проблем с лампата за маслото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
lazarov68
Автомобил:
Двигател:

проблем с лампата за маслото

Мнениеот lazarov68 » Чет 12 май 2011 10:01

Здравейте колеги.Имам проблем с поло 1.0 аер мотор.Както си работи добре моторчето,лампата ма маслото светва,спирам,дигам капака погледам го умно за около 5 мин.паля и проблема изчезва.След около 1час пак светва.Някои може ли да ми даде акъл какво да правя.датчик ли е маслена помпа.... незнам.Благодаря предварително

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: проблем с лампата за маслото

Мнениеот lrlmodo » Чет 12 май 2011 10:06

И двете дето си написал може да са.
Не си първия с описания проблем при тоя мотор.
Потърси теми за тоя мотор AER

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Съб 14 май 2011 8:38

Възможно е цедката на помпата да се е задръстила, може маслото да е дръвце. Проверявай докато е време, че с гледане няма да се оправи.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Нед 15 май 2011 8:39

rokera написа:Възможно е цедката на помпата да се е задръстила, може маслото да е дръвце. Проверявай докато е време, че с гледане няма да се оправи.

Споделям мнението на колегата :да: почене ли веднъж да мига лампата без причина,означава ниско налягане на маслото,ако естествено нивото ти е ОК mhihi Преди време на мен започна да ми мига така,смених маслото-греда,започнаха да ми тракат повдигачите-смених ги и...пак чука,тропа и лампата свети... Отворх картера,за да изчистя въпрсонта цедка....и само като видях,тя беше толкова задръстена,че не знам как е пропускала :screwy от нередовната смяна на масло,на господата италианци,всичко в картера беше станало на грес :banghead: Покарах известно време,но проблемите пак продължиха...и така стигнах до решението да сменя двигателя,защото този не подлежеше на ремонт....так,че сам си прави изводите какво да правиш,но не се ослушвай...двигателят си взима последно сбогом с теб,ако не му обърнеш внимание... :deal
успех :да:

Потребителски аватар
gibsonit
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gibsonit » Пон 16 май 2011 13:46

Колега, влизай в бокса. Аз за това правих основен ремонт. И при мен ми намигна страстно няколко пати, гася я паля след малко и нищо си и няма. и така в един момент блокира двигател. Проблема беше в маслената помпа. на моменти просто отказваше да качва масло. Моето решение беше нова маслена помпа (разбира се след основен ремонт и на двигателя). Та моето мнение е в сервиз докато не е късно ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”