В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 16:14

Е, ти така хем няма да виждаш пред теб, хем и тоя насреща ще бере душа mhihi Зле ли ти светят фаровете със заводския халоген? Знам, че всеки е като Мечо Пух, колкото повече толкова повече ама... все пак някаква граница трябва да има :Mr Green Fun И аз искам да си сложа половин киловат прожектори отпред и да осветявам 300 метра пред мен ама... не може някак, не е честно спрямо другите mhihi
Пък това дето не пречиш на останалите няма как да си сигурен, щото аз примерно ако взема да присветкам на всеки, дето е с кофти фарове това значи ръката ми да седи само на лоста за дългите :Mr Green Fun

Последна промяна от stefan4o на Сря 11 май 2011 16:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Сря 11 май 2011 16:17

Velko написа: ще си вдигна десният фар да свети в небето , а левият макс вляво да свети в насрещното :evil: Така ,така... влизаме в Европата с пълна сила!

И за да е напълно напук може да караш на задна защото ще виждаш по-добре. :idea:
Между другото никъде по магазините в Европа не се продават нестандартни крушки с мощност 90 или 100W.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 16:22

stefan4o написа:Е, ти така хем няма да виждаш пред теб, хем и тоя насреща ще бере душа mhihi Зле ли ти светят фаровете със заводския халоген? Знам, че всеки е като Мечо Пух, колкото повече толкова повече ама... все пак някаква граница трябва да има :Mr Green Fun И аз искам да си сложа половин киловат прожектори отпред и да осветявам 300 метра пред мен ама... не може някак, не е честно спрямо другите mhihi

С халогенките все едно карам със свещ забита на предният капак.Като има улично осветление вечер не си личеше, че са включени.Напрягам се постоянно и ми се отнема вниманието от знаци и всичко наоколо... нали затова сложих ксенон.Не съм го сложил за да преча на хората, мисля че това е ясно.Не съм го сложил и заради някаква гъзария или такива глупости.Важното е и другите да страдат, да видят противниците на ксенона тука, че могат да бъдат заслепени и с най- обикновена халогенка! А не да псуват хората, които са искали просто на достъпна цена да имат по-добра видимост и комфорт.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 11 май 2011 16:27

Ма кой псува бе Велко-аз им ръгам дългите отмах...
Ако са зад мен ксеноните ги оставям да минат пред мен...и пак...сещаш се :ahoy :don't worry

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 11 май 2011 16:30

само насреща да не ти се падне някой "прост" тираджия да ти премигне със всичката халогенна дискотека или пък някой да ти светне с "боен "фар за наказание-сигура ще си регулираш и двата фара :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 16:33

:D От друга страна ако искам да съм пич, давам 800-900 лева за оригинален фар от GTI с оригиналния ксенон и съм готов :) Не аз наистина нищо не керизех с халогенките, съвсем сериозно ви говоря.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 11 май 2011 16:42

Е т'ва е начина. Ама и да ти ги монтират в оторизиран сервиз и да ти дадът сертификат. После никой онче не може да ти каже. Ама цената ще е четерицифрена...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 16:46

На това му се вика обратното на достъпна цена...а и пръскалки трябва да имам... там още пара, труд.Ето затова са масовка китайските ксенони.Но когато всички са равни и всеки подкара с халогенки, ще забравим вобще за тая тема и така. Искам тук и сега да попитам за крушки, с които да заместя ксенонЯ.Искам да светят максималко силни и максимално до бял цвят.Хубава, истинска,достъпна халогенка.Предложения?

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Сря 11 май 2011 17:00

Velko написа:
stefan4o написа:Е, ти така хем няма да виждаш пред теб, хем и тоя насреща ще бере душа mhihi Зле ли ти светят фаровете със заводския халоген? Знам, че всеки е като Мечо Пух, колкото повече толкова повече ама... все пак някаква граница трябва да има :Mr Green Fun И аз искам да си сложа половин киловат прожектори отпред и да осветявам 300 метра пред мен ама... не може някак, не е честно спрямо другите mhihi

С халогенките все едно карам със свещ забита на предният капак.Като има улично осветление вечер не си личеше, че са включени.Напрягам се постоянно и ми се отнема вниманието от знаци и всичко наоколо... нали затова сложих ксенон.Не съм го сложил за да преча на хората, мисля че това е ясно.Не съм го сложил и заради някаква гъзария или такива глупости.Важното е и другите да страдат, да видят противниците на ксенона тука, че могат да бъдат заслепени и с най- обикновена халогенка! А не да псуват хората, които са искали просто на достъпна цена да имат по-добра видимост и комфорт.

Тия халогени как така хем те заслепяват, хем светят като свещ!?!?
Нещо не я хващам логиката?
Щом твоите са като свещ, пробелема е във фаровете и моите бяха така ама не боднах ксенон а нови фарове! :beer

Последна промяна от treniora на Сря 11 май 2011 17:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 17:03

Търси си сам логиката

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 май 2011 17:08

Velko написа:Искам тук и сега да попитам за крушки, с които да заместя ксенонЯ.Искам да светят максималко силни и максимално до бял цвят.Хубава, истинска,достъпна халогенка.Предложения?

нищо не може да замести ксенона, на филипс има една серия блу нещо си, уж много добра, като кибритена клечка е в сравнение с ксенона
закон за забраната му няма и няма да има скоро, карай си и не се нервирай

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 11 май 2011 17:16

treniora е прав.Когато един фар спре да свети е нормално да се смени с нов.И те не са вечни,а на повечето коли са или оригинални или от моргата...

@велко,евала че си направил фаровете ти да не заслепяват,но нали се сещаш ,че хора като тебе са единици от хиляди?Това е проблема просто.Затова и логиката ти ,че не заслепяват важи само при тебе.Отделно в момента фаровете ти са принудително забити надолу,щом не пречиш на движението.Ако ги вдигнеш и регулираш правилно с халогенна крушка и сложиш ксенон ще разбереш какво имаме в предвид.Самата китайска крушка не е кадърно измислена.Светлината от халогенните е пряко насочена ,докато на ксенона слагат този преходника като чашка,от който пак файда много няма(спеиално за Х4,защото те са най-проблемните).Нали знаеш,че най-добрата светлина е слънчевата,а тя не е бяла като ксенон 5000-6000к ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 17:39

Velko написа:

Значи имаш проблем. Аз съм с оригинални фарове на 20 години в момента. Смея да ти кажа, че светят повече от добре и виждам на пътя. Вярваш ли ми? Чудно ми е как фар като твоя няма да свети добре. По-скоро е бивало да ги регулираш малко ми се чини, вместо да слагаш електрожени във фара си :beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 11 май 2011 17:50

Аве ксеноковци, не разбрахте ли че не всеки който заслепявате ви примигва, та с това вечер да заспивате спокойни.
Просто по пътищата има толкова много талиги с "гъзарски" фарове, че ако на всяка трябва да се присветне, за да му "светне" на рацера, че фаровете му заслепяват, то останалите участници в движението трябва само на дълги да карат.
А и какво да ви светкат, като ще пуснете и вие дълги и най-много да стане по-опасна ситуацията.
Акъл с примигване с дългите не може да ви се налее, трябва закон, контрол от страна на компетентните органи и който не отговаря на техническите изисквания, глоба и спиране на автомобила от движение.
Просто държавата ни е скапана и бездейства за съжаление.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 17:56

То имаше някой колега от Стара Загора с Мк4 дето спорихме, че неговите ксенони не заслепяват. Бях му предложил да се срещнем някоя вечер да си паркираме колите една зад друга и да го помоля да се качи в моята и да погледне на огледалата за обратно виждане и да каже дали не заслепява. Ако се познае - да се обади, предложението ми важи все още. Не ми е идеята да се карам с никой просто нека сам да види. Аз досега не съм имал случай някой с кристален фар без лупа да не ми бърка в @@@ , когато кара зад мен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”