Здравейте малко съвети за обявите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Здравейте малко съвети за обявите

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 13 май 2011 16:40

Така ще си взимам ПОЛО 1997-1999г и ако може да покажа някой обяви и да си кажете мнението и съветите :)
http://www.cars.bg/u125481
http://www.cars.bg/u360791 <--- това е дизел нали но не знам нещо ме разколебаха за дизел :)
http://www.cars.bg/u357243
http://www.cars.bg/u356306
http://www.cars.bg/u283740 <<-- това ми харесва също но не знам
http://www.cars.bg/u355605 <<-- това е от Горубляне и е доста смешни километри е :) хаах
http://www.cars.bg/u173139 <ето това едни джанти и ще е супер
http://www.cars.bg/u276194
http://www.cars.bg/u296533

благодаря предварително за съветите :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Здравейте малко съвети за обявите

Мнениеот Barboukov » Пет 13 май 2011 16:49

Харесваш си полото, отиваш с майстор на оглед, бъркаш в задния джоб и броиш 200-400 лв надолу (по възможност десятки) и човека като види 3 големи пачки се съгласява, сядаш и караш.

ПП: Това Горублянското го махай на момента.
Темата ти е за ОФФ Топик - Автомобили.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 13 май 2011 16:54

Горубляне не взимай :deal

Частно лице най-добре. А и като е кола, да е с 4 врати. По-як мотор не означава задължително повече разход. Като я галиш си харчи малко, а якия мотор ти дава много предимства. 1.6 на Поло ми звучи красота. Но най-вече ходи с човек който има опита, той веднага ще види удряна ли е, мотора дали е "украсен" и т.н.

Това ми си вижда най-добре :arrow: http://www.cars.bg/u276194

Директно обявата е за 3000 лв, изтъкваш годината (че е по-старичка) броиш му 2700 в брой и си тръгваш с колата :)

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 13 май 2011 16:56

да и на мен ми харесва но за жалост не е 101 кончета но иначе е добре :) и на мен ми харесва аз за това търся и хора и ако могат да помогнат или да ударят рамо за прегледа и такива неща защото аз лично не разбирам нищо :(

Последна промяна от S_T_I_N_G на Пет 13 май 2011 16:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 13 май 2011 16:57

Имам приятел, които иска да си продава Полото, 1.6 101кс и всичко му е ОК, ако си заинтересуван, пиши :)

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 13 май 2011 16:59

1.4 хубав мотор, проблемни скорости, не много пъргав, издържлив на път, нестабилен при висока скорост
1.6 хубав мотор, в повечето случей италиански дросел и комп, пъргав, нестабилен при висока скорост
1.9 добър мотор, тромавичко, хубав мотор е. Оплакваня за него не съм чувал

клима задължително, в тия жеги не се издържа.

Подръжката не е скъпа на нито един от посочените, почти г3.

жена и кола са до късмет!

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 13 май 2011 17:02

хаха е да така е но с моя късмет :( от торба с портокали ще хвана дюля :) и не знам

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 13 май 2011 17:06

S_T_I_N_G написа:хаха е да така е но с моя късмет :( от торба с портокали ще хвана дюля :) и не знам

Пич, не се сърди ма кола по интернет неможеш да си купиш! Докато не отидеш да я покараш и да я видиш все едно нищо не си видял! Така и аз бях харесал една кола в Мобилето, когато мих 200 км до София да я закупя, на място нямаше нищо общо със снимките!
Не искам да те отчайвам, просто ти давам съвет да тръгнеш да търсиш по автокъщите, или частни обяви!
Моя съвет е ако искаш икономична кола 1.9 чист дизел с клима, самоче преди да я закупиш я вкарай в сервиз с твой майстор. Дори и да заплатиш пари, и да не ти хареса колата не съжалявай, по-добре да дадеш 100 лева, отколкото да дадеш 4 бона за кола която не струва, казвам ти го от опит!
От обявите който си пуснал почти нищо не ми хареса, за това не ти давам съвет, кола не се избира по външен вид, докато не я покараш, няма как да ти грабне мерака :да:

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 13 май 2011 17:12

мерси за съвета но аз току що завърших шофиорските курсов и грам сам няма да мога да преценя а тук има определено много хора които разбират.Дизел не знам не мисля не знам иначе така е по интернет не се купува просто гледам разглеждам за инфо и мнения за да знам а и ако намеря някои съкварталник :) или някои да даде едно рамо като тръгна ще се радвам

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 13 май 2011 17:34

и защо темата е тук :shock

Последна промяна от Bobi_S13 на Пет 13 май 2011 18:47, променено общо 1 път.
Причина: от тук поемам аз!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 13 май 2011 18:48

кога смяташ да ги гледаш тия коли?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 13 май 2011 19:50

А за какво ти трябва таиз кола? Градско или извън предимно,колко хора ще возиш най-често,какви км ще минаваш грубо годишно,за да може да се прецени дали ти трябва бензин или дизел и какъв двигател. Принципно гледам,че не се ориентираш колата задължително да има климатик - за мен това е основна грешка,особено ако ще я ползваш предимно в града...ще ти се свари мозъка в нащия град в едно хубаво голямо задръстване. Пък и извън с 120-130 по магистрлата с отворен прозорец не си е работа.Ако ще е с климатик - трябва ти по-сериозен мотор,понеже той дърпа едни 15 коня и ако си сумарно 60,няма да отлепиш въобще и ще забравиш какво е изпреварване .Колата ако има климатик,търси я с оригинален такъв (номер 2 е с допълнително монтиран,последното е с оригинален.
Принципно допълнително монтирания поражда много ядове и ще станеш много близък с мен или друг майстор по климатиците и ще се виждате общо взето всяка пролет.
Като двигател не мисля,че 1.4 е удачен,понеже съм правил няколко и нямам добри впечатления (основно не харесвам AEX поради сблъсъка ми с 4-5 такива вече с един и същ доста сериозен дефект в двигателя),АЕЕ-то ( 1.6 ) и то не е най-великия двигател на света,понеже и те дават разни глупави дефекти. Чувал съм много добри отзиви от SDI двигателите (чист дизел без турбо),ама там колегите да кажат вече.
Както казах, трябва да изходиш от това за какво ти е тази кола преди да стигнеш до момента с това да избираш конкретна бройка,понеже това за какво смяташ да я ползваш,ти ограничва търсенето значително и ще останат максимум 10-тина коли,които дефакто да покриват всичко,което си решил,че трябва да има,като огледаш тях външно,ще останат макс. 3-4,след това като заведеш някой разбиращ да я види - макс. 2,твърде вероятно и нито една.
:beer

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 13 май 2011 20:03

За това че дърпа от конете не съм се замислил :(
За градско като цяло малки растояния и за това мислех бензин а и отделно 1.6 е по скъпо от 1,4 ако не се лъжа но ако си прав подобре да дам малко повече парички и да съм посигорен наистина благодаря за хубавата информация много е полезна

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 13 май 2011 20:32

zfa159 написа:АЕЕ-то ( 1.6 ) и то не е най-великия двигател на света,понеже и те дават разни глупави дефекти.

много, ама много, ама изключително много си прав! От личен опит, все пак го карам 3та година. И след основния ремонт който ме изненада в началото като я купих. Се започнаха глупави проблеми с менене на обороти, губене на тоци. Всякакви дребни щуротийки, които направо могат да те изкарат извън нерви.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 13 май 2011 21:32

Така като гледам работата ще е"каквото стане"или от сорта"жена,кола и прасе каквото излезе".То няма кой от една снимка да ти каже "ей тая вземи я".Ся пич,пишеш в търсачката"SDI"ама и на БГ го напиши после.Четеш!После напиши 1,4 Поло.Четеш!И т.н.Горе долу да имаш понятие за това което ще вземеш.После взимаш решение:"Кола с ей такъв мотор искам"И тогава търсиш автомобил!Най важното накрая да не извадиш дюлята mhihi Успех!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”