Обемът на чистия азот се влияе по-малко от промяната в температурата, отколкото въздуха. Май това е единствената разлика.
Левче на гума - навсякъде.
Гуми с азот
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Хахах
тая цена 20 - 30 лева може да е ако става дума за някаква инертна газ - както някои хитреци започнаха да пълнят стъклопакетите за алуминиевата дограма с аргон и обявиха , че никога не потъмнявали и повишавали изолацията с около 4%
м/у цената на аргона и азота има значителна разлика "вервайте ми "
а относно азота - 2 от гумите ми са с въздух и 2 с азот ( при това сух азот
) да ви кажа 2 пъти съм ги проверявал на загряване - не мога да хвана разлика а за стабилноста - маи няма разлика защото с такива различно стабилни гуми трябваше вече да съм се пребил.... 

м/у цената на аргона и азота има значителна разлика "вервайте ми "

- valeri dimov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ха
доколкото знам ,когато са пълни с азот,при висока скорост несе пръскат при спукване както е при въздуха.така съм чул 

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е как така бе колеги. В гумаджийниците не ви лъжат, те са прави че помпат с азот. Нали в атмосферата голяма част от газа е азот. Сега не помня какво беше съотношението. Мисля че е 21% кислород и 78% азот и 1% други газове. Ама дали си струва да се помпи с азот, аз лично не виждам причина да го правя. Що се отнася до това дали гърмят гумите или не, когато са напомпени с азот, мисля че като и дойде времето да гръмне - ще си гръмне
Всички газове се свиват и разширяват, така че когато е под налягане си прави експлозия. Друг е въпроса при течностите, ама няма да коментирам за това.
В заключение мога да кажа само че не бих се занимавал с това.

Всички газове се свиват и разширяват, така че когато е под налягане си прави експлозия. Друг е въпроса при течностите, ама няма да коментирам за това.
В заключение мога да кажа само че не бих се занимавал с това.
radotom написа:batmilko написа:чак пък парите на вятъра, все пак е по 1 лв. на гума......
пък и цяла тема за 4 лв......
Как, бе човек?!?![]()
На мен ми говориха за цени от по 20-25 лв на гума...
Като каза това 20-25лв на гума и се сетих за нещо аналогично - какво ще кажете за автомивка - миене вътре и вън за скромните 70лв

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Banan написа:radotom написа:batmilko написа:чак пък парите на вятъра, все пак е по 1 лв. на гума......
пък и цяла тема за 4 лв......
Как, бе човек?!?![]()
На мен ми говориха за цени от по 20-25 лв на гума...
Като каза това 20-25лв на гума и се сетих за нещо аналогично - какво ще кажете за автомивка - миене вътре и вън за скромните 70лвПо-интересно е че има наплив от "гъзари".
Ако каките са по цици и с телосложението на Памела, не бих се учудил... Ама иначееее.... Те за тия пари с език трябва да ми я излижат... колата, де!