колата е за издирване от 2004г
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колата е за издирване от 2004г
Отиди при някой адвокат да те светне какво да правиш
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
my heart iS iCe написа:Колега аз ако бях на твоето място (Да пази господ всички от такива неща) веднага бих продал колата, поне да си вземеш парите, може всички да ме критикувате, ма кво е виновен човека та да остане без пари и кола!
Харчи я за 5 бона и взимай нещо друго, иначе колата ще си виси някаде в МВР-то и незнайно кой ден, ще изчезне и ще я кара някой друг
А дано пък следващата ти кола се окаже крадена че да може този който ти я е продал поне да си върне парите,пък ти после реви по-форумите (той колегата от такива тарикати реве сега)

sorry за спама ама не се сдържах

forski написа:my heart iS iCe написа:Колега аз ако бях на твоето място (Да пази господ всички от такива неща) веднага бих продал колата, поне да си вземеш парите, може всички да ме критикувате, ма кво е виновен човека та да остане без пари и кола!
Харчи я за 5 бона и взимай нещо друго, иначе колата ще си виси някаде в МВР-то и незнайно кой ден, ще изчезне и ще я кара някой друг
А дано пък следващата ти кола се окаже крадена че да може този който ти я е продал поне да си върне парите,пък ти после реви по-форумите (той колегата от такива тарикати реве сега)

===този коментар много ме обиди , опита се да засегнеш приятелите ми , за такива умници като теб отново ти казвам подробности .през 2004 някой си вкарва колата и веднага я продава ,покупателят е мой познат и я купува директно регестрирана вече те правят договор пред нотариуса номерата не се сменят след 3 г (т.е 2007 ) тази кола я купува мой добър приятел и я кара още 3 години при това излизайки в украйна поне 10 пъти, брат му докарва нисан икстрел за смешни пари ,пича рне иска да си продава колата но трябва и тука аз случайно го питам за съвет каква кола да си взема и той вика че може би ще ми я продаде с 2 вноски когато имам тогава давам точно така стана радвах се аз много регестрирах се в сайта гледах я адски стриктно ходих и аз зад границата насам на там но изведнъж българия обновява база данни март 2011 и ето какво следва без пари без кола. така че уважаеми колега не съм поставил темата за да си избиваш комплекси или мисли не по тема чети - после коментирай !!! благодаря на съфорумники за подкрепата! не все още седа и чакам , какво чакам сам незнам обаждане ли писмо ли от прокурора, реве ми се и тва е , първата кола и ето на ти

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Това чакане колега може бая да се проточи във времето, за съжаление - знаете институциите как са. Един познат така си чака от близо година за едно SLK...
Най-добре се консултирай с някой, вещ в сферата за да не се проточват ненужно нещата...
KirilGeorgiev написа:Отиди при някой адвокат да те светне какво да правиш

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
rovshan написа:forski написа:my heart iS iCe написа:Колега аз ако бях на твоето място (Да пази господ всички от такива неща) веднага бих продал колата, поне да си вземеш парите, може всички да ме критикувате, ма кво е виновен човека та да остане без пари и кола!
А дано пък следващата ти кола се окаже крадена че да може този който ти я е продал поне да си върне парите,пък ти после реви по-форумите (той колегата от такива тарикати реве сега)![]()
===този коментар много ме обиди , опита се да засегнеш приятелите ми , за такива умници като теб отново ти казвам подробности .през 2004 някой си вкарва колата и веднага я продава ,покупателят е мой познат и я купува директно регестрирана вече те правят договор пред нотариуса номерата не се сменят след 3 г (т.е 2007 ) тази кола я купува мой добър приятел и я кара още 3 години при това излизайки в украйна поне 10 пъти, брат му докарва нисан икстрел за смешни пари ,пича рне иска да си продава колата но трябва и тука аз случайно го питам за съвет каква кола да си взема и той вика че може би ще ми я продаде с 2 вноски когато имам тогава давам точно така стана радвах се аз много регестрирах се в сайта гледах я адски стриктно ходих и аз зад границата насам на там но изведнъж българия обновява база данни март 2011 и ето какво следва без пари без кола. така че уважаеми колега не съм поставил темата за да си избиваш комплекси или мисли не по тема чети - после коментирай !!! благодаря на съфорумники за подкрепата! не все още седа и чакам , какво чакам сам незнам обаждане ли писмо ли от прокурора, реве ми се и тва е , първата кола и ето на ти
Колегата е обидил единствено човека който е внесал колата и я е шитнал веднага. Никой друг. Чети по-внимателно

Последна промяна от rovshan на Съб 14 май 2011 11:43, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
rovshan написа:forski написа:my heart iS iCe написа:Колега аз ако бях на твоето място (Да пази господ всички от такива неща) веднага бих продал колата, поне да си вземеш парите, може всички да ме критикувате, ма кво е виновен човека та да остане без пари и кола!
А дано пък следващата ти кола се окаже крадена че да може този който ти я е продал поне да си върне парите,пък ти после реви по-форумите (той колегата от такива тарикати реве сега)![]()
Коментара ми беше насочен към колегата " my hеart is ice " който те съветва да си продадеш колата за да можеш да си върнеш парите,а този след теб който ще я купи да си бере грижата.
Това разбира се няма как да стане в така създалата се ситуация,желая ти успех и дано не е обявена за открадната защото става сложно и вероятноста да си я получиш обратно е почти нищожна.
Искрено се надявам скоро да си получиш автомобила обратно,и след време да се смееш на тази случка

снощи се обадих на адвоката и той ми посъветва директно да отивам при прокурора. в понеделник планирам точно това да направя, ще напиша после как се развиха нещата! 

- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
дано всичко се оправи колега желая ти успех 

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде средата на миналата година /май август, ама може и да се лъжа/ базата данни на издирванни лица и предмети на ЕС започна да се прелива с нашата база данни за издирвани лица и предмети. Какво означава това с прости думи. Пример: 15.01 200Х открадват Ауди в Италия. Прекарват го по бързия начин през границите, пускат му обява с 20% по ниско в мобилето и още докато пътува колата е капарирана от нормален българин /като да речем повечето пишещо-четящи тук/. На 19.01.200Х година колата е с някакви измислени или други /небългарски/ номера вече е в България. Купувачът съвестно си я оглежда /даже може и да провери в КАТ дали е крадена - не, не е, защото сигналът подаден за кражбата й на 16.01 в Италия не прави връзка с масивите на КАТ/ Човекът си я купува. След това съдбата й е на нормален автомобил закупен у нас, някой си ги карат собствениците десетки години, други я препродават след година - две. До средата на миналата година. От тогава всички коли, който се издирват в Шенгенското пространство, Великобритания, Ирландия, Исландия, Норвегия, Швейцария, Люксембург и Румъния при проверка в масивите на МВР за издирвани автомобили изкачат, че са откраднати. За това обаче трябва изрична проверка, която се случва обикновенно при преминаване на граница, (пре)регистрация или спиране на пътя и обаждане от страна на ченгето по станцията до дежурната. След като колата се появи като открадната се задържа по чл 69 алабала незнам коя си алинея за 30 дни като "веществено доказателство за извършено престъпление". В рамките на тези 30 дни предишния собственик - в нашия случай италианеца, се уведомява, че колата му е намерана и може да заведе дело в България за да си я върне. В рамките на тези 30 дена той може и да не заведе дело или не извърши някакъв друг юридически акт за да си я върне. След края на тези 30 дена Прокуратурата по местозадържане е длъжна да излезе с постановление за колата - дали ще продължи да се държи като веществено доказателство или ще се върне на българския собственик - ако последният е доказан добросъвестен купувач. При втория случай се пише едно Постановление на наблюдаващия прокурор, което става по важно и от шофьорската книжка и талона на колата взети заедно. Това постановление обяснява защо при всяка следваща проверка от колата, тя не е задържана и изпратена в Италия. Тънък нюанс е че Постановлението важи само за територията на Република България. В останалата част на ЕС колата продължава да се издирва от Италианските власти и там няма такова нещо като "добросъвестен купувач". Т.е. ако колата излезе за граница, и някой /румънци, гърци, унгарци и тн/ я проверът, си я екстрадират за Италия и паркират пред дома на италианеца, без да ги е еня за Постановлението на българската прокуратура. Това продължава или до изтичането на валидността на сигнала на италианската полиция /10 год/ или докато те /италианците/ си свалят сигнала по друга линия/причина.
Та накратко - до средата на миналата година, колата може да е проверявана многократно, но да е нямало сигнал за нея. Сега чакаш 30 дена и говориш с прокурора, че си добросъвестен купувач.
Та накратко - до средата на миналата година, колата може да е проверявана многократно, но да е нямало сигнал за нея. Сега чакаш 30 дена и говориш с прокурора, че си добросъвестен купувач.
Да колега точно така се случи отидох аз в понеделник при прокурора и взех постановлението в което гласеше че по чл. 69 ал 5 и 8 колата не е поискана от испанската страна и вследствие на това колата се връща при мен. взех я колеги и много се радвам но наистина трябва да се движа навсякъде с този документ ! посъветваха ми да направя превод на постановлението и ако искам адвоката ми да прати писмо до соия с молба колата да се свали от издирването! благодаря на всички за подкрепата!! в понеделник бях на седмо небе първо разбрах че си взимам колата, после с приятелката ми отидохме на узи и там казаха че ще имам момче !!!!!!!!!! два дена бях на черешата
живи здрави! всичко се нарежда . но искам да питам мненето и за друго ,когато я взех ведна ми предложиха бартер за мерцедес е200 с газов инжекцион с всички екстри без кожа ,седан е след малко ще кача и снимките, какво ще ми посъветвате!
http://pics.data.bg/albums/32880/mercedes
газов инжекцион, 1997г, в отлично състояние

http://pics.data.bg/albums/32880/mercedes
газов инжекцион, 1997г, в отлично състояние

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Браво колега. Е на това се казва Happy End.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ееееее супер, на мен "очиларката" ми харева много, но все пак ти си решаваш колега и ти ще я караш. Но каквото и да избереш, ако решиш да бартеросваш/продаваш твоята най-коректно ще бъде да уведомиш евентуалния собственик за този документ, ако не е свалена все още от издирване...
Иначе мечката вади джанти, остава да я тестваш как е на пътя за да видиш в какво техническо състояние и после да се похвалиш ей... 
ПС. Ама че съм прост
, поздравления за момчето...

ПС. Ама че съм прост

Последна промяна от nokiangage на Чет 19 май 2011 9:25, променено общо 1 път.
Andonov написа::applause:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа::applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”