Въпрос за въздушен филтър?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сменям на 10-12хиляди км. Не намирам разлика в разхода дори напротив мисля че преди смяната малко поспада но не съм сигурен. А по отношение на вървенето в града трудно мога да я усетя а извънградско така или иначе и с нов и със стар филтър си е спънат кон. Държа да отбележа обаче че досега карах само с филтри на Бош. Наскоро сложих Филтрон -за него не знам как ще се държи.
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
passatGL написа:Абе човек като си сложи спортния филтър правиха ли ти центровка за него???Много ясно ако ти е настроена колата с обикновения филтър после със спортния на газ да си имаш проблеми
Колега не искам да изпадам в излишен спор , НО - газаджиите при които ходя като видяха спортния филтър и се хванаха за главата ... Принципа на газовата уредба е , че газта не се подава под налягане към горивните камери , а се засмуква . За да може равномерно да се засмуква газта плочката която се поставя под карбуратора или моното е със стеснен отвор през които преминава въздуха - този отвор е изчислен за нормален въздушен филтър . Ако се постави спортен филтър които е с по-голям дебит на въздуха създаването на вакуум които да засмуче газта се затруднява и горивната смес обеднява . В резултат от което колата започва да се "влачи" по пътищата , задкормилното устройство компенсира това с увеличаване а натиска на долния десен педал . За да се регулират тези неща изходите са два : 1. Сменя се плочката - поставя се плочка с по-малък въздушен отвор - а това обезсмисля поставянето на спортен филтър . 2. Развива се тройника за да се намали съпротивлението на газта . В заключение - поставянето на спортен филтър на автомобил на газ е абсолютно безсмислено защото води до други не малки разходи и повишаване разхода на гориво .
Върни се в “Автогазови уредби”