В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот maxpayne » Сря 11 май 2011 18:57

stefan4o написа:Аз досега не съм имал случай някой с кристален фар без лупа да не ми бърка в @@@ , когато кара зад мен.

Аз пък не съм имал случай някой зад мен с по-нова кола с лупи и фабричен ксенон и да не ме заслепява. За бусовете дето фаровете са им на метър и нещо височина пък да не говорим. Тъй че колкото хора толкова и мнения.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 11 май 2011 19:30

Фабричното е друго нещо....масово ме заслепяват бакшиши със тези старите фарове,не новите Кия с лупа :beat_butt2

Аз Ви казах,не им прегимвам.Видя ли го такъв му хакам дтлгите на момента :да:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 11 май 2011 19:56

Matematiks написа:Фабричното е друго нещо....масово ме заслепяват бакшиши със тези старите фарове,не новите Кия с лупа :beat_butt2
те тия новите на киа ,с нормални крушки несветят,камо ли с ксенон mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 май 2011 20:59

maxpayne написа:
stefan4o написа:Аз досега не съм имал случай някой с кристален фар без лупа да не ми бърка в @@@ , когато кара зад мен.

Аз пък не съм имал случай някой зад мен с по-нова кола с лупи и фабричен ксенон и да не ме заслепява. За бусовете дето фаровете са им на метър и нещо височина пък да не говорим. Тъй че колкото хора толкова и мнения.

Скъпите коли с истински ксенон си личат от самолет и въобще не заслепяват даже и джиповете дето са по-високо,просто като се срещам с такъв отдалече виждам две бели точки които са направо приятни за гледане а не две бели мъглявини с ореоли както изглеждат китайчетата :twisted:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 11 май 2011 21:02

всичко зависи от това дали фаровете са с лупа или не (рефлекторите разсейват светлината малко или много) и как са настроени...не е проблема в ксенона.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 21:04

bai_ILIA написа:всичко зависи от това дали фаровете са с лупа или не (рефлекторите разсейват светлината малко или много) и как са настроени...не е проблема в ксенона.

И да, и не. Всъщност когато се монтира ксенон на фар, който фабрично е създаден за халоген - тогава иде проблемът. Ксенонът сам по себе си, стоящ в кутия не е проблемен, да. Проблемът идва от монтирането му и светването в неподходящ фар :beer

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 11 май 2011 22:07

Аз пак ви питам какъв контрол би упражнил един супер некомпетентен и неграмотен полицай , той не може сам обувките да си върже...
А нали се сещате , че и по телефона не може да се говори, да се шофира с превишена скорост, да се шофира употребил алкохол, да се минава на чевено и т.н. ...колко от тези хора са снкционирани , колко от тях карат с китайски ксенон , и колко от тях ще продължат да го правят, на колко от тях автомибилите са в движение ? Докато има корупция нито един проблем в тая държава няма да има решение.
Да ,сигурно дядо Гошо с Голф двойката ще отнесе някой акт , но някоя какичка с двуместна количка или чичката с джипката , вие как мислите?
Всичко това е добре дошло за КАТ , могат да го приемат като увеличение на заплата, да им е честито :bishop

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 11 май 2011 22:30

вчера бях по разходки и на самата граница имаше проверки и спираха наред от страната на белгия-за ксенона не са се заяждали ,но самата кола я проверяваха щателно и единствената забележка беше къде са ми пръскачките за фаровете.та мисълта ми беше не знам за Русия ,ама щом по западна европа почнаха да гледат и за такива работи ,значи ще става все по сериозно с тоя въпрос за оригинален ксенон :idea: .за немско и австрииско даже не ми се мисли какво е -там са педанти със законите
п.п неграмотния полицай все толкова може да различи буква D oт H и макар че е нарицателно думата "полицай"но това са си хора като всички останали-като е полицай не е тъпак на тъпаците все пак

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 22:36

s5501na написа:Всичко това е добре дошло за КАТ , могат да го приемат като увеличение на заплата, да им е честито :bishop

:beer В този ред на мисли последната една година им се увеличаваше заплатата многократно! Аз съм навит да си направим среща с някой от вас , да спре пред мен и да пусна фаровете да видим дали ще го заслепя в огледалата или когато съм срещу него.Нали гледам когато застаана зад автомобил, че горната граница, ако мога така да я нарека, до която стигат е около копчето за отваряне на багажника.Следователно е под страничното огледало и много под средното.На мен ми се е случвало да спират коли зад мен и да ми осветяват тавана (коли не джипове и бусове) :D Те ми бъркат в очите. Иначе съм съгласен, че оригиналното и истинското си е по-добро... лупата си е лупа, но аз тъкмо си натъкмих светлините и приеха закон mhihi Фаровете са ми новички и се надявам като сложа халогенката да не е чак толкова на сляпо шофирането.Най-вече става въпрос за вечният проблем дупките, ако ги нямаше можех да си карам и на габарит :beer

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 11 май 2011 23:06

niks76 написа:вчера бях по разходки и на самата граница имаше проверки и спираха наред от страната на белгия-за ксенона не са се заяждали ,но самата кола я проверяваха щателно и единствената забележка беше къде са ми пръскачките за фаровете.та мисълта ми беше не знам за Русия ,ама щом по западна европа почнаха да гледат и за такива работи ,значи ще става все по сериозно с тоя въпрос за оригинален ксенон :idea: .за немско и австрииско даже не ми се мисли какво е -там са педанти със законите
п.п неграмотния полицай все толкова може да различи буква D oт H и макар че е нарицателно думата "полицай"но това са си хора като всички останали-като е полицай не е тъпак на тъпаците все пак

Има разлика от полицай до полицай, прав си . :oops: Ако съм обидил някой извинявам се :oops:
Това за D и H е много относително , винаги мога да кажа , че съм сменял стъкло заради счупване и тогава какво , или пък да си сменя със стъкло умишлено с подходящ индекс на халогенния фар с цел заблуда , а тогава как ше процедират???

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 11 май 2011 23:14

пише не само на фара ,а и на пластмасовия корпус-номера не минава :wink:

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 11 май 2011 23:44

Ако е така съгласен съм , но да е за ВСИЧКИ !

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 12 май 2011 9:29

Е, дали ще е за всички само можем да гадаем. По-скоро си мисля, че каращите по-дърти коли в т.ч. и аз, ще го отнесат подобаващо

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Чет 12 май 2011 12:44

Може да ви се стори смешно , но не се сещам каква беше причината за измиването на фаровете?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 12 май 2011 12:55

Натрупването на прах и разни частици, които могат да отразят/пречупят светлината от ксеноновата лампа там, където не искаме.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”