейндж и защо таблото ми отговаря за бензинова кола ?

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги за да не отварям нова тема искам да попитам тука. Имам Half FIS обаче на него ми показва само температурата на вън , ОК и като натисна копчето на таблото (лявото) почва да показва нещо си за накладки , масло , антифриз и тн. и като отворя врата показва че има отворена врата но не точно коя . Въпросът ми е може ли да се изкарат други данни ? Като среден разход ... И такива ?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Нещо не стана много ясно от разказа ти,какво има,какво показва и т.н. Снимай по-добре.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Здравейте, колеги,
На път съм да си взема табло с Half FIS. Изчетох малко теми, проблема ми е, че моето табло е скопено от всякакви екстри (т.е. няма и MFA) Въпроса ми е, дали ще стане само с таблото и лостчето за чистачките или ще трябва и нещо друго? Също така ме интересува и за някакви евентуални проблеми. Чух, че ако нямаш MFA и сложиш такова табло, лампата на air baga ще ти свети винаги
Таблото ми идва доста изгодно и съм навит да си създам малко главоболия.
п.с. Таблото е от дизел 5/220
А моята кошара е AHF.
Поздрави.
На път съм да си взема табло с Half FIS. Изчетох малко теми, проблема ми е, че моето табло е скопено от всякакви екстри (т.е. няма и MFA) Въпроса ми е, дали ще стане само с таблото и лостчето за чистачките или ще трябва и нещо друго? Също така ме интересува и за някакви евентуални проблеми. Чух, че ако нямаш MFA и сложиш такова табло, лампата на air baga ще ти свети винаги

п.с. Таблото е от дизел 5/220

Поздрави.
- achodemo
Kuncavia написа:Здравейте, колеги,
На път съм да си взема табло с Half FIS. Изчетох малко теми, проблема ми е, че моето табло е скопено от всякакви екстри (т.е. няма и MFA) Въпроса ми е, дали ще стане само с таблото и лостчето за чистачките или ще трябва и нещо друго? Също така ме интересува и за някакви евентуални проблеми. Чух, че ако нямаш MFA и сложиш такова табло, лампата на air baga ще ти свети винагиТаблото ми идва доста изгодно и съм навит да си създам малко главоболия.
п.с. Таблото е от дизел 5/220А моята кошара е AHF.
Поздрави.
Дай номера на таблото ,ако го знаеш . Ако таблото работи с кан-шина не го вземай ,защото няма да работи на твоята кола !!!
Ако вторите 3 цифри от номера му са 920 означава че таблото е КАН !!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”