Golf MK4 Пукане при тръгване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пукане при тръгване Голф 4

Мнениеот morfei1 » Сря 11 май 2011 14:11

hobsy написа:При последното оглеждане от майсторите казаха ,че ляво каре ми е много разбито и се чудеха как не ми грома от него понеже е страшно разбито.На мен изпукването ми звучи точно като това дето joker каза.

Разбито каре тропа по различен начин и тропа непрекъснато докато завиваш е натоварено :roll: .

Явно доста хора сме с въпросния мистериозен проблем. Дано колективно стигнем до истината и успеем да се справим с него :)

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Сря 11 май 2011 15:16

Аз за момента съм се отказал да набивам пари в тая далавера но ще се радвам ако някой открие нещото.А това с вратите силно ме съмнява поне при мен , защото на равно с 3km/h и 1/4 навъртян волан да се осукват врати , че чак да изпукват някак ми се вижда невъзможно а и то си се чува , че е някъде отпред.

Потребителски аватар
BS
Автомобил: A6
Двигател: BAU
Контакти:

Мнениеот BS » Сря 11 май 2011 15:27

Нека и аз да се включа към Колегите с този проблем на Голф-а, забелязах го преди 1 месец и дори смятах да сменям всичко по предницата на колата едно по едно.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Сря 11 май 2011 15:50

И Аз го имах този "проблем" когато имах Бора! При мен беше от дясната страна, и аз огледах като вас ходовата част и НИЩО! Впоследствие установих че като карам леко с отворена дясна врата това гадно пукане го няма. Така че пробвайте при "отворени" врати да го чуете!

vani 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vani 1 » Сря 11 май 2011 15:53

zdraveite,pri men e sahtoto trakane i maistora kaza 4e e skasan tampon na skorostnata kutia,v4era e smenil na ohte edin golf i niamalo htrakane

Последна промяна от IvanMan на Чет 12 май 2011 4:47, променено общо 1 път.
Причина: И преди си предупреждаван за писането на латиница. Този път предупреждението е официално!

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Сря 11 май 2011 15:56

Има разлика между пукане и тракане , а за отворените врати разликата при мен е ,че чувам по-добре изпукването като са ми отворени вратите. :Mr Green Fun

vani 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vani 1 » Сря 11 май 2011 16:00

не знам,пукане ли е тракане ли е на пълен като тръгна назад рязко и е ужас,чува се много.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 11 май 2011 21:55

И при мен беше така,смъкнах макферсона и хоп разкапуловано и ръждясало лагерче на тампона!Смених го,и няма ни вопъл ни стон! :)

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Сря 11 май 2011 22:32

Според мен или е от спукана пружина или от тампоните на макферсона,нищо че си ги сменял може да не са читави. При мене забелязвам, че има едно чукане когато мина през някоя по плитка дупка на спирачка или ако тръгвам по рязко и превъртят гумите когато има неравности. Също имам съмнения за тампоните горе на макферсона ама като незнам после на какви ще попадна и ме е страх да пипам там.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Чет 12 май 2011 4:15

Още един със същия проблем.Забелязвам го най вече когато е престояла колата вечер и сутрин като седна в нея се чува пукането.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 12 май 2011 8:42

rostislav1998 написа:Още един със същия проблем.Забелязвам го най вече когато е престояла колата вечер и сутрин като седна в нея се чува пукането.

Аз мойто го разбрах така,един приятел стоеше отпред аз въртях волана и той каза от коя страна чатка.Отидох в ауто + и си взех 1 лагерче Инна за 8-9лв без някакви отстъпки и така..

Потребителски аватар
gigavanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gigavanko » Чет 12 май 2011 8:46

И аз да дам един глас за пукане от самата панта на вратата. Дълго време се чудех от къде идва това пукане при преминаване на неравности и все не можех да го открия. Интересното беше, че се чуваше, когато беше сухо времето. Завали ли спира да пука или като я измия също. Както и да е реших да експериментирам и сипах малко масло в пантите на вратите и за мое учудване спря - поне за сега (може и да е случайност).

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Чет 12 май 2011 10:10

rostislav1998 написа:Още един със същия проблем.Забелязвам го най вече когато е престояла колата вечер и сутрин като седна в нея се чува пукането.

И аз съм същия... голф 3 1996г Но за 2г му свикнах. Бях чел в някаква тема, че нещо се намества, но знам ли?
При мен го прави при пълен ляв или пълен десен. Но определено пукането според мен не е от панта или нещо такова. Прекалено е "тъп" този звук.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 12 май 2011 20:58

Същата история.

mircho82 написа:Според мен или е от спукана пружина или от тампоните на макферсона,нищо че си ги сменял може да не са читави. При мене забелязвам, че има едно чукане когато мина през някоя по плитка дупка на спирачка или ако тръгвам по рязко и превъртят гумите когато има неравности. Също имам съмнения за тампоните горе на макферсона ама като незнам после на какви ще попадна и ме е страх да пипам там.

И аз започвам да клоня към пружини вече, нещо се намества ли незнам и аз.... що се отнася до тампоните и лагерчета. Тампоните съм ги сменял с лемфьордер и закс лагерчета. Карах така 1 година към 40000км. и есента започна да се чув пукането. Смених амортисьорите заедно с нови тампони и лагерчета отново и пукането не изчезна дори за ден. А старите тампони си бяха идеални. Навремето оригиналните и тампони бяха толкова смачкани..... и пак не чукаше.... не е от това.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 12 май 2011 21:04

Вдигнете на крик и завъртете пружината четвърт или половин оборот - става на ръка, само с едни ръкавици да не се оклепаш :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”