ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Мнениеот StS » Пон 09 май 2011 17:31

santo_trafficante написа:
KirilGeorgiev написа:Това означава ли че хората без ПТП ще плащат по малко?

Да бонус/малус
за всеки персонално ще изчисляваме премията :wink: м/у другото и двустранните протоколи са в регистъра mhihi Виновно ПТП ох ох :lol:

Чакай ся...Я осветли защото не ми стана ясно ... След 3-4 месеца като трябва да сключа Г.О ще вземат предвид мен а не купчината ламарина и това колко кубика била.. ?

Еми това е супер, сега всичките селски терикатчета ще ревнат че Г.О им е 1000-1500лв на година... mhihi :063: :Mr Green Fun

А онези с 10 год опит и без актове/фишове/провинения ще имат Го за по 50-60лв дет се вика ?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 09 май 2011 17:35

Хм, ако застраховката се плаща и важи само за застрахования това означава, че ако в едно семейство 2-ма човека управляват 1 автомобил ще се плаща повече. И двамата ще трябва да си платят. Ех, че весело...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 09 май 2011 17:53

andro_ написа:Хм, ако застраховката се плаща и важи само за застрахования това означава, че ако в едно семейство 2-ма човека управляват 1 автомобил ще се плаща повече. И двамата ще трябва да си платят. Ех, че весело...

Съвсем правилно си разбрал. В други страни много отдавна е така. Но, погледни от хубавата страна - ако имаш няколко коли, плащаш само една застраховка. mhihi

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 09 май 2011 18:04

Аз за чужбина и за тамошните застраховки си знам mhihi .Плащал съм.
Но все пак нали искаме да сме като европейците.
Сега поне в едно отношение ще съм сигурен, че живея като европеец mhihi mhihi mhihi
Идеята е хубава.
Приложението й ще ни излезе по-скъпо на всички шофьори. Мое лично предположение.
Но ми е ясно - ако ми е скъпо, ще си ходя пеша.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 09 май 2011 18:50

Ljubon написа:
andro_ написа:Хм, ако застраховката се плаща и важи само за застрахования това означава, че ако в едно семейство 2-ма човека управляват 1 автомобил ще се плаща повече. И двамата ще трябва да си платят. Ех, че весело...

Съвсем правилно си разбрал. В други страни много отдавна е така. Но, погледни от хубавата страна - ако имаш няколко коли, плащаш само една застраховка. mhihi

Това вярно ли е? И от кога ще се прилага?

Не мога да повярвам, че ГО ще се плаща нa водач, а не както сега на МПС. Идеята е страхотна. Лумпените направили 5 ПТП - 1000 лв гражданска, съвестния водач 150 лв примерно.

Някой може ли да даде по-точна информация? Проектозакон ли е, или е прието вече?? :roll:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 09 май 2011 20:16

Добре де ще платим наведнъж,ами да речем че искам след няколко месец да анулирам полицата(в Европа-нали с там сравняваме винаги)ще ми издължат ли останалата сума?Аз например съм го правил не веднъж,със застраховка,пътен данък и прочее и са ми връщали всичко до стотинка до 10 работни дни...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 09 май 2011 20:18

Къде си го правил, в България ли :screwy

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 09 май 2011 20:20

Barboukov написа:Къде си го правил, в България ли :screwy

Пак не внимаваш mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 09 май 2011 22:21

Mihailov78 написа:
Ljubon написа:

Това вярно ли е? И от кога ще се прилага?

Не мога да повярвам, че ГО ще се плаща нa водач, а не както сега на МПС. Идеята е страхотна. Лумпените направили 5 ПТП - 1000 лв гражданска, съвестния водач 150 лв примерно.

Някой може ли да даде по-точна информация? Проектозакон ли е, или е прието вече?? :roll:
боти

Все си мислим,че това,за което мечтаеш ще е приложимо след 4-5 години след като сработи системата.Засега всички ще тръгнат от последната категория-или най много пара mhihi

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 май 2011 9:01

Ако сме си правили ГО само в една компания много лесно същата компания може да провери имаш ли виновно-причинени ПТП или не.
Приятелчетата ме питаха и ми се смяха (луд си, да даваш повече пари, след като в ЗК еди коя си е най-евтино), когато реших да сключвам застраховка само в една компания. Но има полза.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 10 май 2011 9:19

Здравейте,
както задължиха бензиностанциите да се вържат он-лайн към НАП ,
същото да е и за застрахователите и брокерите. да се следи освен от данъчните
да има обмен м/у компаниите, кат и прочие !

да се сложи край на извънредно порочната практика - застраховка ГО - на кола и на кубатура !

такава застраховка трябва да бъде единствено и само лична на шофьора - според неговите лични качества, застрахователно досие и такова в КАТ !

всичко друго е узаконено изнудване и рекет !!!

:beer

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 май 2011 9:49

Поразсъждавайте над въпроса дали цената на застраховката, в случай че се прави на база на предишни ПТП-та и т.н., ще спре невнимателните водачи от шофиране и дали на пътя ще стане по-безопасно?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 10 май 2011 10:00

andro_ написа:Поразсъждавайте над въпроса дали цената на застраховката, в случай че се прави на база на предишни ПТП-та и т.н., ще спре невнимателните водачи от шофиране и дали на пътя ще стане по-безопасно?

Българинът влиза в правилния път единствено като му бръкнат в джоба. Доказана истина! Защото рейсърите по нашите пътища, които постоянно създават проблеми, стават кротки като мушички, когато отидат в чужбина. :012:

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 10 май 2011 11:51

Добре де, в такъв случай ако имам две коли - едната 1.8, а другата 5.6 литра ще се отървавам само с една застраховка ли ??? От това застрахователите и гаранционния фонд ще загубят много...

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 10 май 2011 11:52

Ljubon написа:
Българинът влиза в правилния път единствено като му бръкнат в джоба. Доказана истина! Защото рейсърите по нашите пътища, които постоянно създават проблеми, стават кротки като мушички, когато отидат в чужбина. :012:

Ljubon,
това не е работа на застрахователите, а на органите на КАТ !
да следят за нарушения и да налагат санкции !

но заради тяхната алчност и корумпираност сме доведени до война по пътищата !

ще споделя случка от преди 3 години и нещо
в един малък крайдунавски град катаджия спира някакъв за проверка, онзи фиркан до козирката,
катаджията му взема 50 лева вместо книжката, няколко километра по надолу пияницата премазва внучето на катаджията !!!!
съжалявам ,че трябва да го кажа, звучи отвратително и гадно, но точно това заслужават всички корумпирани катаджии, защото единствено и само те са виновни за случващото се - за проливаната всеки ден кръв . и никакви извинения от рода, че те вземат щото им дават не са оправдание. ама по никакъв начин !!!
:beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”