5 предавка passat
5 предавка passat
Колеги, имам следния проблем - скоро забелязах, че трудно се включва 5 предавка...включва се, ама с натиск, преди не беше така. Някои имал ли е този проблем?? Колата е Passat 1.9 TD 92'
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: 5 предавка passat
Провери си нивото на маслото в скоростната кутия.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Или захващането на жилата. Или лоста долу.
А на мен ми падна зимата една празна бутилка от течност за чистачки, беше до акумулатора. Завряла се в щангите върху кутията! Както си карах из града, останаха ми само втора и четвърта скорост. Снесох го в първият момент!!!
Дано да е нещо дребно.
А на мен ми падна зимата една празна бутилка от течност за чистачки, беше до акумулатора. Завряла се в щангите върху кутията! Както си карах из града, останаха ми само втора и четвърта скорост. Снесох го в първият момент!!!
Дано да е нещо дребно.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
muns61 написа:. Снесох го в първият момент!!!
.

Търсенето даде доста неща:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%2B%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5++%2B%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8++&fid%5B%5D=6
-
- Автомобил: VW PASSAT B4
- Двигател: ABF
- Контакти:
Аз имах подобен проблем.Оказа се в скоростната кутия.За пета скорост има една вилка с два накрайника(не знам как се казва точно) при мен бяха се износили.В един сервиз ми ги смениха и сега включва нормално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:muns61 написа:. Снесох го в първият момент!!!
.Как така???
Търсенето даде доста неща:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%2B%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5++%2B%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8++&fid%5B%5D=6
Яйцетоооо, яйцето е снесъл

Danailov написа:Аз имах подобен проблем.Оказа се в скоростната кутия.За пета скорост има една вилка с два накрайника(не знам как се казва точно) при мен бяха се износили.В един сервиз ми ги смениха и сега включва нормално.
Ами ако си остане така колега, смисъл ако го покарам малко така докато го оправя възможно ли е да има по-сложни последствия ?
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Няма проблем да караш и така, но разхода ще е висок. Виж си основно реглажа на жилата при кутията. Много често се развива едната гайка. За 5-та скорост оста се вдига в крайно положение. Трябват двама- единият включва предавките, а другия- гледа какво се случва(колко се вдига оста на включвателя)
е защо се променя разхода, като аз си я включвам когато поискам, просто натискам малко по-силно. Това ми беше мисълта, а не че не мога да я включвам изобщо