Пропускаш главната идея на темата е да се каже кой е с предимство, а не кой би навлязъл първи в крастовището, кой ще отнеме предимството на другия или кой ще е виновен при евентуално ПТП. И никъде в ситуацията не е записано кой с колко км/ч се движи, за да се тълкува кой първи ще мине. Ако в ситуацията единият е навлязъл в кръстовището другия трябва да го изчака, но при зададената ситуация и двата автомобила пристигат по едно и също време и дясностоящият има предимство по закон!
vasstop написа:... ти се удари на това кръстовище и ходи после доказвай, че наистина си спрял на знак СТОП, пък онзи "лявостоящия" не ти е осигурил предимството...
При условие, че той първи е навлязъл в кръстовището значи първи е пристигнал или е отнел предимство. Но го има и въпроса, че гледам да се пазя от такива идиоти, който незнаят правилника или немогат да карат(а те наистина са страшно много в София). Сигурно цял ден няма да ми стигне да описвам такива ситуации които са ми се случвали за 3-те години през които карам личния си автомобил... Така че един съвет от мен ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ДРУГИТЕ НЕДОБРОСЪВЕСТНИ ВОДАЧИ, за да си спестите и време и пари и нерви...