Golf 3 GT 1.6 vs 1,9 TDI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: golf3gt1.6 vs 1.9tdi

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 17 авг 2006 13:13

bybeep написа:вземай тди-то. аз преди седмица станах собственик на такова. онзи ден ходих до сф. и обратно-500км, като от тях20 в сф. отделно климатика работеше около час-22,5литра 8) 8

Аре на лекар, не може да харчи толкова много извънградско, аз обиколих 5 диагностики, щото харчеше 8 градски, ти за извънградско - нещо не е наред :?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 17 авг 2006 13:58

mladvampirTDI написа:
bybeep написа:вземай тди-то. аз преди седмица станах собственик на такова. онзи ден ходих до сф. и обратно-500км, като от тях20 в сф. отделно климатика работеше около час-22,5литра 8) 8

Аре на лекар, не може да харчи толкова много извънградско, аз обиколих 5 диагностики, щото харчеше 8 градски, ти за извънградско - нещо не е наред :?

Май човека казва че е минал 500км с 22,5литра а това определено не е разход 8л ,някой нещо не е разбрал !

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 17 авг 2006 14:16

Golfstrom написа:Абе верно тоя 101 коньовия за нищо не става.
Вече година , от как се мъча с тва AFT - ебати боклука, все едно албанци са го правили.
Гори ужасно много, 6-7 извънградско с клима. ( изтивам от нея) :cry:
Спънат кон - не върви повече от 190 :( От 0 до 100 за 10сек :(
А пък масло как папка , направо ужас - цели 300гр. :!: за 10 хил.км.
За една година не успях да направя повече от 25 хил. защото частите му са ужасно скъпи. Дадох цели 2 лв. за маслоустоив маркуч за картерните газове :!: На всичко отгоре се оказа ,че трябва да се чисти няква дроселна клапа веднаж годишно :shock
С една дума - бягай далече колега

Газ не слагам ,защото чакам да измислят нещо да я карам с вода - от реката не от чешмата, на тънканаж :wink:

:lol:

Нещо не те разбирам. Аз съм много доволен от този двигател. Твоя сигурно е доста издухан. А между другото каква е тая дроселова клапа дето трябвало да се чисти?
А сега малко по темата: Според мен всичко е въпрос на вкус. И двата мотора си имат предимствата. Качи се на единия, качи се на другия. Виж и предцени какво предпочиташ според стила ти на каране. Другото е късмет :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 17 авг 2006 14:25

Абе колеги, Голфсторм всъщност по този начин се опитваше да похвали въпросният двигател...ама както и да е :lol: АФТ е добра машина, не случайно тя ми е единият вариант :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 авг 2006 14:28

Голфсторм направо направи риболовна реклама на 1.6 обаче има хора дето не четат.А кое не ти харесва на 1.8 моно?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 17 авг 2006 14:45

На 1,8 моното ме смущава единствено годината на производство :lol: твърдо съм решил колата да е 97 г. и засега с това нямам намерение да правя компромис /засега.... :wink: / пък през въпросната годинка много радко се среща 1,8....Ако греша моля поправете ме

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 авг 2006 15:34

Stivi написа:
mladvampirTDI написа:

Май човека казва че е минал 500км с 22,5литра а това определено не е разход 8л ,някой нещо не е разбрал !

:да: среден разход 4.5 литра на 100 км. :да:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 17 авг 2006 15:46

Ops, кой не чете!!!
:smackbum :oops

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 17 авг 2006 16:02

Plamen_VR6 написа:На 1,8 моното ме смущава единствено годината на производство :lol: твърдо съм решил колата да е 97 г. и засега с това нямам намерение да правя компромис /засега.... :wink: / пък през въпросната годинка много радко се среща 1,8....Ако греша моля поправете ме

попринцип си прав, но нека това да не е определящото, гледай състоянието, +/- годинка, две не е от значение, те не гният :)

до 95-та година 1.8 двигателите са с код ABS
след 95-тa са ADZ имай го предвид ако загледаш някоя такава набор 95-96-97 :)

Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Чет 17 авг 2006 16:07

:lol:
Добре, ето ( този път ясно) моята равносметка за малко повече от 1 год. Дано съм полезен.
Купих голфа - AFT / GT 96год. , от мой съсед. Каран 2-3 мес. , напълно обслужен. Ремъци, ролки, филтри, акумулатор и т. н.
Изминах около 25 хил.км . само на бензин. Разход 6-7 л/100. Карам предимно извън града. Два пъти смених масло - разход 300-400 гр. от смяна до смяна.
По мотора съм правил следното:
- почистване на дроселната клапа
- възтановяване на спуканата тръба за картерните газове с парче маслоустойчив маркуч за 2 лв.
-регулирах жилото на газта
-смених термостат
- ъ-ъ-ъ-нищо друго...

Има леко омасляване на компресора на климатика,което за сега не пречи да изстудява отлично.

Това са фактите. Разбира се предстои смяна на дискове и накладки, но тук говорим за двигателя.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 17 авг 2006 16:20

Явно трябва до обмисля и варианта за моното...с обикновена газова :roll: ,но си мисля че по-трудно ще намеря читава бройка отколкото АФТ...явно е време вече за разходка по автокъщи и обяви :lol:

Един познат ме надъхва за Ауди Б4 ТДИ, то мотора май е същия, цената и тя е сходна, ама пък са 94-95 г., пък и не ми се ходи при "братовчедите" от Ауди клуб :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 авг 2006 18:03

Аудито щи излезне по-скъпичко като поддръжки части,разход и т.н.(разликата не е фрапираща).По скоро ако се возиш само ти основно и имаш доста градско зимаи голфа,ако качваш често много хора и караш предимно извънградско А4.Не ги гледаи годините по важно е състояние мотор и екстри по колата.1.8моно е наистина евтиния вариант-но си прав че се среща рядко-за сметка на това АБилд го обяви за наи-добрия мотор за Г3!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 авг 2006 18:26

Golfstrom написа:...Разход 6-7 л/100. Карам предимно извън града...

Тука колегата много правилно е написал, че за него си е екстра, тъй като кара предимно извън града. При такива условия почти няма разлика в разхода, а пък и при тази разлика между бензин и нафта /почти никаква/ нещата почват да клонят към бензиновия модел, защото е по - евтин. Въпроса е какъв е режима, на който ще бъде подложено въпросното возило. Абе едно е ясно - решава се за какво ще се ползва автомобила - градско, извънградско, смесено, решава си човека какво го кефи повече да кара - дизел или бензин и скача смело. Пък и да не се женим за тези пусти коли - като не те кефи нещо продаваш и купуваш следващата. Още веднъж успех на купувача и задължително консултация със специалист :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 авг 2006 21:59

Евала за тая реплика-просто и ясно.Това се опитвах да кажа и аз няма перфектната кола-всяка е за определен условия.То ФВ няма издънки в моторите така че квото и да земе стига да е читаво.
P.S.Намирисва ми на 1.6.Бех ти препоръчалда се оглеждаш за ГТ версия и по новия 1.6(не му знам абривиетурата).

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 17 авг 2006 22:03

Много ви благодаря момчета, вие наистина изпълнихте темата ми със качествено съдържание :lol: сега остава да намеря читава кандидатка :lol: пък и да почерпя ако всичко мине ОК

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”