Много ми свири турбината

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Много ми свири турбината

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 09 май 2011 15:35

wnaso написа:Зависи от къде се чува ,ако е само отзад при ауспуха ,това е музика за ушите heavy metal zork

Лошото е че не е само отзаде, ами от всяка страна на колата. А EGR-a не съм го затапвал.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 09 май 2011 15:40

Golf_Diesel_ написа:
samo ra4na na zavoite написа:
tdi fen написа:като загрее двг изчезва ли свиренето ?

Ако е така какво означава това?

http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... =16&t=2404
Според хората крива ос на турбото

Самоче колегаа казва тракане, а не чукане ... ? Поправи ме ако греша.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 09 май 2011 15:44

Аз съм с изкормен кат - само ако си отзад откъм ауспуха се долавя свирене на празен ход. Може да я свалиш за почистване турбината - явно има нужда щом ти забива ако не я караш често в обороти и ще се види точно какво е състоянието на перките :да:

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 09 май 2011 15:52

И аз така си мисля :) самоче аз тая процедура не мога да я направя. Ще трябва да ида при Иво :) ама ще видим кога.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 09 май 2011 21:33

Sashko_Trg написа:То направо не се трае !!! И взех да се притеснявам вече. Скоро имам път къв Варна аз и май ще мина да видя какво прави бай Иво :)

Колега,моята не свири толкова.До 2000оборота не се и чува.Дай да ги менкаме тогава.Аз имам здрави нерви и това свирене няма да ми пречи,даже напротив. mhihi

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 май 2011 22:11

Колега,моята не свири толкова.До 2000оборота не се и чува.Дай да ги менкаме тогава.Аз имам здрави нерви и това свирене няма да ми пречи,даже напротив. mhihi[/quote]
Нормално ако си с 1Z как да се чува, свирят на място и в ниските с променливата геометрия!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 09 май 2011 22:50

И при мен е така на място си свири и имам абсолютно същия ефект при смяна на скорости все едно имам blow off това го забелязах откак махнах катализатора...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 09 май 2011 23:45

Zinoto написа:Колега,моята не свири толкова.До 2000оборота не се и чува.Дай да ги менкаме тогава.Аз имам здрави нерви и това свирене няма да ми пречи,даже напротив. mhihi

Нормално ако си с 1Z как да се чува, свирят на място и в ниските с променливата геометрия![/quote]

Аз съм с 1Z и се чува на място турбината и лекичко като дам газ от ауспуха посвирква, но нямам катализатор и крайно гърне.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 май 2011 0:18

Zinoto написа:Нормално ако си с 1Z как да се чува, свирят на място и в ниските с променливата геометрия!

И тук се изказваш неподготвен.

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Вто 10 май 2011 0:55

Стисни маркуча след турбото колкото можеш с ръка и е изфорсирай, ако не си в състояние да е удържиш, всичко е наред с турбината, а за свиренето, смени си маслото с по гъста пълна синтетика нещо като 10W30 10W40 15W, i nagore, uspeh

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 10 май 2011 9:03

Andonov написа:
Zinoto написа:Нормално ако си с 1Z как да се чува, свирят на място и в ниските с променливата геометрия!

Ами като не си се научил да четеш така ще ти се струва. Какво има да съм потготвен като всеки, който е карал с обикновенна турбина прави разликата като чуе кола с променлива. Нещо си ме емнал да ми пишеш след постовете ама карай пиши си и да не забравиш да си отчетеш заслугата пред Дани.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 май 2011 10:31

Zinoto написа:
Andonov написа:

Ами като не си се научил да четеш така ще ти се струва. Какво има да съм потготвен като всеки, който е карал с обикновенна турбина прави разликата като чуе кола с променлива. Нещо си ме емнал да ми пишеш след постовете ама карай пиши си и да не забравиш да си отчетеш заслугата пред Дани.

Аз ако не чета нека колегите четящи във форума да ме коригират, ако не съм тълкувал правилно поста ти.
Дани не знам защо го намесваш? :roll:

И не съм те емнал, ни най-малко. Просто е недопустимо, за хора разбиращи, да пишат неверни неща, с който могат да подведат други във форума. :beer

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 10 май 2011 10:55

slavi13 написа:Стисни маркуча след турбото колкото можеш с ръка и е изфорсирай, ако не си в състояние да е удържиш, всичко е наред с турбината, а за свиренето, смени си маслото с по гъста пълна синтетика нещо като 10W30 10W40 15W, i nagore, uspeh

Аз в момента карам с 10W -40 никога не съм я карал с пълна синтетика.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 10 май 2011 10:58

Zinoto написа:
Andonov написа:

Колега къде видя да пише мотор 1Z ???? Свиренето до някъде го разбирам, ама защо преди не беше така, а сега започва лека полека да свири повече и повече ??? Щом шума се променя занчи му има нещо. А тази сутрин не знам дали си внушавам или така, като беше студена ми се стори че мотора работи по-друг начин. Значи не знан дали знаете, когато се изкара трабата която отива към кулера как се чува ??? Мотора започва някъкси да работи по-дебело и повече ръмжи.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 май 2011 12:07

Прегледай меката връзка колега. Като започне да изпуска от там, турбото се чува по-осезаемо.

Върни се в “Дизелови агрегати”