помогнете термостат ли е
помогнете термостат ли е
здр колеги.колата е поло 96г 1.4 термостата сам го сменил преди 2 месеца и всичко си беше на ред до вчера ковеше на 90 градуса. Та проблема е следният термостатат си вдига девдесете градуса за около 10 минути което си мисля че си е добре но слет това като включа на 5 скорост и скороста ми е над 60 километра градусите падат до 75.и трябва да спирам на 2 пати с работеш двигател за да се оправи. горният марку4 си е топал а долният много по малко. помагаите от какво може да е
Re: помогнете термостат ли е
Термостат колега има даста ментерлаци по магазините а е и възможно и от тялото на термостата там кадето ляга пробвай с друг термостат и ако несе оправи цялото тяло смени,междувременно погледни дали нети се вклучва перката по рано и това съм го виждал късмет 

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
uri написа:здр колеги.колата е поло 96г 1.4 термостата сам го сменил преди 2 месеца и всичко си беше на ред до вчера ковеше на 90 градуса. Та проблема е следният термостатат си вдига девдесете градуса за около 10 минути което си мисля че си е добре но слет това като включа на 5 скорост и скороста ми е над 60 километра градусите падат до 75.и трябва да спирам на 2 пати с работеш двигател за да се оправи. горният марку4 си е топал а долният много по малко. помагаите от какво може да е
Термостат-не затваря плътно. Най-елементарна проверка-на студен мотор палиш и пипаш маркуча след термостата дали започва и той да топли и да загрява радиатора.Радиаторът трябва да е топъл чак след като отвори термостата
Последна промяна от Bobi_S13 на Чет 12 май 2011 20:46, променено общо 1 път.
Причина: имаше вкаран таг за youtube, и правеше гоялмо пространство в мнението. Коригирал съм го
Причина: имаше вкаран таг за youtube, и правеше гоялмо пространство в мнението. Коригирал съм го
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат,но може да имаш прецакано легло сменяше се(незнам каква сума беше 15-25лв),един приятел си смени на поло 1.4 бензин 60 коня
благодаря за бързите отговори.в другият ден сам на сервиз и ще ви отговояс с точност за проблема.само сам забравил да ви пиша че работя в гърция и термостата с маисторлака ми излезе 80 евро термостатат си го набавя маистора.сменено е цялото тяло
помгаите колеги днес пак ми смениха термостата и не отлепва от нулата по зле е и от преди този е 8 термостат за около 3 месеца.на предпоследният ми смениха и цялото тяло и беще ок за около 2 седмици.вече си мсля че проблема може да е от другаде.даите някакав савет може ли да е от друго нещо
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
датчиците на температурата проверявани ли са?
здр колеги днес направих пробата с маркучите и двата загряват едновремедно и радияторат сащо за около две три минути.това пак ме навежка че проблема е в термостара а не в датчика а можете ли да ми кажете как мога да пробвам датчика дали си работи
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
Остави колата да работи на място.Като загрее колата следи дали ще се включи перката.Трябва да се включи малко след 90 градуса после трябва да поработи малко 2-3минути и да изключи ако стане така значи датчика работи.
значе два пати сам я оставял да работи на място първият пат се вкличи перката а вторият пат не два пати тоез вчера и днес.може и датчикат с теростатат да са си заминали но ще я пробвам още веднаж
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Никога не купувайте термостат Вернет (vernet), Вернет само царевица в консерва от кефланда.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз за това в последно време изпозлвам оригинални термостати.Вадиш едни пари (за Пасат В3/В4 и Голф 3 с по-големите мотори е към 60-тина лв ),ама сменяш и забравяш,че съществува понятието "термостат"...а ментаците изкарват по няколко месеца,ако изкарат и толкова и започват проблемите отново.Някои още заводски са си строшени и не заработват въобще.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
При полото са с пластмасов корпус , обикновено проблема е в не добре изчислените разстояния и не затварянето съответно не доотварянето на термостата, освен това са и почти разглобени още в магазина...
BEHR , WHALER , това са марките за термостат! Или директно оригиналдъ , от порше.
BEHR , WHALER , това са марките за термостат! Или директно оригиналдъ , от порше.
ха маитап голям отивам при маистора и го питам за марката термостат които е поставил а тои ми вика че не знае за марката само бил оргинален за vw тъпи гърци. маи тук има по голями ментета а и маисторите не ги бива хич сменил сам 2 маистори до сега и не можаха да оправят колицата.тук маистора си набавя частите но маи другият пат ще се пазаря аз да си набавям частите и ще се наложи да му седя над главата че да гледам какво прави а така ще си загубя целият дан.а и не са свикнали някои да им седи над главата казва ти кога ще е готава за да доидеш да си я вземеш
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
хахахахха да ти кажа само, че българите в Гърция си пращат колите на ремонти тука
сам си прави изводите
сам си прави изводите
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”