Посъветвате ме какви лупи да си закупя.
- Бетончо
- Автомобил:
- Двигател:
Посъветвате ме какви лупи да си закупя.
Здравейте момчета.От извесно време се каня да си купя фарове с лупи,защотото много ми се иска да сложа ксенон,но все не остават пари и реших,по примера на доста колеги да си закупя аз 2 лупички и с мойте двусекционни фарове,да си направя фарчетата.Обаче ме тормози един въпрос,какви лупи да закупя,по-точно от каква кола гледам се продават и комплекти с лупи,но незнам дали няма да е по-добре,да са от някоя кола.Хайде помагайте.Доста се колебах в кой раздел да пусна темата,но дано да съм улучил 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Посъветвате ме какви лупи да си закупя.
По-евтино ще ти излезе, ако си закупиш лупите и си ги направиш сам. Но... трябва според мен да си вземеш още един комплект фарове за всеки случай, за да не останеш без никакви
Имаш два варианта - да вземеш лупи с къси-дълги и такива само на късите. Според зависи финансите и идеята ти можеш:
1. Да вземеш лупи само за късите и да си ги монтираш на твоите фарове, ако са двусекционни. Втората секция си остава за дългите.
2. Да вземеш лупи с къси-дълги и така можеш:
-да минеш с едносекционен фар
-дългите ти да си ги оставиш като такива (въпреки, че няма много смисъл в това) и да си сложиш лупата на секцията за къси светлини.
Ако имаш по-конкретни питания заповядай. Стига да имам време ще ти отговоря, което и колкото знам.
Съветвам те също така, ако нямаш релета на фаровете да си монтираш едни, така реално ще получиш едни истински фарове след интервенцията с лупите. Не бързай с ксенона, монтирай лупата, релетата и читави крушки (не мисля, че е задължително да си с топ-моделите на халогени Филипс или Осрам, за да свети добре лупата, лично аз не виждам разлика при мен с обикновенна Хелла за 5-6 лева и Найтбрейкър от 12 лева бройката). Ако тогава светлината пак не те устройва слагай смело ксенон, само че не знам с тези закони, които предстои да се дискутират относно ксенона дали няма да правят проблем, дори и да си с лупи.

1. Да вземеш лупи само за късите и да си ги монтираш на твоите фарове, ако са двусекционни. Втората секция си остава за дългите.
2. Да вземеш лупи с къси-дълги и така можеш:
-да минеш с едносекционен фар
-дългите ти да си ги оставиш като такива (въпреки, че няма много смисъл в това) и да си сложиш лупата на секцията за къси светлини.
Ако имаш по-конкретни питания заповядай. Стига да имам време ще ти отговоря, което и колкото знам.
Съветвам те също така, ако нямаш релета на фаровете да си монтираш едни, така реално ще получиш едни истински фарове след интервенцията с лупите. Не бързай с ксенона, монтирай лупата, релетата и читави крушки (не мисля, че е задължително да си с топ-моделите на халогени Филипс или Осрам, за да свети добре лупата, лично аз не виждам разлика при мен с обикновенна Хелла за 5-6 лева и Найтбрейкър от 12 лева бройката). Ако тогава светлината пак не те устройва слагай смело ксенон, само че не знам с тези закони, които предстои да се дискутират относно ксенона дали няма да правят проблем, дори и да си с лупи.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Aко ги направиш така ще стане един път

Лупите мисля,че са от Туарег

Лупите мисля,че са от Туарег

- Бетончо
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви момчета за подкрепата.Тези от червения голф от доста време ги гледам и им се любувам,това си е уникално той човека е написъл и как ги е направил
Аз също мисля да си останат хром,просто на моя цвят на колата и утива хромът.Ще дествам в най-скоро време
Само се чудя този пич от вортекса,хубаво че лупите са от Туарег,но от къде е взел хромнирания капак около лупата 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Здрасти колега виж ми темата мисля че ще ти бъде от полза viewtopic.php?f=11&t=249853