пасат б5 99 г.Показания на дисплей на борд компютър - РЕШЕНО
- bozhan_2000
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б5 99 г.Показания на дисплей на борд компютър - РЕШЕНО
Здравейте, от скоро имаме пасат б5 99г. 116к.с. типтроник. На дисплея на борд компютъра се показа една картинка. Доста се порових и не намерих нищо по въпроса. Знаете ли, дали има нещо като каталог на означенията, за да проверя това което се появило какво значи.
Благодаря предварително

Последна промяна от bozhan_2000 на Пет 13 май 2011 11:22, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Показания на дисплей на бор компщтър
Колега за каталог не зная, но пусни картинката да я видиме и ще ти кажем. Другия вариант в първия грамотен сервиз ще ти кажат какво значи 

- bozhan_2000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Показания на дисплей на бор компщтър
Веднага прилагам, понеже колата не е при мен, но ми обясниха картинката по телефона. Тризъбец, на който средният зъб продължава на долу и се свързва с корона. Има е някакъв текст обаче са изгорели малко пиксели и нищо не се чете
, а за сервиза ще може чак след 10 дни. Кофти работа, картинката трябва да е такав.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Показания на дисплей на борд компютър
Да не ти показва че нивото в охладителната система е малко, или на маслото в двигателя
- bozhan_2000
- Автомобил:
- Двигател:
То е ясно че ще се ходи към сервиза, идеята беше за малко успокоение. Благодаря за предположенията,като отида в сервиза и после ще напиша какво значи знака 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с риска модераторите да си помислят че правя комерс, събота или неделя съм свободен, пиши ми на л.с. да я видиме
За останалите и господата модератори да ги успокоя, пари няма да ти искам.
За останалите и господата модератори да ги успокоя, пари няма да ти искам.
- bozhan_2000
- Автомобил:
- Двигател:
С голямо удоволствие, то питането е защото аз съм в Сф а колата в Бс
И да не се притесняват нашите. За сега сме е спрели от движения след около седмица кат е бутна в сервиза ще има резултати. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Това ли е таблото по принцип

Ей това успях да намеря набързо в нета като указания. То е за ауди, но нещата са що-годе идентични. Важен е цвета на означението - ако е жълт е по-скоро предупредителна индикация. Червените символи не са на добре, и е хубаво да се вземат мерки. Зависи от вида на таблото, би трябвало да изпише и надпис ква е причината ако е с дисплей.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
На мен ми интересно на халф фис,какви картинки се показват,защото май Б5 с фул фис,ако не е сменян,няма.Може и да се бъркам де,ама да не е нещо друго,а на вас така да ви изглежда ?
На моя по принцип,като има предупреждение,просто си изписва каквото е и светва някоя от лампичките,които са малко по-нагоре от дисплея.Bite tanken например (напоследък доста често
) и светва колонката отгоре...
На моя по принцип,като има предупреждение,просто си изписва каквото е и светва някоя от лампичките,които са малко по-нагоре от дисплея.Bite tanken например (напоследък доста често

Ами изписва ти "Моля зареди" или нещо от тоя сорт. При мен вика "Please refuel" което си е същото, ама на другата латиница
Само че и при мен и при теб като ги изпише тия неща, обикновено светва и символа с колонката на таблото и пищи. То и за другите символи е така, изписва нещо и святка символ. Като опъна ръчна докато се движа примерно , светва Р на таблото, изписва "Handbrake ON" и писка на интервали.
Та в случая е станало нещо, хората не са видяли кво е изписало и са се панирали. Сега виждат само индикацията. Евентуално може да се долее половин литър течност за чистачки в казанчето, да не би от там да писка и да си изкарват акъла. Щото ако е нещо наистина сериозно, да се закара колата до сервиз не си е работа.

Та в случая е станало нещо, хората не са видяли кво е изписало и са се панирали. Сега виждат само индикацията. Евентуално може да се долее половин литър течност за чистачки в казанчето, да не би от там да писка и да си изкарват акъла. Щото ако е нещо наистина сериозно, да се закара колата до сервиз не си е работа.
- bozhan_2000
- Автомобил:
- Двигател:
хубавото в случая е , че е в жълто. Както казах спрели сме е от движение, към 23 ще е закачим в сервиз
благодаря за инфото.
Между другото то казанчето леко тай, може и да иска течност за чистачки
Купихме я и е оставих на майка ми да я кара и като пилне нещо само ми звъни и ме вкарва в приключение. На 23 пълно обслужване, че за сега сме сменили само едни спирачки , че ревеше за накалдки
.

Последна промяна от bozhan_2000 на Чет 12 май 2011 17:13, променено общо 1 път.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
я ги накарай да долеят течност в казанчето за чистачките да пробват
че така както го обясняваш с тризъбеца ми прилича на такова
http://www.audiworld.com/tech/elec57.shtml
че така както го обясняваш с тризъбеца ми прилича на такова
http://www.audiworld.com/tech/elec57.shtml
Последна промяна от vaso18 на Чет 12 май 2011 17:08, променено общо 1 път.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Иконата за Coolant Level" се доближава най-много до твоето обяснение за тризъбеца.
- bozhan_2000
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета благодаря за съппорта!