Angle Sensor for Throttle Activator

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mironii
Автомобил:
Двигател:

Angle Sensor for Throttle Activator

Мнениеот mironii » Вто 10 май 2011 8:37

От известно време си имам проблем с EPC на Golf-а /четвърта серия, 1.4 16.V, бензин/. Проверих колата на VAG COM и грешките които излязоха са:

17950 - Angle Sensor 1 for Throttle Activator /G187/-Implausible signal P-1542-35-00
17579 - Angle Sensor 2 for Throttle Activator /G188/-Implausible signal P-1175-35-00

Грешките се появяваха най-вече по време на движение и веднъж на място, когато я изфорсирах и мина 3000 оборота. Симптомите на колата са, че както си карам и по някое време хоп, появи се EPC. Гася, паля, EPC изгася. И така до следващия път /може след няколко минути, може и след два дни, всеки път различно/. До колкото прочетох из нета, това са ъглови датчици на дросела /може и да греша/, обаче, някой може ли да ми каже къде в тази кола са тези датчици или дросела /предполага се, че ще са около него/ и какво представляват? И още нещо, при тези датчици ли да си търся проблема или някъде другаде.
Благодаря!

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Angle Sensor for Throttle Activator

Мнениеот van4ooo » Вто 10 май 2011 19:38

Проблем с потенциометъра на дроселовата клапа е(TPS)-черна кутиика прекрепена към клапата.Работата отива към нова клапа защото вървят комплект-изчакаи някои по компетентен да се изкаже и използваи търсачката за проблеми с тая клапа.

Потребителски аватар
mironii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironii » Чет 12 май 2011 8:35

Прав си, и аз така поразбрах вчера, порових се доста в нета но в крайна сметка успях да откри нещо. А къде се намира дросела/с въпросната кутийка/? Мога ли да го достигна и проверя или е много замотан?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 12 май 2011 18:44

Трябва да прилича на някое от тези http://www.throttlepositionssensors.co. ... tle%20Body въздушния филтър е свързан с нея.

Потребителски аватар
mironii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironii » Пет 13 май 2011 8:43

Да, поне на такова ми прилича. Сега остава само да го намеря. Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”