Проблем със скапаната шофиорска врата на B5

Техническа и сервизна информация за Passat
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със скапаната шофиорска врата на B5

Мнениеот bestlap » Пет 13 май 2011 13:25

Здравейте колеги . Започна да ми писва от курници :) не мога да си отворя врата свалях клемата на акумолатора слагах я заключвах с централното 100 пъти пробвах със ключа да задържа и да дърпам дръжката на врата и не и не свалих от страни тази пласт маса която са копчетата за ел стъклата нищо не мога да видя от там след това изкубах и това което е копчето за ел.огледалата и дръжката жилото е здраво и е опънато но нито от вътре нито от вън може да се отвори вратата помагайте моля ви :( :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със скапаната шофиорска врата на B5

Мнениеот bestlap » Пет 13 май 2011 13:53

Ходих до едни те казват че може да е брава.... но как да го разглобя значи ключа си се върти и си заключва и отключва и от вътре видях че жилото е здраво и опъва но отваряне няма на тая врата :( помогнете дайте идея какво да правя :( :talk: :talk: :talk:

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пет 13 май 2011 15:08

Драги колего здраво си го втасал.На един голф 4 едвам му отворихме вратата.По същия начин беше блокирала бравата.Начина е да свалиш кората на затворена врата като изпочупиш някой неща.След това с един секач и чук млатиш по бравата и се молиш да откине.След това разбира се си за нова брава.Но си вземи немска брава а не френска като блокиралата.
успех и пиши какво станало.
п.с.Има шанс някога в времето сама да се отвори но това са само догатки....

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Пет 13 май 2011 19:50

Колега, имах същият проблем. Проблема е в бравата. Моята беше блокирала. По принцип в София може да отидеш на ключар, но ще ти излезе към 100лв. НЯМА да счупят нищо, ако не е някой некадърник. Моята брава след отварянето на вратата и демонтаж, се оказа, че и няма нищо (просто се беше спекла), но все пак я смазаха обилно с масло и вече 10 месеца работи без проблеми. Може да опиташ и сам да я разглобиш, но е доста трудничко. Отвиваш болтовете на кората(тези долу също могат да се отвият при затворена врата), но самата кора не може да се извади напълно, защото е защипана до таблото. Отдолу има още една метална кора. Ако успееш да развиеш и някои от нейните болтове, може да се открехне малко като сложиш нещо да я държи (т.е да се отвори цепка през която да можеш да бъркаш с някоя по здравичка тел и да опиташ да я отвориш). Бравата е занитена за металната кора с два пластмасови нита. Ако се наложи могат да се отрежат за да имаш повече достъп.
И накрая един съвет: Ако нямаш нерви по-добре да отидеш на ключар :D

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пет 13 май 2011 20:05

Махаш външната лайсна към стъклото която е.Светваш с лампа ще търсиш автомата на вратата като застанеш с лице към вратата от външната страна намира се долу в дясно взимаш една стоманена тел.Долу на автомата има три малки дупчици играчка голяма е тикаш телта и започваш да напъваш моята я отворих по тоя начин.Ако не ти е ясно нещо пиши на лс.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Пет 13 май 2011 21:02

Днес нещо стана след като се строши врата и взе че започна да ми върви.... залепих на Audi S4 4,2 бензин ето някоя снимка:
http://store.picbg.net/pubpic/8E/39/20c ... 578e39.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/FF/82/c2c ... b1ff82.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/1A/DB/515 ... 0c1adb.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/6D/B2/700 ... 0b6db2.jpg

Та да дойдем да проблема ми.... свалих напълно кората от врата без да я отварям :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun и видях че се ебава бравата утре ще свалям и ламарината вече имам достъп до всички болчета и ще я сваля лесно но..... не знам какво да правя да търся 2-ра ръка оригинална или ??? колко пари е нова аз още не знам дали съм за нова де или е запекла нещо но утре ще я видя :) но дайте съвет 2-ра или нова да купя и колко пари е г/д :shock :( :(

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Съб 14 май 2011 12:33

Колега, почисти я добре и би трябвало да работи пак, освен ако нещо не се е счущило по нея.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Съб 14 май 2011 15:53

kirhadj написа:Колега, почисти я добре и би трябвало да работи пак, освен ако нещо не се е счущило по нея.

Да днес пробвах и се отключи вече 3-4 пъти я заключвах и всеки път се отключва значи не е счупена а е запекла и кажете сега как да демонтирам ламарината която е под кората ?Отвих всички болчета и сега трябва да разпробия нитовете и трябва да падне или и тази машинка в средата голямата играе някаква роля ?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Съб 14 май 2011 15:58

http://www.taligentx.com/passat/images/ ... u=26|20|...
ето тук има описание.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Съб 14 май 2011 17:00

kirhadj написа:http://www.taligentx.com/passat/images/photo.php?photo=324&u=26|20|...
ето тук има описание.

Благодаря колега ... аз се чудях защо като отвих всички болчета не иска да падне а то трябвало да сваля прозорците ......... иначе миналата седмица лепих филио и на предните стъкла стана добре и сега пак ще ги сваля :) мерси много :beer :beer

Върни се в “Passat”