За Цифровите апарати - фото кът...

Раздел за снимки и фотография в памет на нашия приятел Краси - madcap
Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Re: За Цифровите апарати - фото кът...

Мнениеот dare__devil » Сря 20 апр 2011 9:25

Добре де...да кажем, че имаме и втора кола...
Каква скорост на снимане би била подходяща , така че да се размие пътната обстановка, а колата да остане на фокус? Аз блендата ще си я наглася по скоростта, това е ясно?

И не нам последно място...има ли въобще начин такива снимки да се правят от ръка а не от някакви жик так стойки ?

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 20 апр 2011 9:28

madcap написа:
N1P0 написа:Не всичко е възможно с шопа колкото и да си майстор. То пак ще стане но ще се вижда, че е правено.

О може да се направи, но найстина трябва да си ТИ със шопа,

Например по какъв начин ще стане завъртяната джанта с диска и апарата вътре :talk:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 20 апр 2011 9:29

dare__devil написа:И не нам последно място...има ли въобще начин такива снимки да се правят от ръка а не от някакви жик так стойки ?

Ако имаш добра опора и колата не дръса много. По нашите пътища и от стойка няма стане mhihi освен ако не е с някой стабилизатор на Стеди Кам ама и така ще види зор. Иначе става и с панинг ама и той иска малко тренинг.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 20 апр 2011 9:33

dare__devil написа:Добре де...да кажем, че имаме и втора кола...
Каква скорост на снимане би била подходяща , така че да се размие пътната обстановка, а колата да остане на фокус? Аз блендата ще си я наглася по скоростта, това е ясно?

И не нам последно място...има ли въобще начин такива снимки да се правят от ръка а не от някакви жик так стойки ?

Като движиш от друга кола с еднаква скорост някъде скорост около 1/20 е достатъчна за да стане добро размазване.Но този ефект с най-голямото размазване е невъзможен от ръка особено при завои и той се прави само с тия стойки. Тия неща на теория са приказки, но на практика са доста трудни :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Сря 20 апр 2011 9:45

Ще направя няколко опита и ще споделя резултатите :) Имам си СЛР-че...имам 2 коли...имам заключ на фокуса...ще видим какво ще стане :)

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Съб 23 апр 2011 20:51

Колеги, от край време искам да си купя що годе добър и читав фотоапарат (сапунерка си имам) и спрямо моментната ми финансова възможност макс 1000 лв избрах това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00236.html и това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00089.html

Какво бихте ме посъветвали...

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Съб 23 апр 2011 21:05

nero написа:Колеги, от край време искам да си купя що годе добър и читав фотоапарат (сапунерка си имам) и спрямо моментната ми финансова възможност макс 1000 лв избрах това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00236.html и това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00089.html

Никона разбира се

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Съб 23 апр 2011 21:06

nero написа:Колеги, от край време искам да си купя що годе добър и читав фотоапарат (сапунерка си имам) и спрямо моментната ми финансова възможност макс 1000 лв избрах това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00236.html и това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00089.html

Никончето ще ти е перфектно. Вече дори най-ниския клас предоставя напълно достатъчни екстри и възможности за начинаещи. Ако мислиш да сменяш обектива ще трябва обективи с мотор да купуваш т.е. тялото е безмоторно и няма да имаш авто фокус.

И както каза колегата Никона разира се. Олимпуса няма нужда и да го коментираме :roll:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 24 апр 2011 14:22

От 2 месеца ползвам Никон Д3100, и трябва да кажа че дори и нисък клас DSLR e в пъти по-висок клас от иначе добрата ми сапунерка. Всичко му е в повече. Странното е докато свикнеш с обектива да работиш с ръка. Вземеш ли го, едва ли ще съжаляваш. С тоя обектив "макро" снимките малко зор стават, но пак ако се стараеш излизат.
Лошото докато го купя беше, че е доста търсен заради цената си, не се застоява много по веригите а и явно не зареждат по много от него. В един момент се оказа че искам да го купя, а то 2 седмици няма от къде.
А още по-лошото е че ако обичаш да снимаш, няма да минеш само с апарата. Ше трябва и карта, после и някакъв UV филтър /чисто стъкло само и само да пази обектива от прах и надрасквания/. Като сложиш филтър, ако снимаш на слънце по някога се получава пречупване на светлината и едни светли точки по снимките -> трябва и сенник за обектива. Има и други филтри, който помагат за по-богати цветове- топъл, поляризационен... И т.н. по тая линия докато не накупиш всички нужни аксесоари.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 12 май 2011 16:33

поради това че никъде в Б-я не мога да намеря Nikon D3100, какво ще кажете за по стария модел NIKON D3000 + обектив 18-55mm VR за 399 евро от чужбина...още в неделя може да е при мен тъй като баща ми се прибира

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 12 май 2011 16:43

И аз ще помоля за мнение някой от по-знаещите.Фотоапарат до към 2000 лв. задължително да снима HD (video) ? Канон или Никон ? Препоръчаха ми Nikon D5100.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 12 май 2011 18:11

feikot написа:Препоръчаха ми Nikon D5100.

Взимай смело.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Чет 12 май 2011 18:17

Ако ще даваш 2к лева, погледни това. Май няма модел на Никон/Канон, който да ти предложат същото за тези пари.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 12 май 2011 20:20

feikot написа:Фотоапарат до към 2000 лв. задължително да снима HD (video) ? Канон или Никон ?

според мен това - http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... 1~1/D-SLR-фотоапарат-CANON-EOS-600D+EF-S-18-55IS-II
е най-доброто за тези пари
може да се намери и по-евтино

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”