Проблем с ел. стъкло на 6N2

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hari89
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел. стъкло на 6N2

Мнениеот hari89 » Сря 11 май 2011 23:22

Момчета моя проблем, е че стъклото на шофиора си слиза надолу нормално, но на горе едвам едвам, но аз го нямам тоя проблем като автора на темата да ми пада надолу прозореца, а вчера ми смениха жилото, защото се беше скъсало и демек пак немога да използвам. Извинявам че пиша в тая тема, но много бих искал да ми помогнете.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 12 май 2011 12:24

Здравейте,
хубава идея е периодично да се почистват гуменото уплътнение на рамката в което върви прозореца - от горе до долу прави се примерно с клечки за уши и ужасна мръсотия се маха така , след това се напръсква вътре със силиконова или друга смазка - примерно такава, която се използва зимата за гумените уплътнения .

След тази процедура прозорците се движат видимо по леко и по малко се тормозят механизмите

:beer

Потребителски аватар
gibsonit
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gibsonit » Пет 13 май 2011 10:14

hari89 написа:Момчета моя проблем, е че стъклото на шофиора си слиза надолу нормално, но на горе едвам едвам, но аз го нямам тоя проблем като автора на темата да ми пада надолу прозореца, а вчера ми смениха жилото, защото се беше скъсало и демек пак немога да използвам. Извинявам че пиша в тая тема, но много бих искал да ми помогнете.

и аз го имах този проблем, проблема беше, че едната скоба на едната релса се беше разкачила и като започне да се вдига стъклото провисва и му е трудно, дори се налагаше да му помагам с ръка. Та трябва ти болт и гайка 6мм и две много широки шайби, стягаш го и забравяш ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”