Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот Съмнителният » Нед 08 май 2011 15:49

godfadar написа:Някой изобщо може ли да спре Фетел scare

Май не. :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 08 май 2011 16:01

Мнооого добро състезание, с много и много оспорвани двубои.
Определено ми хареса Маса :да: Жалко, че остана толкова назад във втората полвина
Този път дори Шуми имаше приятни изблици и беше загасил десния мигач :lol: :lol:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 08 май 2011 16:24

Определено раздвижено и интересно състезание зад Фетел ,той (без коментар) така и ще си отиде.
Ферари правят малка крачка към завръщане...ще видим.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 08 май 2011 17:15

2009 и 2011г ми става любими - отбори като Макларън и ферари само се почесват и гледат тъпо :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 май 2011 22:58

Деа тия скапани гайки и пищови да му се те види :evil:
Честито на победителите! Коментаторите особено Емилиян Стойков все едно гледат състезанието по радиото :063:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 09 май 2011 9:28

Много добро състезание се получи. 4 стопа, отново много изпреварвания. Не съм си мислел, че ще видя някога в Турция 3ма пилоти един до друг в последните 2 завоя :bowdown Нямаше такъв екшън.

От снощи се чудя на Фетел интересен ли му е този сезон? Толкова много изпреварвания и той не учавства в тях, а си кара сам напред. Честита му победа и дано влезе в клуб "400 точки" mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 09 май 2011 12:01

Ферари правят постъпки да се събудят :roll: чак Маса да изпреварва :bowdown.... за Шуми някой писа по-горе -> само една дума ми идва - miserable....

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 12 май 2011 13:01

Тази година се разходих до Турция за състезанието, някаква лудница, страхотно изживяване (видяхме се и с ХаЛвата на пистата). На живо е нещо друго, тия редбули си караха в свое собствено състезание, всичко беше спряло на техен фон. Много ми беше тъжно за Шуми, защото хич не му вървеше колата, а даваше наистина много (поне на отсечката, която виждах аз), особено като се захапаха с маса си пролича, че не му достигат силите на мерцедеса.

Ludia написа:Ферари правят постъпки да се събудят :roll: чак Маса да изпреварва :bowdown.... за Шуми някой писа по-горе -> само една дума ми идва - miserable....

define miserable...???

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 12 май 2011 14:35

lowrider написа:define miserable...???

Шумахер<<<Розберг

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 12 май 2011 14:36

Според Вас, това важеше ли и този уикенд?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 12 май 2011 14:39

lowrider написа:Според Вас, това важеше ли и този уикенд?

Да, особено в събота. :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 12 май 2011 15:00

hooligan_sk написа:
lowrider написа:define miserable...???

Шумахер<<<Розберг

Шумахер в моите очи удари дъното този уикенд. Толкова жалък и безпомощен като че ли не го бях виждал. Може би впечатлението ми е подсилено от невероятната скорост на редбулите, но това е моето мнение. Да, колата му е бавна но и той има вина за това, че все не е по негов вкус... Нико как успява все да го бие ?
в заключение ще кажа, че по-долната статия е 120% обективна и вярно описва ситуацията около Шумахер :

Хърбърт: Шумахер не отговаря на модерните стандарти в F1
Историите около Михаел Шумахер и бъдещето му във Формула 1 набират скорост от неделя, когато седемкратният световен шампион призна, че в момента не изпитва радост от надпреварите.

Вече се появиха няколко мнения относно това трябвало ли е въобще германецът да се връща в спорта, как се справя спрямо съотборника си в Мерцедес Нико Розберг и т.н. Поредното бе на съотборника му от Бенетон през 1994 и 1995 г. Джони Хърбърт.

- Няма да се изненадам, ако старият ми съотборник Михаел Шумахер се оттегли завинаги в края на сезона. Той не се върна във Формула 1, просто за да участва. Върна се, за да печели състезания и титли. Това обаче не се случи и простичкият факт е, че вече не е най-добрият пилот на трасето. Шумахер не е загубил таланта си; новото поколение млади състезатели са по-добри от него - написа в колонката си за в-к Нейшън Хърбърт.

Англичанинът е съгласен, че Михаел носи по-голяма вина за удара с Виталий Петров (Рено) по време на Гран при на Турция, наричайки грешката на германеца ученическа.

- Не мисля, че е по-бавен от времето, когато спечели седемте си титли, но се бори да се справи в необичайна за него ситуация - не само не е най-добрият на пистата, а и не разполага с най-добрата техника, като на всичкото отгоре Розберг непрекъснато го побеждава - продължава Джони. - Шумахер се състезава със съвсем нова порода автомобилни пилоти. Обикновено във всяка ера има по едно-две момчета, които са следващите звезди. Понастоящем обаче стандартите са толкова високи, че все по-талантливи хора пробиват. Няма слаби места. В миналото Шумахер бе много силен в надпреварите. Само присъствието му почти принуждаваше болидите да се изтеглят настрани или да се отказват от битка в определени ситуации, но това вече не се случва и си личи по множеството инциденти, в които се забърка.

Михаел не се качи на подиума в нито едно от 23-те си състезания (след завръщането), отбелязва още Хърбърт, тъй като не отговаря на модерните стандарти в Гран при

източник : ClubS1

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 12 май 2011 15:12

Да има доза истина, но не мога да се съглася изцяло, може би съм пристрастен, това все пак е Пилето, за мен е най-великият, може би защото израстнах с него, имам смътни спомени от Сена и Хил. Хакинен, Райконен и Монтоя само ще ги спомена, не му бяха на нивото... като и да е лирични отклонения. На мен в Неделя ми се стори, че се опита да кара, но колата си беше видимо много слаба...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 12 май 2011 16:36

За съжаление през трите години на неговото отсъствие колите се измениха до неузнаваемост спрямо последния му шампионски болид. Двигатели по - ограничени, липса на тракшън контрол, разлики по 1 метър в дължината на предното и задното крило, керс, дрс, копчета и чудесии, двойни дифузьори, подове метални, не с дървена планка, отново сликове, но не тия като през 1995 година. През това време обаче новите пилоти, продукт на високите технологии, не ги бърка да натискат по 10 копчета в завоя и да си бъркат в носа едновременно, докато сигурен съм на пилето му е все още трудно да свикне със всичкия копчалък дето трябва да натиска. От тук и по - слабото му представяне, както между другото и на Рубенс - и двамата одъртяха сериозно и не могат да са в крак с формата на 15-20 години по - младите от тях.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 14 май 2011 14:18

Сложете Левис,Себ и Фернонди в болида на Мерцедес,пък ще видим колко ще има да скачат докато стигнат трето място,верно,че Пилето вече не го може,ама и техниката не му позволява за повече.Както казват за Шуми или си му голям фен или го мразиш,е аз съм от първите :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”