Моля споделете за ААЗ-тките........

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Моля споделете за ААЗ-тките........

Мнениеот Traytor » Пет 13 май 2011 20:59

Според мен Емо имаше в предвид да се пипне комплексно... Гориво и въздух... На мен като ми обясняваше как да правя колата категорично ми каза да внимавам да не стане много богата сместа...

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 13 май 2011 21:11

Колега говоря по дефиниция.Така както го е постанал колегата не е правилно формулирано.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 13 май 2011 21:13

Не искам да се засягаш или да си мислиш че се заяждам, ама какво разбираш под "пипане на сместа"? Сместа е резултат от подаденото количество гориво и въздух... Той не е казал ще подадеш малко гориво и ще се оправи... Аз поне така разбирам изказването, може да съм в грешка...

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 13 май 2011 21:17

don hose написа:Емо заблуждаваш хорта с теорията си за богата смес, високата температура на изходящите газове е враг номер едно на напомпания дизелов двигател.Ниско налягане на турбината с неправилна порция нафта е равно на ремонти.

:Mr Green Fun Ще ме изкараш голям конспиратор май :D ...чудя се как да убедя и теб в своята ТЕОРИЯ :D

Хайде сега,аз ще ти кажа какво съм установил практически,а ти ще ми обясниш подробно и изчерпателно къде бъркам :да:
Опита е конкретно върху Мк2 1.6 тд 1В с к14:
1-ви опит:увеличавам налягане на турбото,като запазвам сток гориво....резултата е,че колата върви една идея повече,но държи по-висока работна температура и когато натисна газта,за кратко време температурата расте и се включва перка и ако не и дам спокойствие и продължа да я държа в максимално натоварване,вероятно ще се случи случка...(иначе отзад пушек не забелязвам)
2-ри опит:запазвам вече увеличеното налягане и оптимизирам горивото...колата започва да върви чувствително по-добре,държи малко по-ниска работна температура от стоковото състояние,пуши прилично добре отзад :P ,за загряване и дума не може да става,дори и при доста интензивно каране.

Айде сега ти кажи,кога е бедна и кога богата сместа и коя от двете е полезна/вредна за мотора...

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 13 май 2011 21:20

Имам предвид че колегата прави асоциация с турбо бензин.Там нещата седят по корено различен начин.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 13 май 2011 21:26

don hose написа:Имам предвид че колегата прави асоциация с турбо бензин.Там нещата седят по корено различен начин.

Колко да е различен начина...единствено,че дизела търпи малко по-добре бедна смес,както и богата,но мисля,че и двата вида агрегати не обичат двете крайности :да:

Дай да не се отклоняваме,а да ми отговориш на запитването по-горе...,защото много хора четат и някои от тях вероятно си вадят грешни заключения,а така ние не бихме могли да сме им полезни...да не стане както каза, уважаваният от мен Vizor,от грешни съвети да създадем на хората излишни разходи,проблеми и прочие :bishop

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 13 май 2011 21:40

Колега това как се вдига температурата, не е това което ще ти покаже какво става със сместа ти.Само сонда в колектора може да ти покаже.Като сложа моята ще ти покажа ако искаш на клип какво става с температурата на газовете.Говоря по принцип какво казва физиката тя не може да се избегне.
Казваш да сме полезни.Полезни сме като не подвждаме хората. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 13 май 2011 21:52

don hose написа:Колега това как се вдига температурата, не е това което ще ти покаже какво става със сместа ти.Само сонда в колектора може да ти покаже.Като сложа моята ще ти покажа ако искаш на клип какво става с температурата на газовете.Говоря по принцип какво казва физиката тя не може да се избегне.
Казваш да сме полезни.Полезни сме като не подвждаме хората. :Mr Green Fun

Естествено,че сондата ще е много по-прецизна от ръка-ключ,слух,мирис,шесто чувство :Mr Green Fun

Това,че температурата и сместа нямат общо ,вече са пълни глупости...аз не съм некъв спец,ама ти вече почваш да се излагаш :screwy .Спирам да споря с теб за да не съсипваме темичката...хайде без лоши чувства :|

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 13 май 2011 21:59

Ок щом казваш :beer

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 13 май 2011 22:12

Добре аз карам с балансирана, клоняща към богата смес, температурата на двигателя ми не надвишава 85.
don hose написа:високата температура на изходящите газове е враг номер едно на напомпания дизелов двигател.

Ако температурата на изходящите ми газове беше толкова по-висока съм убеден че щеше да влияе и на температурата на двигателя(с оглед на факта че колектора е закачен за главата, малко или много топлообмена си го има).

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пон 16 май 2011 1:05

Брех то не останал AAZ без кулер в тоя форум, пък аз си мисля че продавам кола-мечта :Mr Green Fun .
За да няма объркани ,не доразбрали и сгрешили хора - монтажа на кулер и най-вече настройките на мотора се правят в сервиз при така наречения специалист.А ако все пак решите сами че сте "сервизен специалист" просто трябва да монтирате кулера стабилно за купето, малко въздушни пътища да се прекарат към него и не на последно място да измерите налягане на турбинката.Както споменаха колегите то трябва да е 0,6-,08 (разбирай 0,8 :Mr Green Fun )
Ако се наложи корекция на нафтата, имайте предвид че пушек от 2 метра е нормално за Икарус , но не и за вашия мотор :screwy .И на последно място ,но най-важното в цялата сметка е 6,5 разход , при вървеж на TDI мотор mhihi :Mr Green Fun с нашия любим стар предкамерен дизел.

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Пон 16 май 2011 22:07

Аз невиждам смисъл от монтирането на кулер на този мотор-ТДИ няма да стане :)

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 16 май 2011 23:12

И факта че няма да стане мотор с директно впръскване прави кулера излишен? :063:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 16 май 2011 23:35

Аз не мога да разбера защо тоя двигател няма сложен кулер от завода, при положение че SB-то си има и е 1.6.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Вто 17 май 2011 0:51

Golf_Diesel_ написа:Аз не мога да разбера защо тоя двигател няма сложен кулер от завода, при положение че SB-то си има и е 1.6.

Сигурно в завода тогава са гледали да излезе по-евтина изработката...и по-голяма печалба после,щото един кулер е нищо за бюджета,ама на 10 000 бройки автомобили примерно си е доста средства,а немците са практични люде :Mr Green Fun ...спор няма,че кулера е предимство за разход,мощност и дълголетие,затова и доста хора вече слагат на дъртите печки :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”