Въпроси за смяна на мотор...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроси за смяна на мотор...
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 21:02, променено общо 1 път.
- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 21:02, променено общо 1 път.
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
На твоита лесно ше и сложиш 16 клапановия мотор ... зали4аваш му номера и си готов .....
Но на другия как ще му сложиш мотор без номер .... трябва ти фактура за него(наи малкото) понеже не може6 да кажеш 4е е свален от твоита кола и искаш да го продадеш на 4овека от които си взел 16-ката
На технотест се ходи когато има конструктивни промени по автомобила ....
Намери си кои да ти напише фактура .....
П.С-Гледам написал си 4е мотора ти е РФ.... тфа каде го про4ете ? на блока ли? понеже казваш 4е в док. пише ..без номер !!!???
Но на другия как ще му сложиш мотор без номер .... трябва ти фактура за него(наи малкото) понеже не може6 да кажеш 4е е свален от твоита кола и искаш да го продадеш на 4овека от които си взел 16-ката

На технотест се ходи когато има конструктивни промени по автомобила ....
Намери си кои да ти напише фактура .....
П.С-Гледам написал си 4е мотора ти е РФ.... тфа каде го про4ете ? на блока ли? понеже казваш 4е в док. пише ..без номер !!!???
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата е прав за това, проблемна ще ти е втората кола. По мое мнение имаш два варианта:
1. Спираш от движение другата кола /бракуваш я/, оставяш номерата в КАТ и т.н. След това мениш двигателите, сменяш си служебната книжка /при този вариант не е нужно да триеш номера/. После отново пускаш в движение другата кола.....Мисля че технотест няма да е необходим, но чисто наизуст говоря
2. Намираш си фактура за двигател без номер от някоя автоморга. Ако не се лъжа тарифата е 50% от ДДС-то /ако ти искат повече, пазари се/
Така стоят нещата според мен, преди години мених двигатели на две лади, ама доста вода изтече от тогава, така че ника и другите колеги кажат какво мислят....
ПС И като поченеш трансплантацията да пускаш снимки редовно!!!!
1. Спираш от движение другата кола /бракуваш я/, оставяш номерата в КАТ и т.н. След това мениш двигателите, сменяш си служебната книжка /при този вариант не е нужно да триеш номера/. После отново пускаш в движение другата кола.....Мисля че технотест няма да е необходим, но чисто наизуст говоря
2. Намираш си фактура за двигател без номер от някоя автоморга. Ако не се лъжа тарифата е 50% от ДДС-то /ако ти искат повече, пазари се/
Така стоят нещата според мен, преди години мених двигатели на две лади, ама доста вода изтече от тогава, така че ника и другите колеги кажат какво мислят....
ПС И като поченеш трансплантацията да пускаш снимки редовно!!!!

- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
решение
Правих тази процедура тази пролет смених мотор 1,6 със 1,8 на Вектра.
Ако двата двигателя са различни трябва да смениш и скоростната кутия за да имаш ефект.
Иначе за пред КАТ трябва да имаш документ от къде си взел новия мотор- от Морга или от друга кола с талон- БРАКУВАНА.
Плащаш петнайстина лева за сверяване на ДВГ и нов талон и си готов!
Това при положение че купето ти нормално -колата си се води в движение.
Ако двата двигателя са различни трябва да смениш и скоростната кутия за да имаш ефект.
Иначе за пред КАТ трябва да имаш документ от къде си взел новия мотор- от Морга или от друга кола с талон- БРАКУВАНА.
Плащаш петнайстина лева за сверяване на ДВГ и нов талон и си готов!
Това при положение че купето ти нормално -колата си се води в движение.
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: решение
kaloyan22 написа:Иначе за пред КАТ трябва да имаш документ от къде си взел новия мотор- от Морга или от друга кола с талон- БРАКУВАНА.
Ок,а я ми кажи ... примерно на моита и вадя мотора и слагам нов...искам да си продам стария...кфо правиме като колата ми не е бракувана,а се движи с новия мотор!
Стария с какви документи го продавам ....
Според мен се пише договор !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”