въпрос за температура
-
danushin
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за температура
Здравейте колеги, колата е 1.4 абд 92г. та въпроса ми е дали е нормално в задръстванията във варна да ми вдига до 100 градуса и тогава да включва перката? на дълъг път държи 82-83градуса(малко над делението за 80). термостата според мен е добре защото като мине 82-3 долния маркуч на радиатора започва да се стопля и долу горе на 90 е горещ (чак не може да си задържа ръката на него). термодатчика е със жълт пръстен и на диагностиката си показва при загряла кола около 83градуса. при 100 гардуса вклучва перката на 1 скорост(по табло). помпата си върти водата, парното е екстра. на празен ход като извадя тънкото маркуче от казанчето и тече на струя колкото 2 казана за ракия
(дебелината на струята е около 3-4 мм на око мерени). капачката на казанчето е ОК, надува маркучите но нормално за система под налягане. въпроса ми е дали да сменя включвателя на перката който е на радиатора( щото си мисля че е от него) или да търся проблема другаде или изобщо това не е проблем? и двете скорости на перката съм ги пробвал с директен + от акумулатора и работят.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: въпрос за температура
Колега,
промий питата на радиатора с водна струя / с маркуч или водоструйка /.
Сигурно ще има подобрение на охлаждането.
Пази двигателя от намокряне!!!
Пази двигателя от намокряне!!!
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
vladovelin написа:Колега,
Да мие радиатор при случай че колата грее в движение..., да , и радиатора не охлажда също .
Аз чета обратното, колата в движение е ок.Не грее в движение.
Подобрение се търси когато не е в движение.
danushin написа: в задръстванията във варна да ми вдига до 100 градуса и тогава да включва перката? на дълъг път държи 82-83градуса
Датчик на радиатора за перката.
Заводски първа степен тръгва на 95гр.втора на 102гр.
Някъде има стара тема със снимка на датчик за ABD-ABU.
Аз преди 3год. си сложих датчик на 91гр.първа степен и 98втора...
Преди тва беше същият филм като твоя .В задръстване 100..
ПП И термостат на 84гр. за да падне всичката температура надолу.Че са повечето на 87гр.
Ама твоя държи на дълго 83-4 значи е ок термостата.
-
danushin
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги! ще сменя включвателя и ще пиша дали се е оправила температурата.
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам същия проблем,миналия ден като обикалях за датчик с 2 степени намерих само 2 модела единия вкл. първа степен на 94 а втория на 97 градуса.Взех си 94-то но колата държи 100.Някъде из форума четох че е нормално да държи повечко градуси понеже имам газова.Според вас това нормално ли е ,и сега си мисля да сложа едно мостче на вентилатора и направо на втора степен да вкл.вместо на 1-ва.Колата е голф 1.4 АВD 94г
-
danushin
- Автомобил:
- Двигател:
аз смених включвателя и пак си вдига до малко преди 100. и така границите ми са от 82-3 до 97-8. моя включвател е behr и първа скорост е на 95, а втора на 102
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
danushin написа:аз смених включвателя и пак си вдига до малко преди 100. и така границите ми са от 82-3 до 97-8. моя датчик беше behr и първа скорост е на 95, а втора на 102
Колега провери датчика на тройника който показва температурата на таблото, да не е прецакан, шот аз когато сменях тройника и когато свалих датчика имаше луфт, но тогава ми обявиха 60 лева за датчик и се отказах, и сега ми показва над 90 градуса че пуска перката! Та мисля че там може да имаш проблем!
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Затова преди да се прави каквото и да било,се проверява реалната температура на охладителната течност
и се сравнява с показанията на таблото.
След това останалото.
и се сравнява с показанията на таблото.
След това останалото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”